10 seo Tipp, hogy bebetonozza magát a Google első oldalra

2 Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

10 seo tipp segítségével megmutatom Önnek, hogy miként tudja a fenti célt megvalósítani. Ugyanis a Google képes „ingyen” új ügyfeleket szerezni Önnek, azonban ehhez előbb rendesen meg kell dolgozni. Egy olyan kiemelt pozícióért kell harcolnia, amivel ez a célja már teljesül. Melyik ez a pozíció? Legalább az első Google találati oldalára gondolok, de leginkább az első 5 hely az izgalmas Önnek is. Természetesen mindenkinek az a célja, hogy ide kerüljön a vállalkozásának weboldala, éppen ezért garantáltan nem lesz könnyű dolga, mert ezen erősen dolgoznak a versenytársai is. Most mutatok 10 rövid seo tippet, ami sokat segít majd ebben a folyamatban.

Miért fontos ez a seo tipp cikk Önnek is?

A keresőoptimalizálásban is vannak törvényszerűségek, ezeknek egy része idővel változik, míg mások nem módosulnak drasztikusan. Az egyik ilyen törvényszerűség, hogy a jó tartalommal előkészíti az oldalát, hogy jó pozíciókat érjen el a Google keresőben. Ennek egyértelmű hatása, hogy több látogatót fog tudni bevonzani az oldalára, akikből aztán magasabb arányban lesznek vásárlók, megrendelők. És azon felül, hogy élvezetes, informatív, értékes oldalt hoz létre még több vevője is lesz. De nézzük sorban, hogy mit kell tennie a sikeres keresőoptimalizálás nevében.

1. Az egyik legfontosabb seo tipp: Minőségi tartalom

Kissé bátortalanul, de azt mondom, hogy ez a legfontosabb eleme a keresőoptimalizálásnak. Osszunk meg olyan információkat, melyek hasznosak a célközönségünknek és sokan, sok időt töltenek majd a bejegyzéseink olvasásával. Évek óta a Google egyik legfontosabb célkitűzése, hogy értékes tartalommal töltse meg az internetet, mert neki abból van bevétele… Ezt csak úgy tudja elérni, ha azokat a bejegyzéseket helyezi előtérbe, amik ennek a kritériumnak megfelelnek. Tehát minőségi, értékes, valóban hasznos olvasnivalót, tartalmat kell adni az érdeklődőknek. A mellébeszélés, fátyolos, ködös megfogalmazások, netán túl szakmai cikkek nem fogják elnyerni a tömegek tetszését. Törekedjen arra, hogy gördülékeny, közérthető, inspiráló szövegek kerüljenek fel a weboldalára és a közösségi oldalaira is. Ha erre nincs ideje, kapacitása, szakértelme, akkor bízzon meg egy külső szövegírót, szakértőt, mert lagymatag szövegekkel már nem lehet lekötni az olvasók figyelmét.

De miről és hogyan írjon, hogy keresőoptimalizált szövege legyen?!

Számtalan példával tudja támogatni a weboldal keresőoptimalizált szövegeit, de írok Önnek néhány példát. Meglátja, hogy ez is csak elsőre tűnik nehéz feladatnak, mert rengeteg témát lehet találni.

Pl.: Milyen történések voltak a vállalkozásában az elmúlt hetekben?
Mire készülnek még ebben az évben?
Hogyan fogják jobban kiszolgálni az ügyfeleiket a következő esztendőben?
Mi zavarja a leginkább az ügyfeleit?
Milyen pozitív visszajelzéseket kapott az ügyfelektől?
Miért kezdett bele ebbe a vállalkozásba?
Fejleszt valamit? Írja le.

Ezekből esettanulmányokat is írhat:
Nem tudja mit fejlesszen? Kérdezze meg az ügyfeleit!
Hol lehetne fejleszteni, optimalizálni? Kérdezze meg az ügyfeleit!
Milyen területekkel elégedettek az ügyfelei?
Melyekkel nem? Ha megírja, akkor azok is látni fogják, hogy foglalkozik a problémával, akik nem adtak hangot a véleményüknek…

2. Seo tipp: Használja a kulcsszavakat okosan!

Régebben működött, hogy minél többször szerepelnek a releváns kulcsszavak egy szövegben annál jobbnak értékeli azokat a weboldalakat a Google. De ez már (nagyon régen) egy jó ideje nem működik, hiszen az algoritmusok sokkal okosabbak ennél. Ezek a fejlesztések átlátják a pályát, nem lehet már őket ennyire olcsó trükkökkel becsapni (nem is szabad). És ne is próbálkozzon ilyesmivel, mert amit rövidtávon nyerhet, azt hosszútávon garantáltan elveszíti. Sőt tilthatják is a Google keresőből extrém helyzetben a weboldalát, de még a cégét is extrém helyzetben. Sajnos már mindkettőre láttam példát az elmúlt bő évtizedben, amikor kétségbeesett weboldal, webáruház tulajdonosok kerestek meg minket. A legokosabb dolog persze egy seo szakembert megbízni, ha nincs erre energiája, szakértelme. Ha mégis önállóan igyekszik megbirkózni az elemekkel, akkor ügyeljen rá, hogy a megfelelő arányban használja a kulcsszavakat. De mennyi a helyes kulcsszósűrűség? Tartsa a mértékletességet és egy szövegében 0,5-0,7%-ban legyen jelen a fő kulcsszava. Természetesen ezt mindig a teles szöveg terjedelméhez kell viszonyítani. Ebbe beleszámítanak a képek feliratában szereplő kulcsszavak is, hiszen az is szövegnek számít.

Seo tippek mindenkinek. 10 seo tipp!

Okos seo tipp gyűjtemény

De hogyan tudja a kulcsszósűrűséget ellenőrizni?

Nos a feladat egyszerű, mert számos elemző szoftver tud ebben Önnek segíteni.

Pl.: Akár a jó öreg Word-del is ki tudja számolni. Lépjen az elemzés fülre és szavak száma gombra. Ebből már tudni fogja hány szó van a cikkben. Aztán a cikkben a ctrl+f vagy keresés-re kattintva számolja meg hányszor szerepel benne a kifejezés (ugyanabban az alakban). Máris látszik, hogy hány százalékos a sűrűség. Pl.: 300 szavas a cikk, akkor ha 3x szerepel benne, akkor 1%-os a kulcssósűrűség.

Online felületeken is le tudja ellenőrizni a kulcsszósűrűséget és nem kell messzire mennie: A Pallas Communication oldalán is van ingyenes SEO elemző rendszer, amely ebben támogatást nyújt Önnek is.

Vagy a SeoBook oldalán is ezt le tudja checkolni.

3. Használja H1, H2 kiemeléseket

Triviális, de valahogy még sem használják az emberek. Pedig ezzel a kiemeléssel nem csak látványban tudja megváltoztatni a bejegyzését, hanem a Google is érzékeli ezt és jobb minőségűnek értékeli a cikkeit. Ha ebben a kiemelésben egy kulcsszót is használ, akkor az még jobb hatással lesz a cikkekre. Használjon egyetlen (H1) főcímet, majd után egy vagy akár több (H2) alcímet is. A legtöbb online szövegszerkesztőben ez már a „kiemelés” címszó alatt elérhető. Ezzel azt közli a Google keresővel, hogy a mondanivalójának ez az egyik legfontosabb része, így érdemes valóban fontos szavakat, lényeges kulcsszavakat beleírni. Tudja, ne vigye túlzásba…

Miként emelheti ki az alcímeit?

Pl.: Rendszerint használjon 1-2 H2 taget egy cikkben.
Ugyanakkor van még értelme a H3-at, H4-et is megjelentetni.
Ha netán mégsem éri el ezt a kiemelést a fent említett módokon, akkor váltson html nézetre.
Csak írja be az alcímet a <h2>Ez az alcímem</h2> tag-ek közé. Váltson vissza normál nézetre a html-ről, máris látni fogja a különbséget.
Persze ez a H3, H4 tag-ekkel is ugyanígy működik.
<h3>Ez az al alcímem</h3>
Ez pedig <h3>az al al alcímem</h3> vagy egy felsorolásnál is jól jöhet.

4. H1 elem csak egyszer szerepelhet egy oldalon?!

Meglepően gyakori hiba, hogy egy oldalon vagy webáruházban több H1 kiemelés szerepel ugyanazon az oldalon. Tilos, a Google erőteljesen nem szereti a többször szereplő H1 tag-eket! Hangoztatja mindenki… Szeretném kiemelni, hogy a főcímet azaz a H1 tag-el szedett szöveget rendszerint a termék, vagy cikk nevéből képezi le az oldal tartalomkezelő rendszere. Tehát külön H1 tag-et a legtöbb esetben nem kell felvinni, mert az oldal automatikusan megadja a cikk nevéből származtatva azt. A többszöri H1 tag használata (ugyanazon) az oldalon Google büntetést von maga után, amelynek hatására még visszább zuhanhat az oldala a kereső találati oldalain. Ügyeljen rá, hogy ez ne forduljon elő, mert kárba veszhet a korábbi állhatatos munkája! Vagy ez mégsem igaz, csak egy olyan hír, amelyet mindenki mond, ír, mert hallotta valahol. Ugyanis az a nagy harci helyzet, hogy lehet több h1 tag egy oldalon belül.

Miként emelheti ki az alcímeit?

Pl.: Rendszerint használjon 1-2 H2 taget egy cikkben.
Ugyanakkor van még értelme a H3-at, H4-et is megjelentetni, a már fent ismertet módon.
Ha netán mégsem éri el ezt a kiemelést a fent említett módokon, akkor pedig váltson html nézetbe.

5. Wordspress rendszert használ? Akkor kell egy seo plugin

A Yoast Wordspress seo és az All in One Pack seo plugin-ok segítségével könnyebben szem előtt tarthatja a Google irányelveit, mert ezek a bejegyzés alatt egy ellenőrző listát is vezetnek. A seo ellenőrzőlista segítségével egyszerűbb megvizsgálni, átlátni a tartalommal kapcsolatos seo kérdéseket. A seo check listet érdemes akár egy lapon vagy dokumentumban vezetni, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő kiegészítő az Ön cms (tartalomkezelő rendszere, az oldala motorja) rendszerében. A seo lépések ellenőrzése fontos, így szánjon rá néhány percet erre is, mert számottevően megnőhet a látogatottsága, érdeklődők száma. Hiszen ez a célja a keresőoptimalizálással, hogy nőjön a látogatók száma és a profit is emelkedjen.

6. Linkelés

Ez a seo tipp az egyik legrizikósabb keresőoptimalizálási lehetőségről szól. A linkek szerepe lényeges a jó pozíciók elérésében, ez az egyik fundamentuma a Google keresőoptimalizálásnak. Azonban itt is rengeteg változáson ment át a seo az elmúlt évtizedben. Sokkal fontosabb lett mára a linkek minősége, mint a mennyisége. Ha mi magunk linkelünk külső oldalt, akkor is csak olyat tegyünk közzé, aminek a tartalma jó minőségű. Amennyiben van rá lehetősége a saját oldala linkelését is, csak akkor engedélyezze másoknak, ha már meggyőződött a másik oldal színvonaláról. A linképítés régi, automatizált, netán tömeges linkelések módszerét mindenképpen kerülje el, mert már a Google sokkal szemfülesebb lett annál, hogy ezt pozitívan értékelje. Az ilyen technikákkal garantáltan negatív irányba billen a mérleg nála, amely kedvezőtlenül érinti az Ön előmenetelét a találati listák tekintetében.

Linkelésre negatív példák

A tipikus katalógusszerű, link gyűjtő oldalak már kiestek a Google kegyeiből. Ezért a linkakarmi.hu, linkfalka.hu és mindenféle link címszót a domainben tartalmazó url-ekre ne helyezzen már el linkeket. Ezek az idők elmúltak. Fektessen komolyabb erőfeszítést a hasznos, témába vágó oldalakon való megjelenésre.

7. Törekedjünk a hosszabb bejegyzésekre

A jelentősége növekvő tendenciát mutat, egyre erőteljesebb. A korábbi 200-300 szavas cikkek már kevésbé rúgnak labdába. A terjedelem és a minőség is ugyanolyan fontos. A hosszabb, minőségibb bejegyzéseket jobbnak értékeli a Google és azokat az oldalakat is, ahol ezek megjelennek. Persze egy nyúlfarknyi írás, is lehet értékes, így elsősorban azt tartsa szem előtt, hogy valódi értéket adjon. Ez a fundamentuma a Google működésének, így ennek megfelelve már nem lehet mostohagyerek a weboldala a Google papánál. A Google a bevételét az adatszolgáltatásból és a hirdetési rendszeréből realizálja. A Google keresőt azért látogatják az emberek, mert nagyjából azt kapják, amire keresnek. Ha a cikke, termékleírása a lehető legjobban írja le a keresők érdeklődési terét, akkor a Google ezt érzékelni fogja. Például az ott eltöltött idő, értékelések, likeok, megosztások mind visszajelzések a nagy testvérnek a cikke értékességéről. Ha ez így lesz, akkor fel fogja emelni az első találati lista élére. Persze ehhez más oldalak ajánlása és értékelése is fontos. A seo már nem csak annyiból áll, hogy feltölt egy jól megírt szöveget a blogjába és elsőre helyre kerül. Munkás, meg kell küzdeni az első helyekért, de nem lehetetlen az elérésük!

A hosszabb bejegyzésben is adjon visszajelzésre is lehetőséget.

Buzdítsa az olvasóit a:

– hozzászólásokra
– likeokra
– megosztásokra

8. Alt szövegek írása a képekhez

Ha nem csak a szövegben, hanem a kép „alt”  szövegében is használjuk a kulcsszavunkat, akkor még könnyebben rátalál a bejegyzésére a legnagyobb kereső. Előfordul, hogy a böngésző a képeket nem tölti be, ez leginkább modemes időszakra volt érvényes. Ma már egy mobiltelefon 4G kapcsolata olyan sebességet produkál, amellyel jó pár régebbi ADSL vonalat megszégyenít. De régen ezt alapvetően arra találták ki, hogy a kép helyén legyen valami leírás. Ma pedig a keresőóriás miatt fontos, mert a Google olvassa ezt az információt. Lényeges, hogy a képek is és a leírásuk is tartalmazzák a kulcsszavakat, azok változatait, szinonimáit. Ezzel máris értékesebbnek tudja láttatni oldalt a versenytársakéval szemben.

Alt tag a képekhez

Ez fundamentum a keresőoptimalizálásban, de a legtöbb weboldal tulajdonos oldalain nincs erre kellő figyelem fordítva. Ha Ön ezekre következetesen odafigyel, akkor bizony meg van pecsételve a többiek sorsa, mert a képei jobb pozícióban fognak megjelenni a Google keresőben. És sok termék esetében nem a szimpla szöveges keresőt, hanem a Google képkeresőjét használják az emberek.

9. A szinonimák, más kulcsszóváltozatok ereje

A seo tipp toplistán fontos szerepet tölt be a kulcsszavak kreatív és változatos használata is. Mert akkor működnek a legjobban a kulcsszavak, ha ragozva is használja őket, nem csak egy formában szajkózza azokat. Ettől olvasmányosabb és elegánsabb tartalmak születnek. Ezért is lényeges a szinonimák használata, amellyel tovább színesíti az adott témakört. Egyben a Google számára azt is körülírja, kvázi világossá teszi, hogy miről szól az adott tartalom. Több értelmezésben is izgalmas lesz a cikke, terméke bemutatása, mert egyszerre ad választ ezekre a kérdésekre, szavakra, kulcsszavakra. Ennélfogva értékesebb azoknál a tartalmaknál, amelyek teljesen egysíkúak, netán már a Google szkriptjeit manipulálóak. Vagy kissé arra hajaznak, hogy megtévesszék azokat. Esetleg egy webshopos leírásnál, amely másik 4.000 webáruházban is megtalálható szóról-szóra.

10. Csak egy gyors weboldal kerülhet az első 10 közé

A Google számára 2018-ban kiemelten fontossá vált, hogy a weboldalak gyorsan betöltődjenek, hiszen ez lényeges része a jó felhasználói élménynek. Ezért tegyen meg mindent, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megnyíljon a weboldala. A mai rohanó világban az emberek nem várnak többet néhány másodpercnél, hanem inkább keresnek egy olyan vállalkozást, aki jobban tiszteletben tartja az idejüket. A weboldal gyorsítására számos technológia létezik, de a legfontosabb, hogy az oldal legyen cache-elve a weboldala. A képek legyenek minimalizálva. Esetleg érdemes cdn szerver szolgáltatáson elgondolkodnia, amikor a képek párhuzamosan egy másik szerverről is betöltődnek, így ezzel gyorsítják a weboldal vagy webshop betöltődését. A felhasználók böngészőjének a cahce-elését is érdemes meglovagolni, mert azzal is tudja növelni a betöltődés sebességét.

A CDN szerverek hazai viszonylatban

A cdn szerverek arra hivatottak, hogy a képes, videós, egyéb statikus, nem dinamikus letölthető tartalmak behívását gyorsítsák. A gond leginkább az, hogy a nagy nemzetközi cdn szerverek itthon lassúak, ezért Magyarországon nem javasolom a használatukat.

Jöjjön egy bónusz seo tipp, amit igazán kevesen használnak ki!

+1 Seo tipp: A képek ereje

Egy kép nagyon jó hatással van egy szövegre keresőoptimalizálás szempontból, hiszen a Google piros pontot osztogat érte. Főként, ha a képet Ön készítette el, tehát egyedi képről beszélünk. Ráadásul a fotókkal látványosabbá teszi az írását és segít tördelni a szöveget, ami még élvezetesebbé teszi annak befogadását. Ennek köszönhetően persze többen és több időt töltenek majd az adott oldalon, ami ugye azt eredményezi, hogy jobb helyet kap majd a kereső találati listájában is. Ezért használjon sok képet a cikkekben, mert több szempontból is hasznos lesz a tartalmai szempontjából.

Hasznosnak találta a seo tipp gyűjteményünket? Akkor ossza meg ismerőseivel, hogy Nekik is a segítségükre legyen a seo munkájuk során. Nyomjon egy megosztást, like-ot. És szóljon hozzá. Köszönjük

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset
2 Comments
  • Hargitai Ágnes
  • 2020-06-11
  Válasz

  Sok kérdésre választ kaptam, köszönöm a seo tanácsokat! Sajnos sok munkával jár a weboldalam seo tartalmának folyamatos építése, de ha nem marad rá időm, már tudom hova fordulja. Várom a további hasznos keresőoptimalizáláshoz szóló tanácsotokat!

  • Kedves Hargitai Ágnes!

   Örülünk, hogy hasznos volt a cikkünk. Igen, mi is tapasztaljuk milyen sok munkával jár egyetlen weboldal keresőoptimalizálása. Fordulj hozzánk bizalommal, ha segítségre van szükséged! A blogunkat pedig érdemes nyomon követni, mert minden hónapban friss tanulmányokat olvashatsz.

   Üdvözlettel: Pallas Communication Csapata

Ön mit szól ehhez?