Tartalomjegyzék:
Bevezetés
Milyen további partnereket kerestünk a Moodo automata illatosító további értékesítéséhez?
Moodo EDM kampány
Pár szó a Moodo-ról
Nézzük a kampányt:
Összegzés:

 

Bevezetés

Az e-mail marketing szerintünk továbbra is az egyik koronázatlan királya az online marketing eszközöknek. Sőt, az egyetlen olyan értékesítési csatorna, amely nélkülözhetetlen minden vállalkozás számára.

Minden termék, webáruház esetében fontos az értékesítési csatorna kibővítése. A Moodo Hungary esetében arra törekedtünk, hogy a webáruházban vásárló ügyfeleken túl további értékesítői partnereket találjunk a cégnek. Igyekeztünk olyan további partnereket keresni, akiknek profilja valamelyest egybevág a termék felhasználásával.

Milyen további partnereket kerestünk a Moodo automata illatosító további értékesítéséhez?

Első körben meghatároztunk három olyan csoportot, akik számára hasznos lehet a készülék, vagy be tudják illeszteni profiljukba. Így a három csoport a következő lett: szálloda/panzió tulajdonosok, étterem tulajdonosok, valamint webshop tulajdonosok. A webshop tulajdonosok megkeresésére EDM kampányt indítottunk.

Moodo EDM kampány

Egy webáruháznál a beérkező látogatók jelentős része vásárlás nélkül hagyja el a digitális áruházakat, ezért is nagyon fontos, hogy minél nagyobb számban tereljük őket oda, hiszen a nagy számok törvényél fogva így a legvalószínűbb, hogy több vásárló konvertálódik belőlük. Az email marketing az egyik leginkább költséghatékony eszköz arra, hogy célzottan érjünk el egy előre gondosan összeválogatott célközönséget. Esetünkben webáruház / webshop tulajdonosokat. Két cég közötti kommunikációt B2B, vagyis business to business marketingnek nevezzük, tehát ez az EDM kampány B2B kampánynak minősült. Viszonteladói partnereket folyamatosan keresünk a cégnek. Mivel ez egy magasabb árkategóriába eső termék, ezért olyan partnereket keresünk, akiknek a termékei mellé jól illeszkedik a Moodo.

Pár szó a Moodo-ról


Az okos Moodo azok számára is érdekes termék, akik szeretnek elmerülni a modern kütyük világában. Nem csak a működése vezérelhető távolról, okostelefon segítségével, hanem a fő funkciói, vagyis az illatosítás is. Az aroma diffúzor így remekül illeszkedik az egyre elterjedtebb okos otthonokba is. A készülékbe négy illatkapszula helyezhető egyidejűleg, melyek egymással harmonizáló természetes illatokat tartalmaznak és amelyekben az illatokat is képesek vagyunk keverni, intenzitásukat állítani a Moodo alkalmazás segítségével. A készülék tehát az okos eszközök iránt érdeklődőknek is egyaránt érdekes. Valamint azoknak, akik ökotudatos, természetes alapanyagokból készülő termékeket részesítik előnyben, ugyanis az illatok 100%-ban természetes illóolajokat tartalmaznak. Ezeket Európában állítják elő, valódi parfümmesterek szakmai tudását latba vetve. Így, ez a két tulajdonság, amit a termékkel kapcsolatban leginkább kiemelünk a kampányok során.

Nézzük a kampányt:


A levél nyitó képében már szerettük volna megmutatni a terméket, amelynek vonalvezetése, különleges megjelenése azonnal felkelti a figyelmet. A képen láthatjuk az alkalmazást működés közben, a kijelzőn a készülékben lévő négy illatkpaszula, alul pedig egy tortadiagram, ami azt jelzi, melyik illat milyen intenzitással működik éppen az eszközben (ez személyre szabható) illetve, a különálló kapszulák is megjelennek a képen.

EDM kampány

A levél bevezetésében rögtön belecsapunk a közepébe és bemutatjuk a terméket. Kihangsúlyozzuk az egyedülálló tulajdonságait és a különleges lehetőséget, hogy a partner a kizárólagos forgalmazóval szerződhet. Bemutatjuk a terméket. Egyértelműsítjük, hogy ez egy minden várakozást felülmúló, abszolút prémium aromaterápiás eszköz, illatosító. A webshop tulajdonosok között is azokat kerestük meg, akik valamilyen kozmetikai, vagy egészségügyi eszközt, vagy ezotériával, illatosítással kapcsolatos eszközöket árulnak webáruházukban. Ehhez egy jól karbantartott adatbázist használtunk, ami az email marketing legeslegfontosabb alapja. Mindig nagyon ügyelünk arra, hogy név szerint szólítsuk meg a címzettet. Erre vannak különböző trükkök, amivel automatizáljuk ezt a lépést. Vagyis nem mi címezzük meg egyesével a leveleket. 😊

Esettanulmány

A levél további részében folytatjuk a termék bemutatását, izgalmas funkcióiról, valamint otthoni okos integrációjáról.

Kitérünk a Moodo mobil változatára is a Moodo Go készülékre is. Ez egy egykapszulás elsősorban autós illatosító. A további képekben bemutatjuk, hogy milyen különleges illatkapszulákkal lehet rendelni a készüléket.

Elektronikus direkt marketing

 

Majd, a Call to Action gomb, amely tovább viszi az érdeklődőt a partnereknek fenntartott landoló oldalra, ahol már konkrét ajánlattal várjuk őket, amiből kiderül számukra miért lehet előnyös a termék további forgalmazása.

A hírlevelet professzionális hírlevélküldő szoftverrel továbbítottuk 1200 címzett felé, amiből 439-en nyitották meg a levelet (47%) -ami nagyon jó aránynak mondható, 173-an kattintottak a CTA gombra (20%) és a cég visszajelzései alapján ebből 12 viszonteladói partnerség született (1%).

Ezek a számok nagyjából egybeesnek a várt eredményekkel. Az ilyen kampányok során nagyon fontos, hogy megmutassunk valamit abból, hogy mi van a tarsolyunkban, hogy mennyire nagyszerű is ez a termék, de valamit a lényegből hagyjunk a landoló oldalra is, hogy az embereket motiváljuk a Call to Action gomb használatára.

Call to action

 

Összegzés:

Az EDM kampányok egy jó adatbázissal szinte minden esetben meghozzák az eredményt. Bár az 1%-os konverzió kevésnek tűnhet, de a cég mégis elégedett ezzel az eredménnyel, hiszen nyert 12 olyan boltot, webáruházat, ahol vagy fizikailag vagy az online térben a vásárlók találkozhatnak a termékével. Ez pedig óriási eredménynek számít. Természetesen a webáruházak mellett célzottan megkerestük még a feljebb említett két másik szegmens résztvevőit is, a hotel/szálloda tulajdonosokat, valamint étterem tulajdonosokat is. Az ő esetükben kidolgoztunk egy olyan partnerprogramot, ahol lehetőség van a készülék hosszútávú bérlésére is igény szerint, mégis szinte minden megkeresés inkább a vásárlásra irányult, hiszen hosszútávon sokkal kifizetődőbb.

Illatelőfizetői csomagokat is kidolgoztunk, ahol kedvezményes áron juthatnak hozzá az illatcsaládokhoz, illetve megismerhetik a négy legnépszerűbb illatkollekciót. Az előfizetés négy illatcsomagot tartalmaz, melyeket három havonta küldenek ki az ügyfelek számára. Ez az előfizetői rendszer hamarosan elérhető lesz a webáruházból vásárló ügyfelek számára is. A Moodo tulajdonosainak nem csak az üzleti haszon volt a cél, hanem, hogy minél több emberrel megismertessék a készüléket, mert hisznek abban, hogy egy hiánypótló termékről van szó, amely ha kellő emberhez el tud jutni az illatosító piac prémium termékeként fognak hivatkozni rá előnyös tulajdonságai, valamint rendkívüli funkciónak köszönhetően.