Tartalomjegyzék:
Linképítés
Seo blog
Seo és a webshop

 

A nyomtatoberlesgyor.hu oldalt kompletten mi építettük fel. A domain cím választás egy nagyon szerencsés helyzetbe hozta a tulajdonost. Ha Ön is egy új weboldal elkészítésén gondolkodik, akkor érdemes konzultálni egy SEO szakemberrel mielőtt domain nevet választ. Igaz manapság már igen korlátozottak a lehetőségek és a jó weblap címeket már elkapdosták előlünk, de azért még meg lehet találni azt, amivel versenyelőnyre tehetünk szert a keresőoptimalizálásban.

A „nyomtató bérlés Győr” egy nagyon jó kulcsszó, ami egyben a legrelevánsabb fő kulcsszava ennek a vállalkozásnak. Ha magában a domain címben benne van a fő kulcsszó, akkor hamarabb juthatunk a Google kereső első helyére.

Linképítés

A „nyomtató bérlés Győr” kulcsszóra első helyen szerepel az oldal, bár ezt folyamatos linképítéssel tartjuk az első helyen. Mivel ez egy long tail kulcsszó, így nem erre történik a legtöbb keresés. Más általános kulcsszavakra is előre kellett tornázni az oldalt. Ilyen például a „nyomtató bérlés” kulcsszó, amire az 5. helyről az 1. helyre hoztuk 6 hónap leforgása alatt.

Seo blog

A linképítés mellett folyamatosan gyártjuk a seo cikkeket az oldalra. Nem csak a keresőoptimalizálás feltételeinek teszünk eleget a blogírásban, de hasznos tartalmakat is gyártunk. Szerencsére a Googel Adwords kulcsszótervezője megsúgja nekünk milyen témákra keresnek rá az olvasók a nyomtató bérléssel kapcsolatban. Így biztosan olyan tartalmat rögzítünk az oldalon, amit nem csak a Google olvas szívesen, de a látogató is.

A seo blogban több kritériumnak is eleget kell tenni, hogy a keresők rátaláljanak. A fő kulcsszavunkat szerepeltetni kell például a címben, alcímben, keresőbarát url-ben, a kép fájl nevében és alt tagjában. Megfelelő terjedelemben kell írni a cikket és több keresett kulcsszót és szinonimát is bele kell fűzni a mondandónkba. Ezen kívül ügyelni kell a kép betöltési idejére. Például nem mindegy milyen méretben töltjük fel a képet. A cikkben belső linkeket is szerepeltetünk. A blog segítségével és a megfelelő technikákkal pedig megpróbáljuk az oldalon tartani a látogatót és, ha lehetséges végigvinni a vásárlási folyamatban.
A „legjobb irodai nyomtató” kulcsszóra írt cikkünk a 4. helyen szerepel a keresőben.

 

blogírás seo eredmények a google-ben

A legjobb irodai nyomtató 4. helyezése a Google-ben

seo cikk webshopban

Webshop blog

Seo és a webshop


A statisztikákból kiderült, hogy konkrét ajánlatokra, árakra is kíváncsiak az érdeklődök. Milyen nyomtatókat és milyen áron lehet bérelni. Erről korábban semmilyen információ nem volt fent az oldalon. A legtöbb vállalkozó el is követi ezt a hibát, hogy megpróbálja eltitkolni az árakt. Így sajnos már nem működik a webes értékesítés. A felhasználók mindent tudni akarnak. Ha ezt az információt nem kapják meg rögtön, akkor egy kattintással tovább állnak. Legyünk nyíltak és őszinték. Ne áruljunk zsákbamacskát.

Ennek megfelelően úgy éreztük szüksége lesz ennek a weboldalnak egy webáruházra, ahol láthatóak a termékek és a pontos ára is. Elkészítettük a webshopot három termék csoportra osztva. Használt, alig használt és új nyomtatók. Pont azokra a kulcsszavakra épül, amire keresnek az érdeklődők.

A publikálást követő 3 hét után ellenőriztük a munkánk eredményeit a Googleben. Az „alig használt nyomtató bérlés” kulcsszóra már akkor az 1. helyen szerepeltünk. A „használt nyomtató bérlés” és az „ új nyomtató bérlés” kulcsszóra pedig az 5. helyen. A „nyomtató bérlés árak” 8. helyen szerepelt. Nem csak a kategória oldalak szerepelnek jól, de az egyes termék oldalak is. A „Lexmark nyomtató bérlés” az első és a második helyet is lefoglalta magának.

Ahhoz viszont, hogy egy webáruház kategória és termék oldalaival előrébb jussunk a keresőben, be kell vetni néhány seo technikát. Mi elkészítettük a megfelelő seo leírásokat. Ügyeltünk arra, hogy a termék neve és url címe keresőbarát legyen. A termékek hosszú leírása alcímeket is tartalmaz a megfelelő kulcsszavakkal.

termék oldal rövid leírás

Termék oldali seo szövegek.

webshop seo tanácsok

Termék hosszú leírás keresőoptimalizáltan.

A „Lexmark nyomtató bérlés” kulcsszóra mi szerepelünk a Google 1. és 2. helyén, ami egy webshop termék oldalra visz.

Seo esettanulmány eredményei

Elért eredmények a Google keresőben.

A képek fájl nevei is beszédesekkel, ékezet nélkül íródtak és kötőjellel elválasztva. Kitöltöttük a képel alt tagját, így a Google képkeresőjében is jó helyezést érhetnek el. Ha beírjuk például azt a kulcsszót a Google képkeresőbe, hogy „Lexmark nyomtató bérlés” , akkor a találatok között az egész első sorban csak a mi képeink szerepelnek.

google képkereső

Keresőoptimalizált képek

Nagyon fontos, hogy gondoljunk a képek keresőbarát elnevezésére is, mert egyre több felhasználó használja a Google képkeresőjét.

Ebből levonhatjuk azt a következtetést, hogy érdemes webshopot készíteni még egy olyan vállalkozás számára is, amelyik alapvetően üzletkötők bevonásával, telefonos és személyes ügyfélszerzésből él. A termék oldalak bevonzzák a konkrét érdeklődőket a keresőből és pontosan arról nyújtanak tájékoztatást, amire a látogató kíváncsi.
Egy weboldal esetében sosincs vége a keresőoptimalizálásnak. Egyrészt a Google folyamatosan frissít a rangsorolási rendszerén és így más seo technikákra is szükség lesz. Másrészt a piac is változik. Fel kell mérnünk mire keresnek az internetezők, milyen igényeik, problémáik vannak. Ennek megfelelően kell bővíteni a weboldalunk tartalmát. A versenytársak sem állnak le. Ezért szükség van a folyamatos linképítésre és seo tartalmakra.