E-mail adatbázis építés

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

E-mail adatbázis építés

Az e-mail adatbázis építés segítségével a vállalkozása számára egyedileg építhet egy címlistát, amelyen csak olyan személyek adatai szerepelnek, akik érdeklődnek a vállalkozása iránt. Ez azért szükséges, mert így olyan emberek célozhat meg az ajánlataival, akik szívesen vásárolnának Öntől, így nagy eséllyel válnak később az ügyfelekké. Azonban egy ilyen e-mail címlista felépítése hosszadalmas munkát és precíz tervezést igényel.

Ennek az egyik oka, hogy nagyon sok törvény szabályozza ezt a területet, melyek bizonyos keretek közé szorítják a lehetőségeket. Nem gyűjthet feliratkozókat akárhogy, nem tárolhatja az adataikat akárhogy és a hírlevél kiküldésnél is nagyon körültekintőnek kell lennie! Másrészről, az emberek egyre kevésbé szeretnek hírlevelekre feliratkozni. Ez érhető is, hiszen már nagyon sok helyről találkoznak reklámokkal. Éppen ezért nagyon fontos, hogy Ön valami olyan ellenértéket adjon az adataikért cserébe, ami meghozza a kedvüket. Milyen eszközökkel lehetséges ez?

Nyereményjáték

nyereményjáték

E-mail adatbázis építés nyereményjátékokkal.

Az  egyik legelterjedtebb formája a nyereményjátékok segítségével történő feliratkoztatás. Itt egy megadott határidőn belül lehetőséget nyújt a hírlevelekre való feliratkozásra és az így keletkezett listán szereplő emberek között kisorsolja a meghirdetett díjakat. Alapvetően ez is egy nagyon jó módszer, azonban erről el kell mondanom, hogy sok esetben egy lényegesen hígabb listát eredményez, hiszen esetleg olyanok is feliratkoznak, akiket valójában csak a főnyeremény érdekel. Ezen sokat javíthat, ha nem a klasszikus iPhone, wellness hétvége, mobiltelefon triumvirátusból választ, hanem olyan főnyereményt határoz meg, ami kifejezetten az Ön  célcsoportja számára érdekes. Például, ha a divatmárkájának szeretne listát építeni, akkor lehet az a nyeremény, hogy 3 szerencsés kiválaszthat egy-egy darabot az új kollekcióból. Vagy ha papír-írószer boltja van, akkor készíthet ajándékcsomagot. Ha pedig könyveléssel foglalkozik, akkor a nyertesnek 3 hónapig ingyen készíti el a havi könyvelési anyagát. Ezzel elég jól kiszűrhetők a nyeremény vadászok és a szerencsés nyertesek testközelből megismerhetik a termékeit vagy a szolgáltatásait, így néhány új ügyfele már biztosan lesz.

Popup ablak

E-mail adatbázis építés és a pop up ablakok.

Bár a Google a közelmúltban hadjáratot indított a popup ablakok ellen én mégis azt mondom, hogy vannak helyzetek, amikor érdemes alkalmazni. Bizonyos szintig egyet értek a Google törekvéseivel, mert felhasználóként én is sokszor tapasztaltam már, hogy egyes vállalkozások nagyon zavaróan használják. Sőt, olyan is volt már, hogy egy számomra nagyon érdekes oldalról azért kellett távoznom, mert a felugró ablak állandóan zaklatott, így teljesen használhatatlanná tette az adott honlapot. Azonban én úgy gondolom, hogy ezt is lehet ízlésesen használni és úgy alkalmazni, hogy az egy lehetőség legyen az érdeklődő számára nem pedig teher.

Tudásanyag

tudástár

tudástár

E-mail adatbázis építés tudásanyag megosztásával.

Talán az egyik legértékesebb dolog, amit a leendő ügyfeleinek adhat az adataikért cserébe, az a tudása. Az Ön területén is biztosan akadnak olyan információk amikkel segíthet az ügyfeleinek. Olyan hasznos tippek, praktikák és egyebek, amiket szívesen vesznek és cserébe akár fel is iratkoznak a hírleveleire. Biztosan Ön is találkozott már ilyenekkel az interneten, de ha nem akkor mondok néhány példát.

Egy cukrász műhely készíthet egy hírlevél sorozatot, amiben süteménydíszítési praktikákat, recepteket, cukrászfogásokat oszt meg a feliratkozóival.

Egy autó alkatrészeket forgalmazó cég karbantartással, autógumikkal és egyéb alkatrész választási tanácsokkal segíthet a feliratkozóinak.

Igazából nincs olyan szakterület, ahol ne lehetne hasznos tanácsokkal segíteni a célközönségnek. És ezzel két legyet üthet egy csapásra, mert sok új érdeklődőre tehet szert és mellette azt is megmutathatja Nekik, hogy Ön minden fontos kérdésükre választ tud adni, mert egy igazán jó szakember.

Feliratkozó űrlap a weboldaladon

Feliratkozási űrlap e-mail adatbázis építéshez.

A honlapján is elhelyezhet feliratkozó űrlapot, ezzel is lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek. Ezt javaslom is Önnek, mert így kötetlen formában buzdíthatja az embereket a követésedre.

A hírlevélre való feliratkoztatás soha nem könnyű! Nagyon sok munkát és tervezést igényel. És talán még több tapasztalatot. De higgye el, hogy hosszútávon abszolút megéri, mert így lesz egy nagyon jó kommunikációs eszköze egy e-mail adatbázis formájában.

 

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?