Hatékony szövegírás

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Hatékony szövegírás

Ha vállalkozóként a sikerre gondolsz és a sikeres marketingstratégiákra, a hatékony szövegírás valószínűleg nem szerepel a listád élén. Pedig a hatékony szövegírás óriási különbséget jelenthet a vállalkozásod életében, vonzóvá teheti az ügyfelek számára és növelheti az értékesítést.

Érzelmi kapcsolódás
problémamegoldás
Keresőoptimalizáltság
Ügyfélszerzés
Brandépítés

Ha hirtelen nem is tudod, mit is értünk a szövegírás alatt: lényegében az a szöveg, amelyet vállalkozásod népszerűsítése vagy az értékesítés fellendítése érdekében kerül fel céged valamelyik hivatalos platformjára. Például a blogok, a közösségi médián megjelenő bejegyzések, vagy a hosszú tartalmak, például az e-könyvek, az e-mailek és a weboldaladon található szövegek mind a szövegírás példái. Ha ezek a szövegek hatékonyan lettek megírva, akkor jelentős hatással lehetnek vállalkozásodra, azon belül is az ügyfélszerzésre.

copywriting
szövegírás

Nyilván nem tud minden/ a legtöbb vállalkozás egy profi szövegírót alkalmazni teljes munkaidőben, de nem is kell ettől megijedni. A speciálisabb marketing feladatokat egyébként is érdemes kiszervezni olyan ügynökségekhez, akiknél megfelelő tudással felvértezett szakemberek dolgoznak. Nem kell a cégvezetés mellett nagyszerű í szövegírónak is lenned ahhoz, hogy hatékony, konvergáló tartalmak kerüljenek ki a vállalkozásod platformjaira. De ahhoz, hogy jobban beleláss megmutatjuk a sarkalatos pontokat, amikre érdemes figyelmet fordítani, ha megbízunk egy profi szövegírót


Érzelmileg kapcsolódjon a leendő ügyfelekkel.

A szövegírás egyik legfontosabb aspektusa a lehetséges ügyfelekkel való kapcsolatteremtés. Sok vállalkozó és kezdő szövegíró elköveti azt a hibát, hogy arról ír, miért nagyszerű a cégük/termékük/szolgáltatásuk – ahelyett, hogy arról írna, ami a potenciális vásárlóját valóban érdekli, vagyis, mi az, amitől az ő számára hasznos lesz. Igen, ez lehet egy és ugyanaz, de kritikus fontosságú, hogy egy hatékony szöveg az ügyfelek igényeiről, kihívásairól és aktuális problémáiról szóljon és azokra adjon valamilyen megoldást.


Hatékony szövegírás – problémamegoldás

Például ahelyett, hogy azt írnánk, hogy “Az X nevű termék forradalmian új funkciót fejlesztett, ami hatalmas újítás”, egy hatékony szövegíró inkább azt írja, hogy “Takaríts meg időt, és használd ki az X, legújabb előnyeit”. Nagy különbség, igaz? Egy hatékony szövegíró mindig azzal kezdi, hogy megosztja a célvásárlóval az előnyöket: hogyan fogja megkönnyíteni az életét, milyen problémát old meg stb.

Hatékony szövegírás trükk: Az egyik legjobb módja annak, hogy a lehetséges ügyfél fejével gondolkodjon egy szövegíró számára, ha létrehoz egy vagy több vevői személyiséget, vagy más néven buyer persona-t. A vevői személyiségek létrehozásával egy konkrét problémákkal és igényekkel rendelkező személyiségtípus bontakozik ki előttünk, akit ezen a módon sokkal könnyebb lesz megszólítani.

hatékony szövegírás
A problémamegoldás a legfontosabb feladata szövegeinknek.

Keresőoptimalizáltság – Hatékony szövegírás  

Amellett, hogy a hatékony szövegek megszólítják a vásárlóidat és érzelmileg is segítenek kapcsolódni hozzájuk, fontos, hogy a SEO (keresőmotor-optimalizálás) alapelveit is figyelembe vegyük, amikor a szövegírásról beszélünk. Ez főként a vállalkozások weboldalán található szövegekre vonatkozik, beleértve a blogokat és egyéb cikkeket is.

A keresőoptimalizálás fő célja, hogy weboldal a Google vagy más keresőmotorok találati listáján jobb helyen jelenjen meg. Ez felettébb értékes lehet, nagyon gyakorlatias okokból. Mert aki rákeres a termékeddel/szolgáltatásoddal kapcsolatos témákra, csak akkor fog rád találni, ha előkelő helyen szerepelsz a versenytársaiddal szemben. Nos, a SEO önmagában egy teljesen külön fejezet, amelynek az alapjait mindenképpen ismerni kell a hatékony szövegírás során.

szövegíró
hatékony szövegírás alappillérei

    Másrészről, fontos, hogy megtudjuk egy szövegírói megbízás elején, hogy mire keresnek az emberek, más néven kulcsszókutatást végzünk. Ne feltételezzük, hogy tudjuk, hogy a lehetséges ügyfeleid hogyan keresnek rá a termékedre vagy szolgáltatásodra, hanem biztosra megyünk. Például lehet, hogy egy üzleti mentor szolgáltatását “üzleti tanácsadás” néven szerepelteti, de az emberek ehelyett legtöbbször az “üzleti coach” kifejezésre keresnek rá. Ezért ezt a kutatást minden szövegírás elején elvégezzük ügyfeleink számára, mert segít felfedezni, hogy az emberek mire keresnek rá.

    Miután meghatároztuk, hogy az emberek milyen szavakra keresnek, beépítjük azokat a megrendelt szövegbe – természetesen. A cél az, hogy a Google felismerje, hogy a vállalkozásod weboldala releváns az “üzleti coach” keresésekre (vagy bármilyen más a példától elvonatkoztatott témára), és a weboldalad az első találatok között jelenítse meg, amikor az emberek erre a kifejezésre keresnek.

hatékony szövegírás projekt
Írjunk céges blogot! Ez rengeteget segíthet Google helyezésünk szempontjából!

    CÉGES BLOG! A Google hajlamos előnyben részesíteni azokat a webhelyeket, amelyek sok releváns tartalommal rendelkeznek ÉS rendszeresen új tartalmakat tesznek közzé. Ezért blogtémákat kell fejleszteni a kulcsszókeresés által azonosított kifejezések köré, és rendszeresen blogot megjelentetni, az említett kulcsszavak beépítésével.


Ügyfélszerzés

A blogokról és a weboldalakról már beszéltünk a szövegírással kapcsolatban, de a hatékony szövegírás nem csak a hosszabb írásos darabokra vonatkozik. Egy rövid e-mail, egy landoló oldal szövegezése vagy akár csak egy felugró pop-up mind-mind magában foglalja a szövegírást.

A hatékony szövegírásnál az egyik legjobb mód arra, hogy feltérképezzük ezeket a területeket, ha felhasználjuk az ügyfelekről szerzett ismereteket (és közvetlenül hozzájuk szólunk a szövegben), és különböző nyelvezeteket, formátumokat, designt tesztelünk, hogy lássuk, mi teljesít a legjobban. A nagyszerű szövegírás egy e-mailben vagy landoló oldalon arra csábíthatja az új érdeklődőket, hogy elolvassák a vállalkozásod blogját, letöltsenek valamilyen tartalmat, vagy akár megvásároljanak egy terméket vagy szolgáltatást.

ügyfélszerzés
Szerezz ügyfeleket könnyedén!

Emeld a vállalkozásod brand-dé hatékony szövegírással!

Természetesen számos módja van annak, hogy ügyfeleket vonzz be és növeld vállalkozásod forgalmát (és ezek többsége magában foglalja a szövegírás valamilyen formáját). Ez a taktika nem olyan közvetlen, mint egy EDM vagy hírlevél megírása, vagy egy ingyenes termékminta népszerűsítése, de ugyanolyan hatékony lehet hosszú távon.

Mi az ügyfeleinkkel együttműködve felhasználjuk az iparágukkal kapcsolatos tudást és szakértelmet és saját szövegírói ismeretinket, hogy megbízható információforrásként jelentessük meg őket. A cél itt az, hogy az iparágban elismert szaktudású vállalkozásnak könyveljenek el, ami több érdeklődőt vonz majd hozzád. Ennek nem kell bonyolultnak lennie; a legtöbbször egyszerűen azt jelenti, hogy a szakértelmet blogba, közösségi médiás posztba, vendégposztba, vendégblogba, vagy más hasonló cikkbe kell átültetnünk.

Ha a szövegírás, mint marketing megoldás felkeltette érdeklődésed, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben!

Kövesd Facebook oldalunk is!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?