Az új Adwords fogás: üzenetbővítmény

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Mi az Adwords üzenetbővítmény? Mi az amit a potenciális ügyfelek nagyon értékelnek? Az ha megkönnyítjük a dolgukat. Minél kevesebb lépés, minél kevesebb fölösleges kattintás annál kevesebb elkóborló érdeklődő!

Mit nyújt pontosan ez az új Google reklám lehetőség?

A megjelenő hirdetéseiben ezentúl lehetősége van elhelyezni egy kis ikont, mely segítségével az érdeklődök azonnal kapcsolatba tudnak lépni önnel. Erre a kis üzenet ikonra kattintva, az alkalmazás egy előre megírt automatikus üzenetet küld az érdeklődőnek. Válasz üzenetben könnyedén kapcsolatot tud teremteni Önnel.

Melyek a vitathatatlan előnyök?

A mai rohanó világban egyre kevesebb idő van mindenre, mert erőteljesen fragmentálódik az időnk. Így az emberek figyelmét is egyre nehezebb lekötni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél gyorsabban juthassanak információhoz tőlünk, különben valaki más adja meg nekik azt. Pillanatnyilag számos üzenetküldő szolgáltatás érhető el, gondoljon csak az okos telefonjára telepítettekre. Éppen ezért az emberek komfortosnak és egyszerűnek érzik ezt a megoldást a Google AdWords újítást. Elemzések szerint a felhasználók 65%-a szívesen használná ezt a módszert a kapcsolatfelvételre, így ebből is látszik, hogy ebben az új lehetőségben nem elhanyagolható potenciál van.

A nagy kérdés: Mennyibe kerül Önnek az AdWords üzenetbővítmény szolgáltatása?

Ez is pont úgy működik, mint az AdWords egyéb szolgáltatásai. Akkor kell csak fizetni, ha valaki rákattintott az ikonra, ez a lehetőség ingyenesen hozzáadható a hirdetéseihez. Mind emellett csak azoknak a telefonján jelenik meg ez az üzenet, akiknek a készüléke képes szöveges üzenetet küldeni és fogadni.

Milyen a szükséges technikai háttér?

Használjuk az AdWords bővítményeit.

Mért hasznosak az AdWords üzenetbővítményei?

Ahhoz, hogy Ön is kiaknázhassa az új lehetőségben rejlő előnyöket Önnek is rendelkeznie kell olyan készülékkel és telefonszámmal, amin keresztül lehet szöveges üzenetet küldeni. Ez persze lehet egy kifejezetten erre a célra felhasznált mobil kártya, amely össze van kötve egy szerverrel. A szerver akár ki is listázhatja az üzeneteket Önnek.

Meg kell tervezni, hogy kifizetődő legyen az üzenetbővítmény!

Természetesen itt is mérlegelni kell, hogy melyik termék vagy szolgáltatása árrése bírja el ezt a plusz opciót.  Nem javasolt kisebb áru termékeknél alkalmazni, inkább egyfajta lead generálás megközelítést kell követni. Azaz olyan termékeknél bevetni, amelyek eleve valamivel magasabb árúak, ezért nem is vásárolják meg őket azonnal. Tehát át kell gondolni, hogy minden szolgáltatásunkhoz, termékünkhöz hasznos lehet-e? Mi az a rövid üzenet, amivel a következő lépés felé terelhetjük a potenciális ügyfelet? A mi célcsoportunk vajon hasznosnak találja majd? Ez utóbbi furcsán hangzik, de vannak olyan okostelefon felhasználók, akiket megizzaszt egy üzenet elküldése, így mindenképp adjunk más lehetőséget is a kapcsolatfelvételre.

Az ördög a részletekben rejlik?

Sajnos azt kell, hogy mondjuk itt sem minden olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Az AdWords üzenetbővítmény funkciót beállítani egyszerű, azonban hatékonnyá is tenni már más tészta. Fontos, hogy a célcsoport úgy legyen meghatározva, hogy tényleg azt a közönséget érje el akik hasznosnak is találják majd. Az automatikus rövid üzenetünk velős és vonzó legyen semmiképp se riasztó. Mitől lehet riasztó egy ilyen üzenet? Attól, ha a válasz helyett még több kérdést vet fel. Tudni kell az ügyfél fejével gondolkodni, és megválaszolni a legfontosabb kérdését!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?