Az idei évtől még fontosabb szerepet kap a storytelling marketing, mint korábban bármikor. Bár az olvasmányos szövegalkotást egy alapvető marketing szabálynak nevezhetjük, mostantól még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk erre a területre. A lényeg, hogy ne legyen értékesítés hangulata a hosszabb marketing anyagainknak sem. Ez nem csak a szöveges tartalmakra, hanem a videókra és hanganyagokra egyaránt vonatkozik.

Mi a storytelling pontosan?

A storytelling lényegébe egy történet elmesélés, amivel bemutathatunk egy problémát, lehetőséget, sikertörténetet, bukást, a cégünket vagy egy adott terméket. Ez inkább hasonlítson egy regényre (természetesen nem terjedelmét tekintve), mint egy sima cikkre vagy blog bejegyzésre. Ezzel sokkal ember közelibbé tehetjük a cégünket, így a potenciális ügyfelek már nem egy nyereség orientált vállalkozásként néznek majd ránk, hanem mint egy emberre, akivel képesek azonosulni. És kik mások állnának egy vállalkozás mögött, mint elhivatott, csapatszellemet, értéket teremtő emberek.

Mi az emberi természet és a storytelling kapcsolata?

Az emberek ösztönszerűen szeretnek valahova tartozni, ezért képesek is tenni. Azonban egy vállalkozással, sokkal nehezebben azonosulnak, mint egy baráti közösséggel. Vagy egy olyan társasággal, ahol érzik, hogy hozzájuk hasonló emberek tartózkodnak, dolgoznak. Éppen ezért vonjuk be őket a minden napjainkba, osszuk meg velük a sikereinket, bukásainkat, bánatunkat is. Természetesen ez utóbbit csak nagyon mértékletesen és a jó ízlés határait betartva tálaljuk. Meséljünk magunkról és mutassuk be, hogy számunkra mennyire fontosak az ügyfelek és az egyéni igényeik.

Milyen húrokat kell pengetnünk az online értékesítés eléréséhez?

Ha értékesíteni szeretnénk alapvetően két dologra kell hatnunk. Az egyik a potenciális ügyfelek érzelmei a másik pedig az értelmük, racionalitásuk, melyeket ész érvekkel, számokkal, kimutatásokkal győzhetünk meg. Azonban első sorban az érzelmekre kell hatnunk, a storytelling segítségével olyan emocionális tartalmakat hozhatunk létre, melyek ezt a funkciót nagyon jól ellátják. Az elsődleges döntéseket az érzelmeink vezérlik, így ha új ügyfeleket szeretnénk bevonzani vagy egy új terméket bevezetni, akkor ez egy kiváló megoldás rá.

Storytelling marketing

A storytelling alkalmazására egyre nagyobb igény van.

Legyünk kreatívak

Storytellingre nem csak egy cikkel vagy blog bejegyzéssel lehetünk képesek. Akár egy plakát sorozat, nyomtatott sajtós megjelenés, hanganyag vagy egy videó is elmesélhet egy történetet. Használjuk a fantáziánkat és aknázzuk ki a számtalan eszközben rejlő lehetőségeket.

Videózzunk

Egyre nyilvánvalóbban látszik, hogy az idei évben a videó, mint marketing eszköz lesz az egyik legnépszerűbb megoldás. Számtalan videó megosztó portálon népszerűsíthetjük a vállalkozásunkat, de ezek közül a legnépszerűbb, a You Tube működik a legjobban. Ebben a formában is nagyszerűen elmesélhetünk egy történetet és akár egy hosszabb tartalmat is megoszthatunk. Egyre nagyobb igény van egyedi, érzelmeket megszólító, emberi, ember közeli tartalmakra.

Nem mindenki születik írónak

Ez az irányvonal sok cégvezetőnek feladja a leckét. Nagyon sokáig el lehetett lavírozni egy egy közepesen olvasmányos, de jó témájú írással. Mostanra ez azonban határozottan megváltozott! Mindenkinek fel kell kötnie a nadrágját, mert nagyon sok vállalkozás meg tanulja követni az új irányvonalat és főként nekik terem majd babér. Ezzel szemben a kevésbé alkalmazkodni tudó vállalkozások bevétel kiesésre számíthatnak. Ha úgy érzi Önre is ráférne egy kis segítség, hogy lépést tudjon, tartani a többiekkel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megoldani ezt a problémáját is.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?