E-mail címek legális építése?

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

E-mail címek legális építése! Fáradtságos vagy egyenesen veszélyes feladat volna egy ilyen kampány?

Az e-mail címek legális építése területén régi motoros vagyok. Tudom, ez egy igazán kemény vonal a marketingen belül, mert hatalmas büntetések vannak és sok a link fráter – a “link fráter” nem valamilyen seo vagy keresőoptimalizálás eljárás, hanem a klasszikus értelemben vett link… – itthon. A szektorban sokan ügyeskednek illegális címlistákkal, amelyek használata után garantált a büntetés és másokat is bajba kevernek ezek a  szándékos ingerlése. Azonban a hírlevél marketing, EDM kampány tapasztalat nagyon sok cégvezetőben nincs meg, mert itt is rengeteg tapasztalat szükséges a hatékonyság eléréséhez.

E-mail címek legális építése, megszerzése nem könnyű feladat egy tisztességes vállalkozó számára sem, mert sok a csaló ezen a vonalon

E-mail címek legális építése, megszerzése nem könnyű feladat egy tisztességes vállalkozó számára sem, mert sok a csaló ezen a vonalon

Miért rejt olyan nagy kihívásokat az e-mail címek legális építése?

A válasz igazán egyszerű! Ki akar manapság hírlevelet kapni? És ki akar napjainkban több személytől, cégtől is hírlevelet kapni? Nagyjából senki! Emiatt manapság a hatékony e-mail adatbázis építés igazi kaland, mert nagyon kreatívnak kell lenni az e-mail címek legalizált megszerzéséhez.

Valós e-mail címeket realizálni?

Hogyan lehetséges ez egyáltalán? Elég letölteni az internetről az e-mail címek listáját? Alkalmas egy a netről egyesével kimásolgatott e-mail bázis a hírlevelezésre? Rejtenek ezek önmagukban valamilyen veszélyforrást? Igen! Megbüntethetik, mert nem lehet ilyen bázisokra hírlevelet kiküldeni.

Milyen módszer létezik az e-mail címek építésére?

E-mail adatbázis építés nem történhet valamilyen online marketing kampány nélkül. Minden marketing adatbázis kampányhoz egy komplett online marketing kampány kerül felépítésre. Hiszen nem vagyok varázsló, a semmiből még én sem tudok e-mail adatbázist létrehozni. Az online marketing kampány hatására realizálódó tömeget egy érkezési oldalra irányítjuk, ahol megtörténik a csoda. Ott motiváljuk, regisztráltatjuk az embereket. Ott derül ki, hogy milyen hatékonysággal dolgoztunk, mert az online marketing kampány díja fix összeg, ezért nem mindegy, hogy hányan regisztrálnak! Nagyon nem!

Melyik az e-mail adatbázis építés két nagy útja?

Az e-mail címek építése történhet nyereményjátékkal vagy valamilyen más motivációval. A nyereményjátékkal épített adatbázis nagyobb tömeget fog megmozgatni. Egészen nagy volumeneket lehet elérni ilyen technikával, de a bázis minősége és vásárlóereje alacsonyabb lesz. Egy más motivációval épített e-mail cím adatbázis tagjainak a regisztrálásával jobban meg kell küzdeni, de azok vásárlóereje hatalmas lesz. Még egy pár ezres e-mail adatbázis is nagyon sok millió forintot tud behozni.

Mi a helyzet, ha nincs keret invesztálni?

Létezik még két út – bár ez egyikhez mégiscsak kell keret -, amelyeken keresztül el lehet érni a célközönséget. Az egyik az EDM levél kiküldés. Az elektronikus direkt marketing levél során több ezer főt lehet elérni, és őket át lehet vinni a weboldalára. Ahogy mondani szoktam egy edm kiküldés az nem reklám, éppen ezért ebből többet szoktunk vásárolni az ügyfeleinknek, hogy a kellő hatást elérjük.

Éppen ezért kifejezetten kihívás az e-mail címek legálisan történő építése. Szerencsére mi számos ilyen projektet vezényeltünk már le sikerrel.

Éppen ezért kifejezetten kihívás az e-mail címek legálisan történő építése. Szerencsére mi számos ilyen projektet vezényeltünk már le sikerrel.

A küldetésem!

A küldetésem, hogy konkrét ügyfeleket szerezzek az ügyfeleimnek, csökkentsem a kiadásaikat, optimalizáljam a marketingjüket. Az előzőek mellett csökkentsem a kéretlen levelek számát! Nagyon sok cégvezető szeretne kiküldeni hírlevelet az összes hazai cégvezetőnek. Sokan meg is teszik közülük, mert az e-mail adatbázis építés  projektre nincs elég pénzük, de szeretnének növekedni a vállalkozásukkal. Nem vagyok álszent,  mert őszintén leírom, hogy az épített e-mail adatbázis sokkal hatékonyabb, mint egy b2b kapcsolati címes bázis. De ha valaki nagyon ezt a vonalat szeretné erősíteni, akkor inkább adok neki útbaigazítást, mintsem hagyjam, hogy 600.000 cégvezetőt spammeljen kéretlenül.

E-mail cím adatbázis építés projekt!

A legtöbb cégvezető hallani sem akar az adatbázis építésről, nem tudja, nem érti a szakmánk rejtelmeit. Na meg az árakat meglátva nem sokat gondolkodik az irányokon. Pedig egy épített adatbázis bár magasabb befektetést jelent, a megtérülés is arányosan nagyobb! Sokan csak addig néznek előre, hogy nekik egy címlista kell, amit gyorsan megvásárolhatnak, és már küldhetik is rá a reklámokat. Az eredményeket, esetleges büntetéseket csak később realizálják…

Az e-mail címek megmentője!

Őket szoktam – már ha lehet egyáltalán – eltéríteni a b2b kapcsolati címes lista kiküldéstől, de van akit nem tudok. Ők így is úgy is kiküldik a 600.000 cégvezetőnek az esernyőiket, a sátraikat, hátvakaróikat, a potencianövelő szereiket és minden kínai szemetet.

A másik oldal, bocsánatos bűn…

Mivel nagyon sok e-mail adatbázis építés projekten vagyok már túl, ezért nem áltatom magam egy olyan utópisztikus világgal, ahol reggel csak a nekem szóló hírlevelek futnak be az e-mail fiókjaimba. Azt mondtam, hogy küzdök, ahogy tudok a spammerek ellen, de ha el tudom érni azt, hogy valaki ne mindenkinek, hanem csak a termékei célcsoportjának küldje ki a hírleveleket B2B vonalon, akkor azt már fél sikernek könyvelem el. Ugyanis, ha nem beszélem rá erre, akkor valaki másnál kiküldi mindenkinek. Vagy egyszerűen megveszi és kiküldi, mert úgy érezheti, hogy gátlom a céljai elérésben. Pedig pont segíteni szeretném benne! Kinek lehet célja, hogy félmilliónál is több cégvezetőt stresszeljen, bosszantson?

E-mail adatbázis kapcsolati címekkel

Egy új ügyfelem ipari sütőgépekkel foglalkozik és kifejezetten kapcsolati címekkel keresett meg. Attilát nem kellett győzködnöm, mert pontos elképzelése volt. Csak pékségeknek akarta kiküldeni a portékáját, így segítettem neki a b2b kapcsolati címes lekutatásban. Azt vallom ezzel kapcsolatban, hogy ha valaki tud valami kimagaslót nyújtani, az elküldheti a saját területének a portékáját. Úgy gondolom, hogy Attila vállalkozásában ez a kitételem messze teljesül. Ha nem így lett volna, akkor elutasítom a kooperációt.

Szentségtörés ez az e-mail címek adatbázisáról szóló cikkem?

Úgy vélem, hogy ha nagyon pontosan körülírható a célpiac, akkor nekik kimehet a kapcsolati címes hírlevél. Ugyanis ez a jobbik rossz, mintha egy komplett ország vállalkozóit halmozza el valaki kéretlen levelekkel. Azt gondolom, hogy kéretlenül küldeni hírlevelet nem a legszebb dolog a világon, mert az e-mail címek a tulajdonaink és erre csak úgy küldeni szemtelenség is lehet, de vegyük figyelembe, hogy a két rossz közül ez a jobbik megoldás.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?