EDM kiküldés, avagy turbó marketing

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

EDM kiküldés egy versenytárs jóvoltából, avagy tartsunk össze!

EDM kiküldés kapcsán keresett meg minket egy reklámügynökség, hogy segítsünk nekik egy pályázatos projekthez médiát vásárolni. Az EDM kiküldés és E-mail adatbázis építés területeken valóban komoly tapasztalatra tettünk szert az elmúlt 11 évben. Úgy is mondhatnám tréfásan, hogy küldtünk már pár EDM levelet…

Miért olyan nagy tudomány az EDM kiküldés?

Az alapvető probléma az e-mail adatbázis milyensége, amelyekre az EDM levél kiküldése irányul. Honnan lehet előre tudni, hogy egy e-mail adatbázis milyen minőségű? Melyik szolgáltató vagy weboldal tulajdonos címlistája megbízható? Melyik marketing adatbázis fedhetetlen jogilag? Ezek roppant nehéz kérdések egy laikus számára, de még egy marketing szakértőt is próbára tesznek, mert sok faktor játszik szerepet bennük.

EDM kiküldés, avagy turbó marketing

EDM kiküldés, avagy turbó marketing

Olyan tényezők befolyásolnak egy EDM kampány lebonyolítást, mint:

 • Milyen gyakori az EDM kiküldés az adott bázison?
 • Milyen az e-mail adatbázis frissítése?
 • Milyen technikával épült az EDM adatbázis?
 • Csak reklám hírlevél kerül kiküldésre a címlistára?
 • Vagy hasznos tartalmakat is kapnak az Olvasók?
 • Célzott EDM levélküldésekről van szó?
 • Vagy belemennek nagy elérésű kampányok lebonyolításába is?

Szóval az EDM kiküldés nem is olyan egyszerű feladat, mert számos ismeretlenje lehet a fenti “egyenletnek”egy  EDM kampány során. Ráadásul súlyos árat kell fizetni egy EDM kampányért, mert ez még mindig az egyik legdrágább elérésre, brandingre használt online marketing eszköz.

Miben másak az általunk menedzselt EDM kampányok?

Nézzünk néhány adatbázis marketing praktikát:

 • A mi gondjainkra bízott EDM kampányokhoz választott e-mail adatbázisok nagy gonddal kerülnek kiválasztásra.
 • Amennyiben az EDM kampány, megbízónk erre lehetőséget ad, akkor mi írjuk meg az EDM levél szövegét.
 • Egy EDM levél nem hírlevél, ezért mi egy komplex EDM kampány koncepciót építünk fel.
 • Egy fecske sem csinál nyarat, így egy marketing levél sem tud sok eredményt hozni, de egy kampány már igen.

A mi EDM kampányainknál, ezért más megközelítéssel dolgozunk, hogy efficiens eredmények szülessenek. A reklámszövegírás mellett alkalmazunk más eszközöket is, hogy elérjük a kedves Olvasónál a cselekvést.

EDM kiküldés! Egy reklámügynökség kért fel minket, hogy egyik ügyfele jóvoltából elektronikus direkt marketing leveleket küldjünk ki, melyet női célcsoportra céloztunk.

EDM kiküldés! Egy reklámügynökség kért fel minket, hogy egyik ügyfele jóvoltából elektronikus direkt marketing leveleket küldjünk ki, melyet női célcsoportra céloztunk.

Már lejárt lemez volna az EDM kiküldés?

Sokan úgy gondolják, hogy EDM kiküldés már leketyegett. Igazuk van, de csak részben! Az igazuk abból ered, hogy bizonyos e-mail adatbázisok nem a leghatékonyabbak, mert szakszerűtlenül voltak kezelve. Egy e-mail adatbázis lerontásához elég néhány nem nekik szóló reklámüzenet. A címlista tagok máris elfordulnak az adott hírlevéltől. Még mindig találni kincseket érő EDM bázisokat, de azokra nagyon kell vigyázni. Mi rendszeresen lekötjük ezeket, hogy mások ne is küldhessenek ki rá EDM levelet, mert szakértelem hiányában kiküldött levelekkel csak untatják a publikumot, és roncsolják a marketing adatbázist.

Mi a legfontosabb érv az EDM kiküldés mellett?

Az EDM levél segítségével egyszerre több ezer Olvasót tud megszólítani. Az EDM kiküldés első, második napján egy tüskét fog látni a grafikonon. Ekkor kell minden erejével a weboldalára fókuszálni, és minden lehetséges módon megfogni az Olvasóit. Az EDM mellett szóló érvelésem még nem ért véget! Remekül körül lehet írni, targetálni a keresett Olvasókat. Tudja, hogy kik vásárolják nagy számban a termékeit? Remek, akkor pontosan el tudjuk érni ezeket a személyeket EDM levélen keresztül. Sőt, akár konkrétumokat is kérhet tőlük. Jelentkezzenek próbavásárlásra, tesztvezetésre, termékmintára, stb. Gyors, én ezért szeretem a legjobban az EDM kampányokat.

Mi az EDM kiküldés cikkem konklúziója?

 • A versenytársai nem az ellenségei, hanem a lehetséges partnerei. Forduljon feléjük bizalommal. Tudom, itthon nincs ennek még olyan nagy kultúrája, mert inkább a dögöljön meg a szomszéd tehene is van a köztudatban, de jó hozzáállással pozitív helyzet lehet teremteni! Higgye el, hogy a megfelelő hozzáállással meglepetések fogják érni, mert ugyanazt kapja, amit ad! Ha pozitívan áll még a versenytársaihoz is, akkor abból remek együttműködések születnek.
 • Az EDM kiküldés még nem áldozott le, ahogy az e-mail marketing sem. Ám jó EDM bázist találni, és remek EDM kampányt alkotni már kihívás, de nem lehetetlen! Az EDM kampányokat nagyon ügyesen kell felépíteni, és teret kell engedni benne a kreatív ötleteknek is.
 • Ugyanakkor a tapasztalat megfizethetetlen, hogy ne fusson lyukra egy lerágott EDM bázissal.

Szimpatikus az EDM kiküldés cikkem?

Gondolt már arra, hogy kiegészítse a kommunikációját? Felturbózza a kampányait? Növelje a célcsoportja elérését elektronikus direkt marketing kampánnyal. Hívjon minket.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?