Egy marketing szakértő tanulsága…

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Mióta ezen a területen dolgozok nagyon sok új embert megismertem és sok ismeretlen élményben volt részem. Úgy is mint marketing szakértő, és úgy is, mint magánember. Természetesen ezek a hatások sok új felismerést hoznak. Ezek közül az egyiket meg is osztanám a marketingről szkeptikusan gondolkodó olvasóimmal. Csak, hogy jól szemléltessem mennyire is „haszontalan” ez az iparág.

De talán lássuk is elsőnek, mi is a marketing valójában?

AdWords hirdetések, Facebook profilok és hírlevelek tömkelege lenne? Nem! A marketing sokkal inkább arról szól, hogy hogyan tudunk érzéseket közvetíteni. Hogyan lehet a legjobban megmutatni egy vállalkozás célcsoportjának, amit az szeretne közvetíteni. Átadni úgy az Ön lelkesedését is, hogy azt átérezzék az érdeklődői. Egyértelműen megmutatni, hogy mi az, ami Önt is hajtja nap, mint nap a fejlődés útján.

Amikor Ön elmegy egy tárgyalásra mit tesz? Megpróbálja a lehető legjobban bebizonyítani a másik félnek a rátermettségét, alkalmasságát, lelkesedését. Ezt tesszük mindannyian nap, mint nap. Ezt teszi mindenki már egészen az első állásinterjútól kezdve, hiszen mindig be kell bizonyítanunk ezeket valakinek. És ez nem más, mint marketing, vagyis annak egy formája. Valójában átszövi az egész életünket úgy, hogy sokszor nem is tudunk róla. Valamilyen formában benne van minden társas kapcsolatunkban is. Hiszen egy kifelé közvetített kép alapján tesszük meg az első benyomásokat. Éppen ezért mi azt valljuk, hogy a marketing sokkal több, mint egyszerű beállítások és kimutatások összessége. A marketing egy speciális tudomány, annak a tudománya hogyan lássuk a világot mások szemével.

De ha mindenki ezt csinálja, akkor miért nem sikeres minden vállalkozás? Lehet, mégis nélkülözhetetlen egy marketing szakértő?

Jogos a kérdés, hiszen nyilván minden ember arra törekszik, hogy legtöbbet hozza ki a vállalkozásából. Azonban ez az eszközök kitűnő ismerete nélkül lehetetlen! Gondoljon csak bele, hogy egy autószerelő sem néhány csavarhúzóval és egy emelővel áll neki egy munkának. Jól felszerelt szerszám parkkal rendelkezik, amik nélkül nem lehet jó munkát végezni. Persze neki lehet állni és biztosan lesz is valamilyen végeredménye a folyamatnak. Viszont sokkal hosszadalmasabb és fáradságosabb lesz a munkája, mintha kéznél lenne minden szükséges szerszám. Ön is biztosan meg tudná szerelni az autója motorját, hiszen az internetről már bármit meg lehetne tanulni. De Ön is képes lenne erre néhány óra leforgása alatt? Vagy hetekig, esetleg hónapokig kellene tanulni, hogy sikerüljön?

A marketing is valahogy így működik. Elméletileg bárki meg tudná csinálni, hiszen autószerelő is lehet bárkiből. De igazán jó szakember csak abból lesz, akinek különlegesen jó érzéke van hozzá. Biztos, hogy Ön is a legjobb tudása szerint képviseli a cégét (és itt most nem akarunk senkit megsérteni!). Viszont akadhat olyan, aki gyorsabban, egyszerűbben, sokkal hatékonyabb munkát tud végezni?

Miért írtam le most mindezt?

Mert természetesen saját célra is foglalkozunk ügyfélszerzéssel (bár szerencsére nagyon sokan érkeznek hozzánk ajánlás útján). Rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy a marketinget egy szükséges rossznak, egy áll tudománynak érzik a cégvezetők. Sajnos mi nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Amíg a fent említett autó szerelő néhány óra munkával kézzel fogható eredményeket tud felmutatni, addig sajnos mi ugyan azt csak több hónapnyi vagy esetleg egy évnyi fáradtságos munkával tehetjük meg. És sajnos ezen időszak alatt sokan feladják, mert nem azt kapják, amit vártak. Ezek után persze elkönyvelik magukban, hogy a marketing nem működik és nem is szabad foglalkozni vele. Persze ezt a tanulságos történetet elmesélik a barátaiknak, rokonoknak, ismerősöknek. Akik ezek után szintén ezt fogják gondolni, hiszen ha már XY befürdött vele, akkor Ők már nem akarnak.

Akkor vonjuk le a következtetést…

marketing elemzés

A konkluzió a következő: néhány pletyka ellenére a marketing nem csak pénzkidobás! Tudjuk, hogy sokszor nagyon nehezen mérhetőek az eredmények, azonban hosszútávon mindig megtérül a befektetés.

Honnan tudjuk mindezt?

Onnan, hogy már bőven több, mint 10 éve foglalkozunk marketinggel és lassan a 3.X felé közelít az értékesítési tapasztalatunk. Ezen időszak alatt mérhetően (!) több százmilliós bevételre tettek szert a velünk együtt dolgozó vállalkozások. És akkor ebben még nem szerepelnek azok az eredmények melyeket nem tudtunk lemérni. Lehet, hogy nem tudunk átnyújtani egy megjavított autót vagy egy felépített ház kulcsát. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ezeknek a folyamatoknak ne lennének eredményei! Nagyon jól ide vág a következő közmondás: A türelem rózsát terem. Egy marketing szakértő, pedig segít ezt a rózsát locsolni, gondozni, ápolni, hogy a lehető legszebb fényében pompázzon!

 

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?