E-mail címek listája – 300 000 e-mailcím szinte ingyen?

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

E-mail címek listája

A minap, amikor az egyik nagy hirdető portálon böngésztem valami olyat láttam, amitől lesett az állam. Az egyik hirdetésben egy olyan e-mail adatbázist értékesítettek, amiben 300 000 magyar e-mailcím található nevekkel együtt.  Ez a hirdetés megint nagyon elgondolkodtatott!

Mit lát ebből egy laikus?

E-mail címek listája: Mit lát ebből egy laikus?

Az első gondolatom az volt, amikor megláttam ezt a hirdetést, hogy mire gondolhat egy laikus cégvezető. Belefut ebbe a hirdetésbe és felcsillan a szeme az örömtől, hiszen több, mint negyed millió ember adatát kaphatja meg mindössze 40. 000 Ft-ért! Láttam a lelki szemeim előtt, ahogyan hevesen dobogó szívvel kap a telefonja után, hogy hívja a hirdetőt és azonnal megvásárolja az adatbázist. Hiszen ki ne tenne így? Ez a hülyének is megéri!

e-mail címlista

Vásárolt adatbázisok?

Nem is hibáztathatom Őket!

E-mail címek listája: csábító spam adatbázis.

Én is látom, hogy ez a hirdetés miért olyan csábító! Ilyen alacsony összegért egy ekkora e-mail adatbázis szinte ingyen van. Biztos vagyok benne, hogy amióta fent van a neten ez a lehetőség egész nap csörög a telefonja a hirdetőnek. Azonban engem ez inkább szomorúsággal tölt el. Részben azért, mert így több száz vállalkozás válik egy csaló áldozatául részben azért, mert azok az emberek, akiknek valós adatai vannak a listán újabb spam hírlevelekkel lesznek gazdagabbak.

Egy ilyen bázis a csalók aranybányája

E-mail címek listája a csalók aranybányája.

Bár nagyon jól hangzik egy ilyen ajánlat. De csak elsőre. Így szakértői szemmel nézve tudom, hogy milyen lehetőségek vannak egy ilyen bázisban. Vagyis inkább milyenek nincsenek. Mert a nagyszámú cím és az olcsóság ellenére valójában egy fabatkát sem ér. Részben azért, mert ezekre az adatokra nem is küldhet ki hírleveleket, mivel ez így kéretlen üzenetnek számít, amit ugye a törvény büntet. Egy ilyen címlista használata akár több százezres vagy milliós büntetéssel is járhat Önnek. Ezen felül biztos lehet abban is, hogy számtalan olyan cím is szerepel rajta, ami már régen nem él, így az arra kiküldött üzenetek gyakorlatilag elvesznek.

A gyors eredmény lehet jó?

E-mail címek listája: a gyors eredmény is lehet jó?

Azt tapasztalom, hogy nagyon sok cégvezető nem szeret várni. Nem tudnak türelemmel lenni és azonnali eredményeket akarnak. Éppen ezt lovagolják meg ezek az ajánlatok is. Óriási siker lehetőségével kecsegtetnek, hiszen ilyen mennyiségű adat nagyon sok új ügyfelet hozhat egy vállalkozásnak! Azonban csak abban az esetben, ha a te érdeklődőidről van szó. Azonban egy ilyen adatbázis nem erről szól. Persze lehet reménykedni a nagy számok törvényében és remélni, hogy majd csak lesz legalább néhány száz olyan ember, akiknek sikerül felkelteni az érdeklődését. Ha valaki nem ért az adatbázis építéshez, akkor ez egy teljesen logikus következtetés. Viszont én szakértőként tudom, hogy ebből nem lehet jót kihozni. Minden vállalkozás számára nagyon rossz reklám, ha kéretlenül tolakodik mások magán szférájába. Ebben az esetben Önnel egy időben valószínűleg több száz más cég is megvásárolta ezt a listát és Ők is elkezdték üzenetekkel bombázni. Vajon mennyire unják már a rajta szereplő emberek a kéretlen levelek özönét? Vajon lesz olyan szerencséje, hogy nem Önnél telik be a pohár és nem jelentik fel a hatóságoknál? Én nem merném megkockáztatni!

Önnek is lehet sajátja, ami sokkal jobb!

Egyedi címlista építés fontossága

Szerezzen egyedi címlistát profi marketingesek segítségével!

Email cím lista saját adatbázis.

Ön is építhet magának saját e-mail adatbázist. Persze azt nem mondom, hogy csak néhány kattintásba és 40. 000 forintba fog e kerülni. De az viszont biztos, hogy sokkal eredményesebben fog tudni dolgozni vele, mint egy előre elkészített, már mindenkinek eladott bázissal. Az élet minden területén, úgy itt is igaz, hogy az igazán nagy eredményekért keményen meg kell dolgozni. Így nem akarom hitegetni, egy 300 000 adatot tartalmazó saját bázis több éves munkába fog kerülni. Évekig kell különböző módszerekkel meggyőzni az embereket, hogy iratkozzanak fel a listára. Ez nem lesz könnyű. Azonban ezen a listán majd csak olyan emberek lesznek, akik érdeklődők és szívesen veszik az Öntől érkező ajánlatokat, információkat. Nagyon sok törzsvásárlót is szerezhet közülük.

Ugye, hogy jobban megéri?

E-mail címek listája: jobban megéri a saját.

Remélem mostanra Ön is látja, hogy mennyivel jobban megéri saját e-mail adatbázist építeni. Már egy 3-4 ezres egyedileg felépített címlista is sokkal több hasznot tud majd hozni Önnek, mint egy előre legyártott. Így a tanulság, hogy egy saját maga által felépített címlista százszor többet ér ezeknél az olcsó kókler megoldásoknál.

 

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?