Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük
facebook kampánymenedzsment

Facebook kampánytervezés fontossága

Facebook kampánytervezés

Szervezze meg a Facebook kampányát!

Tartalomjegyzék:

Bevezetés/Facebook kampánytervezés
Stratégiai alapok szükségessége:
Tippek Facebook kampánytervezéshez:
Kampányterv készítése:
Kampány céljának meghatározása:
Kampány típusának meghatározása:
Awareness kampányok
Érdeklődőszerző kampány:
Konverzió:
Várt eredmény meghatározása:
Költségvetés meghatározása:
Kreatív, vizuális anyag
Tökéletes Headline:
Végezzen méréseket!
Keressen fel minket!

Bevezetés/ Facebook kampánytervezés:


A Facebook kampány mára az egyik legnépszerűbb marketing eszközzé vált. Szinte mindenki használja, korcsoporttól függetlenül, ezért rengeteg adatot tudhatunk meg a célközönségünkről általa.

Szeretné, ha szervezettebb lenne a Facebook megjelenése és nagyobb elérést kapna az oldala? Azzal szembesül, hogy hirdetése nem éri el a várt eredményeket? Akkor a Facebook kampánytervezés fontos szempont az Ön cégének is!

Stratégiai alapok szükségessége:


Akkor, stratégiai alapokra van szüksége! Nem elég összekattintgatni valamilyen hirdetést, meg kell határoznia a célját, szerepét. Vagy találnia egy megfelelő kampánymenedzsert, hogy hirdetése elérje célját.

Bízza profikra magát, nálunk jó kezekbe kerül majd Facebook kampánya! Lebonyolítjuk a tervezéstől a megvalósításig, segítünk beállítani a célcsoportot és napi szinten felügyelni a folyamatokat.

Tippek Facebook kampánytervezéshez:

Most indította a vállalkozását és a költségkeretbe ez nem fér bele, de mégis úgy döntene, hogy megpróbálja? Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, amit érdemes követnie a Facebook kampánytervezés alatt.

Ám, mielőtt belevágnánk, azt érdemes tudni, hogy ezeknek a tippeknek a követése alapvetően még nem garancia a kampány sikerére, hiszen ez egy rendkívül összetett folyamat.

Kampányterv készítése:


Hirdessünk bárhol, egy jó kampánytervre mindig szükség van a hatékonyság elérése szempontjából.

Tipp: Írjuk le, akár rajzoljuk is fel, ez segít az átláthatóvá tételben.

Kampány céljának meghatározása:


Szerintünk az első legfontosabb szempont, az hogy meghatározza az induló kampánya célját! Mit/kit szeretne elérni vele…? Milyen korcsoportot, milyen vásárlói szokásokkal? Talán a termékeit szeretné bemutatni a nagyközönségnek? Vagy brandépítés céljából kívánja elindítani? Forgalomgenerálás, vagy nagyobb nézettség a cél?! Határozza meg konkrét terveit mielőtt belevágna, hiszen többféle módon is megközelítheti.

social-media-marketing

Kampánymenedzsment facebookon

Kampány típusának meghatározása:

A fentiek alapján három nagyobb típusra lehet (és kell is) bontani a Facebook kampányokat. Vannak látogatószerző kampányok, vannak érdeklődőszerző kampányok és vannak a konverziószerző kampányok. Ezeket a nagyobb halmazokat aztán még kisebb egységekre is lehet persze bontani. Ezek adják a gerincét, valamelyikbe bele kell, hogy férjünk a Facebook kampánytervezéskor.

Awareness kampányok:


Az awareness (figyelemfelkeltő) kampányok fő célja, hogy olyan látogatókat szerezzen, akik még sosem hallottak cégéről. Ezek egyfajta bemutatkozó kampányok, hogy lássák, hogy Ön is a piacon van, létezik.

Erre például nagyon jól működhet a céges blogra írt tartalmak meghirdetése. Akár két célcsoportra is, awareness és remarketing célokra egyaránt megfontolandó.

Érdeklődőszerző kampány:


A következő kategória az érdeklődőszerző kampány. Itt a terv az, hogy azokat célozza meg, akik már hallottak a brandről, és meggyőzze őket potenciális vásárlónak. Ez esetben jól működhet, ha úgy érzik ad valamit, nyújt számukra valamilyen hasznos információt. Így az egyszeri olvasóból visszatérő követőt nevelhet, aki már nagyobb valószínűséggel fogja Önnél a pénzt költeni.

Konverzió:


Ha ezeken a stációkon sikeresen végigvezette a célközönségét, akkor nincs más hátra, mint visszautasíthatatlan ajánlattal rábírni őket, arra, hogy vásároljanak is Öntől.

De térjünk vissza kicsit a kampány felépítéséhez:

Várt eredmény meghatározása:


Ahhoz, hogy egy jól struktúrált kampányt tudjon összehozni, ne csak a célt határozza meg, hanem azt is, hogy milyen eredménnyel lesz elégedett. Ezáltal a kinyert adatokból értékelheti, hogy mennyire volt sikeres a kampány, és mit kell legközelebb másként csinálni.

Ha már tudja, hogy mi a célja a kampányának és milyen eredménnyel lesz elégedett, következő lépésben határozza meg a célközönséget! Törekedjen arra, hogy a lehető legprecízebben szűkítse a keresztmetszetet a hatékonyság növelésének érdekében. Ha egy bizonyos célcsoportnál sikerült a legjobban kikísérletezni, akkor akár el is menthetjük, hogy később újra felhasználjuk.

Költségvetés meghatározása:


A Facebook kampánytervezés következő fázisa: meghatározni a költségvetést. Tervezze meg, hogy időben hogy fogja a keretet elosztani, ezzel megelőzheti a túlköltekezést és jobban átláthatja a részfolyamatokat. Ha a keret amivel dolgozik véges, és ez általában így van, akkor tartsa szem előtt, hogy az érték az adat. Vagyis, olyan kampányt futtasson, amiből hasznos adatokat nyerhet ki.

Kreatív, vizuális anyag


A Facebook kampány tervezés egy másik nagyon fontos szempontja a kreatív vizuális anyag elkészítése. Semmiképpen ne becsülje le ennek jelentőségét, hiszen ez az első impulzus, ami alapján eldönti a felhasználó, hogy érdekes-e számára, vagy sem. Azonban, nagyon fontos, hogy használja a Facebook text overlay-jét. Ellenőrizze hány százalék szövegrészt tartalmaz a képes anyag, mivel téves eredményt kaphat a hirdetés hatékonyságáról, ha a szöveg meghaladja a húsz százalékot.

A kreatív anyag ne térjen el túlzott mértékben a cég kialakított arculatától. Főleg, ha teljesen új közönségnek célozza a hirdetést, fontos, hogy beépüljön a design, hogy felismerjék a brandet.

Tökéletes Headline:


A vizuális anyag után másik nagyon fontos szempont a tökéletesen megírt headline (címsor)! Hiszen, ezzel kell elérnie, hogy kíváncsiak „maradjanak” cégére és elolvassák a hirdetése többi részét is. Legyen rövid és releváns a tartalommal! Ne tartalmazzon olyan kifejezéseket, amelyeket aztán egyáltalán nem használ a szöveg többi részében.

Tipp: Ha érzi magában az elhivatottságot és technikailag is meg tudja valósítani ezeknek a kombinációját, jó elérést kaphat a videó hirdetésekből is!

Tervezze meg a lehetséges útvonalát a konverzióig!

Fordítson kellő figyelmet arra, hogy megtervezze milyen útvonalon szeretné elvezetni a közönséget a konverzióig!

Végezzen méréseket!


Az útvonalon pedig határozzon meg mérési pontokat. Így pontos eredményt kaphat arról, meddig jutott el a célközönsége és hol morzsolódtak le a legtöbben.

Tipp: Minél több adat áll a rendelkezésére, annál jobban működnek az automatizmusok. Elengendő információ esetén alkalmazhatja az automata szabályokat is.

Jó, ha megfigyeli versenytársainak kampánystratégiáját is, hogy meg tudja különböztetni saját kampányát az övéktől!

Ne felejtse el, hogy a hideg közönségének sokkal inkább bizalmat keltő üzenetekre van szüksége, hogy megismerjék a márkát és hitelesnek találják. Remarketingnél pedig fókuszálhat jobban az eladásra.

Végezzen lelkiismeretes munkát, fordítson elegendő időt a tervezésre és a kiértékelésre egyaránt, így komoly eredményeket érhet el.

Minden kampány után vizsgálja felül, hogy mi az amit legközelebb – a hibáiból okulva – másként képzel el!

Keressen fel minket!


Ha az itt olvasottak teljesen értékelhetetlenek az Ön számára és átláthatatlanok, akkor viszont mindenképpen bízzon meg egy szakembert.
Ne sajnáljon bevonni olyan hozzáértő személyt a kampány megtervezésébe, aki elkalauzolja a sikerig, mert ez egy külön szakma.

Reméljük hasznos volt a cikkünk, keressen minket bátran, ha a kampánytervezés valamelyik fázisában úgy érzi elakadt és nem látja a megoldást!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?