Google AdWords kampánykezelés a kezdetektől és tippek, trükkök

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Mik az AdWords kampánykezelés első lépései?
Célcsoport meghatározása
A célcsoport megismerése
Landing oldal
Milyen egy jó landing oldal?
Kulcsszókutatás
Általános vagy specifikus kulcsszavak?
Hirdetéscsoportok kialakítása
Hirdetésszövegek megírása
Jöjjön néhány tipp az AdWords hirdetésszövegeket illetően:
AdWords szótár
Vajon mennyibe kerül egy kattintás?
Ismerkedjen meg közelebbről az AdWords bővítményekkel.
Üzenetküldő bővítmény
Helybővítmény
Hívásbővítmény
Kiemelő bővítmény
Belsőlink-bővítmény
Árbővítmény
Véleménybővítmény
Végső dilemma

Ön is szeretné, hogy sokkal, de sokkal hatékonyabbak legyenek az AdWords hirdetései?

Ehhez arra lesz szüksége, hogy megismerje az AdWords hirdetések alapjait és fontos fortélyait. Ebből adódóan megtanulja azt a gondolkodásmódot, ami a sikerhez vezet majd.

Nagyon sok vállalkozás számára valóban jó döntés a Google hirdetési rendszerének használata, mert alacsony befektetésekkel elérhetőek a termékeladások. Meg kell jegyezni, hogy a konverziók zömét még mindig a Google adja. Emellett nagyon tág célcsoport megszólítható vele. Mindazonáltal, ez csak abban az esetben érvényes, ha a hirdetéseket kezelő személyek értenek a munkájukhoz. Ellenkező esetben számítani kell egy hosszabb, költségesebb betanulási szakaszra.

Mik az AdWords kampánykezelés első lépései?

Célcsoport meghatározása

Mielőtt még belépne a fiókjába (legyen a legelső lépés, hogy létrehozza azt), pontosan határozza meg a célcsoportot és szükség esetén bontsa őket kisebb szegmensekre. Ez elengedhetetlen a jó hirdetések elkészítéséhez, hiszen csak így tudja majd, kiknek készíti őket. Például, ha az Ön által értékesített terméket vásárlók között megtalálhatóak fiatalok és idősek egyaránt (pl.: társasjátékok), akkor készítsen legalább 5 féle hirdetést. Egyet a fiataloknak, akik a barátaikkal szórakozhatnak, egyet a családosoknak, egyet az időseknek, akik az unokákkal akarnak játszani és egyet a 25-45-ös korosztálynak, akik az összejöveteleken mulathatnak a társasjátékok segítségével, és persze egyet az igazi fanatikusaknak, gyűjtőknek.

Mutatok is egy jó példát:

AdWords kampánykezelés- Társasjáték hirdetés

 

Ez a hirdetés főként azokat szólítja meg, akik többre vágynak a Gazdálkodj okosan-nál. Nagyon jól felsorakoztatja az előnyöket, mint az ingyenes szállítás vagy a törzsvásárlói program. Szuper, hogy látszik a telefonszám és a cím is.
Egy jó példa a családi társasjáték hirdetésre:

AdWords kampánykezelés- Még egy társasjáték hirdetés

Ez a hirdetés azért nagyszerű, mert nagyon jól megszólítja a családosokat. Szuper ötlet, hogy megjelenítettek egy kezdő árat, hiszen ez a családosok számára gyakran fontos kérdés. Kiváló gondolat volt még a gyerekek között népszerű márkák felsorolása, mert sok szülő célirányosan keres. Például, a gyerkőc születésnapjára venne társasjátékot és a csemete imádja a Barbie-t, akkor Ő máris érdeklődő lehet. A végén szereplő kedvezményes ajánlat is jó gondolat volt. Összességében szuperül össze van rakva ez a hirdetés, Ön is bátran merítsen belőle.

Összegezve, azért nagyon fontos a célcsoport pontos meghatározása, mert így sokkal hatékonyabban megszólíthatja őket. Nem ugyanaz kelti fel egy családos és egy olyan 30-as figyelmét, aki csak a barátaival szeretne egy kicsit szórakozni. Nem érdemes olyan hirdetéseket készíteni, amik mindenkinek szólnak. Ebben az esetben ez csak vaktában lövöldözés lesz.

 

A célcsoport megismerése

Ha már tudja, hogy kiket szeretne megszólítani, akkor ismerje is meg őket. Tudja meg, hogy a gyerekek éppen melyik rajzfilmfiguráért rajonganak, mik a trendek a fiatalok körében, vagy hogy mennyire árérzékeny a megszólítani kívánt közönség. Ismerje meg, milyen kulcskifejezések keltik fel a figyelmüket. Szánjon rá annyi időt, amennyit csak tud. Persze ezt majd úgy is tovább kell fejlesztenie a hirdetésekre adott reakciók alapján, de az alapos kutatómunka megelőzhet egy csomó csalódást.

AdWords kampánykezelés- Fontos a célcsoport megismerése

 

Landing oldal

Nos, akkor már megvan, hogy kiket akar megszólítani. De még mindig ne rohanjon az AdWords felületére, mert előtte minden célcsoportnak készítenie kell egy jó landing oldalt.

Miért van erre szükség?

Mert Ön nem akarja azt a gyakori hibát elkövetni, hogy a főoldaladra vagy egyéb nem releváns oldalra viszi az érdeklődőidet. Tudom, hogy sokkal könnyebb lenne, de az a helyzet, hogy ebben az esetben nagyon sokat romlana a hirdetései hatékonysága. Ha nem kapja meg az érdeklődő pontosan azt, amire kíváncsi, akkor nagyon hamar továbbáll majd, így a landing oldaladnak azt kell adnia, amit az érdeklődő akar.

Milyen egy jó landing oldal?

– Szabaduljon meg a menütől, a keresőtől és mindentől, ami elterelheti az érdeklődő figyelmét. Ne itt akarja megmutatni Neki, hogy milyen sok szuper terméke van még! Itt arra a lényegre koncentráljon, amit a hirdetésben megcsillantott.
– Csak azt az egy célt erősítse benne, ami a hirdetésé is volt. Ne akarjon egyszerre eladni és hírlevélre feliratkoztatni is. Majd, ha megvette a terméket, akkor a tranzakció megerősítése után beszúrhat egy oldalt, ahol meg köszöni vásárlást és felajánlja a hírlevélre való feliratkozás lehetőségét. De ennek nem a landing oldalon van az ideje!
– Használjon jó Call To Action gombokat. Helyezzen el belőle többet, legyen feltűnően nagy és hívogató. De vigyázzon! A túl sok itt is taszító. Ne használjon irritáló színeket. Legyen feltűnő, de illeszkedjen az oldala megjelenésébe.
– Legyen jól tagolt. Az összefolyó szöveg csak elijeszti a szegény érdeklődőt, Ön meg jól hoppon maradsz. Legyen egy nagy betűvel megjelenő főcím, egy kicsit kisebb rövid alcím, egy rövid összefoglaló, ami felkelti az érdeklődését, hogy továbbolvasson, majd jöhet a kifejtés. Itt is fontos, hogy csak a lényeges infókat ossza meg. Csak azért ne írjon, hogy hosszabb legyen.
– Használjon képeket, rövid videót. Nem elég csak leírni az előnyöket, az érdeklődő látni is akarja, hogy mit vesz. Ez teljesen érthető is, hiszen Ön sem vennél zsákbamacskát!
– Vállalja magát. Manapság rengeteg arctalan vállalkozás található, melyeknek egy része sajnos nem túl jószándékú. Éppen ezért az emberek sokkal több bizalmat szavaznak egy olyan cégnek, ahol a vezető kiáll a vállalkozása élére.
– Legyen logikus. Az első mondattól az utolsóig a kitűzött célt szolgálja, és a vevőt segítse! Nem kell a rizsa vagy a félrebeszélés!

Egy példa a jó landing oldalra:

AdWords kampánykezelés. Fontos a jó landingoldal

Ez egy letisztult, esztétikus megoldás, ami megad minden infót, amire a hirdetésre kattintó kíváncsi volt. Még egy kis kedvezményt is bemutat, és a végén látható elégedett vendégek tovább emelik a színvonalát. Engem megvettek 😉 Az alábbi linken Ön is megnézheti:

Főoldal

 

Kulcsszókutatás

AdWords kampánykezelés- A kulcsszókutatás egy kihagyhatatlan lépés.

Ha meghatározta a célközönséget és megcsinálta a landing oldalakat is, akkor jöhet a kulcsszókutatás. Itt a weboldaladon található fontos kifejezéseket kell összegyűjteni, és azokat, amikre az emberek keresnek. Ezek egyvelege alkossa a használt kulcsszavakat.

Nagyon fontos, hogy ezek relevánsak legyenek a vállalkozásod számára!

 

Általános vagy specifikus kulcsszavak?

Általános kulcsszavak: azok a kifejezések, amik tömegesen írnak le valamit. Például sportcipő, LED izzó vagy laptop.

Specifikus kifejezések: ezek már sokkal pontosabban határozzák meg egy termék milyenségét. Például Nike AirMax sportcipő vagy ASUS laptop. Ennél már csak akkor lehet pontosabb, ha egy sorozatszámot is megad, mint például: Nikon D330.

Melyik a jobb?

Az attól függ, mi a célja és mennyi pénze van. Az általános kulcsszavakkal sokkal több embert szólít meg és kevesebbe is kerülnek, azonban lényegesen alacsonyabb a konverziók száma. Ebben az esetben a fogyasztók még csak a vásárlási szakasz legelején tartanak, még csak az igény merült fel. Tudja, hogy szeretne egy új sportcipőt, de nem tudja, milyet. Viszont a specifikus kifejezésekkel azokat is megszólíthatja, akik már pontosan tudják, mit akarnak, csak a legjobb ajánlatot keresik, ezért az esetükben lényegesen egyszerűbb lesz konverziót elérni. Ez azonban azt is jelenti, hogy drágább egy kattintás.

Ha kevés pénze van, akkor jobban megéri Önnek, ha kevesebb, nagyon jól felépített hirdetésed van specifikus kifejezésekre. Lehet, hogy többet kell fizetni egy kattintásért, de lényegesen több érdeklődő is lesz belőle. Majd, ha egy kicsit nő a marketingkereted, akkor elkezdhetsz ráállni az általánosabb kifejezésekre.

A saját márkanévről való hirdetésről sem szabad megfeledkezni, hiszen ebben az esetben fillérekért szerezhet egy kattintást.

 

Hirdetéscsoportok kialakítása

Lassan eljutunk a kivitelezésig, de még egy kicsit a tervezés folyamatával kell foglalkoznunk. Ha megvannak a kulcsszavai, rendezze őket hirdetéscsoportok szerint. Így könnyebb lesz őket kezelni a jövőben, és a szövegek megírása is egyszerűbben megy majd. A kampányok alá mindig tartozzanak hirdetéscsoportok, amikbe rendezi a hirdetéseket. Így néz ki az AdWords hirdetések hierarchiája:

AdWords kampánykezelés- AdWords hirdetések hiearchiája

Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb halmaz a kampányok, utána következnek a hirdetéscsoportok majd a hirdetések.

 

Hirdetésszövegek megírása

Ezen a ponton szoktak először megretteni a lelkes AdWords hirdetők, hiszen itt szembesülnek a hely szűkösségével. Eddig biztosan nagyon sok mindent nagyszerűen eltervezett, és elképzelte, hogy milyen szuperül mutatja majd be a vállalkozását. Azonban sokan meglepődnek, hogy erre mennyire kevés hely áll a rendelkezésükre. 2018 őszén egészen pontosan az alábbi összetevők alkotnak egy AdWords hirdetést:

– Három címsor, melyek egyenként maximum 30 karakteresek lehetnek.
– Két 90 karakteres leírásmező.
– Megjelenített URL.

Ezek a számok már a többszörösen kibővített hirdetésváltozatok. Régebben ennél sokkal kevesebb helyünk volt hirdetésszövegeket írni. Ezek a bővítések nagy segítséget nyújtanak a hirdetőknek, de ez nem azt jelenti, hogy egyszerű dolgunk van.

Tudnia kell, hogy a bővítés nem minden esetben látszik. Vannak olyan kisebb mobilkijelzők, melyeken nem lehet a teljes szöveget megjeleníteni, így a Google levág belőlük egy darabot. Ezért azt javasoljuk, hogy a mondandó lényegét a szöveg elejére helyezze, így semmilyen fontos infó nem vész majd el.

 

Jöjjön néhány tipp az AdWords hirdetésszövegeket illetően:

– Használjon kulcsszavakat a szövegben. Ez az érdeklődőnek is fontos, hiszen így látni fogja, hogy a hirdetés releváns számára, mivel a Google kiemeli a keresett kulcsszót. Másrészről a Google is jobb minőségi pontszámot ad majd a hirdetésednek.
– Emelje ki, mitől egyedi a terméke, miért érdemes Önt választani. Ingyenes szállítás, akció, egyedi termékek. Mind fontos lehet.
– Ne legyen benne helyesírási hiba.
– Ismerje meg a konkurenciát, és domborítson ki más termékelőnyöket. Ne ugyanazt akarja eladni csak olcsóbban, mert azzal Ön nem jár jól. Mutassa meg, hogy különleges a szolgáltatás, amit nyújt. Például, ha Ön autószerelő, akkor ne a gyorsasággal, jó árral vagy gyors munkavégzéssel kampányoljon, hanem hívja fel rá a figyelmet, hogy Ön nem vágja át az embereket, és csak azt a munkát végzi el, amit kell.
– Használjon számokat is, így feltűnőbb, és már első pillantásra jobban értelmezhető lesz a hirdetése. Ráadásul kevesebb karaktert is foglal el, mintha szavakkal írná ki.

 

AdWords szótár

Szeretnénk, hogy a munkába úgy vágjon bele, hogy a legfontosabb kifejezésekkel biztosan tisztában van. Ezért fontosnak tartottuk megosztani ezeket.

Adatvezérelt marketing: a rendszer a felhasználók online viselkedéséből von le következtetéseket, és ezek alapján alakít ki személyre szabott hirdetéseket. Ilyen adatnak számít az oldalon töltött idő vagy a kattintások száma.

AdWords: a Google saját hirdetési rendszere, melynek segítségével a kereső felületén a Display hálózaton vagy a YouTube-on tehet közzé hirtdetéseket.

Analytics: a Google Analytics segítségével a weboldalán történő eseményeket tudja követni. Ilyen például a látogatók vagy az átkattintások száma, vagy az oldalon eltöltött idő.

Átkattintási arány: más néven CTR, az az arányszám, ami megmutatja, hogy a hirdetést megtekintők milyen gyakran kattintanak rá. Ennek a segítségével mérheti fel, hogyan teljesítenek a kulcsszvai és a hirdetései. Az alábbi képen láthatja, hogy hol található a kezelőfelületen:

AdWords CTR

Befektetésarányos megtérülés: amit más néven ROI-nak is hívunk. Azt mutatja meg, hogy hogyan aránylik a nyeresége a hirdetési költségeihez. Azért nagyon fontos, mert soha nem lehet magasabb a befektetés, mint amennyi bevételt képesek hozni a hirdetések. Például, ha a hirdetései egy új ügyfelet 1000 Ft-ért szereznek, de csak 800 Ft nyeresége van a terméken, akkor Önnek gazdaságtalan.

Call-to-action: Ez egy olyan felszólítás mellyel azonnali cselekvést akarunk elérni.

Display hálózat: a Google hálózat része, melyen olyan honlapok találhatóak, ahol megjeleníthetjük a hirdetéseinket.

Fizetési küszöb: ez a költségek azon határértéke, ami kiváltja a költségek kiszámlázását. Ezt csak automatikus befizetések esetében használja a Google.

Hirdetésblokkolók: ezek a programok telepítésük után megakadályozzák az oldalakon szereplő hirdetések megjelenését. Segítségükkel a felhasználók számára kényelmesebbé válik a szörfölés, hiszen nem találkoznak zavaró reklámokkal, viszont így nem találkoznak hirdetésekkel sem. Ezek elterjedését a gátlástalan és zavaró hirdetéseket készítő cégek érték el.

Hirdetésbővítmények: a segítségükkel még több információt jeleníthet meg a vállalkozásáról a hirdetése alatt. Ilyen például a címe, telefonszáma vagy ügyfélvélemények.

Hirdetéscsoport: ezek a hirdetések egy bizonyos témát ölelnek fel, és nagyon hasonló kulcsszavakat használnak. Használatukkal sokkal átláthatóbbak lesznek a hirdetései. A hirdetéscsoportokat Ön alakítja ki.

Kattintási költség: vannak maximális kattintási költségek (max. CPC) mellyel azt határozzuk meg, hogy mennyit vagyunk hajlandóak fizetni egy kattintásért. És van a tényleges kattintási költség, ami azt mutatja meg, hogy valójában mennyit kellett fizetni. Ez utóbbi általában alacsonyabb, mint a max. CPC.

AdWords kampánykezelés- CPC

Kifejezésegyezésű kizáró kulcsszó: ennek segítségével a megadott kulcsszavakra nem jelenik meg a hirdetés. A keresésben szerepelhetnek más szavak is, mivel ez csak abban az esetben lép életbe, ha a megadott kifejezést tartalmazó szavak ugyanabban a sorrendeben és alakban szerepelnek a keresésében is.

Kizáró kulcsszavak: ezekkel a kifejezésekkel azt mondja meg a Google-nek, hogy mikor ne jelenítse meg a hirdetését. Ez azt jelenti, hogy ha ezek a szavak szerepelnek a keresés szövegében, akkor az Ön hirdetése nem lesz látható a felhasználó számára.

Konverzió: konverzió az, amikor a látogató egy Ön számára fontos cselekvést hajt végre. Ez lehet vásárlás, kapcsolatfelvétel, hírlevélre feliratkozás vagy bármi, ami Önnek lényeges! A konverziókat minden esetben Ön határozza meg, és ehhez a célhoz igazodva kell létrehoznia a hirdetéseket.

Konverziós költség: ez egy új ügyfél megszerzésének a költsége. Ezt a számot úgy kapja meg, ha a teljes kampány költséget elosztja az új ügyfelek számával.

Kulcsszavak: ezek azok a kifejezések, melyek a Google és a felhasználók számára körül határolják a tevékenységét, termékét, szolgáltatását. Nagy szerepük van a hirdetés sikerét illetően, így körültekintően kell megválasztani őket.

Landing oldal: vagy magyarul érkezési oldal. Ezzel az oldallal találkozik az érdeklődő a hirdetésre kattintás után. Nagyon fontos, hogy ezt az oldalt körültekintően válassza meg!

Napi költségkeret: azt határozza meg, hogy egy nap mennyi pénzt szeretne AdWords hirdetésekre költeni. Ha nap közben kimerül ez a keret, akkor azon a napon nem jelenik meg többet az adott hirdetés.

Pontos egyezés: ez a kulcsszóbeállítás teszi lehetővé, hogy a hirdetése akkor is megjelenjen, ha annak egy közeli változatára keresnek rá. A közeli változat a következőket jelentheti: rövidítések, elírások, ékezetek, egyes- és többesszámú alakok, szótövek.

Remarketing: a remarketing segítségével olyan embereket szólíthat meg, akik már találkoztak a vállalkozásával, esetleg már jártak is az oldalán, de mégsem vásároltak. Az alkalmazásával a kosárelhagyók számát is hatékonyan csökkentheti.

Túlteljesítés: a kifejezetten forgalmas napokon, amikor sokan keresnek az Ön kulcsszavaira, az AdWords kicsivel túllépi a napi költségkeretét. Viszont a kevésbé aktív napokon nem használja fel a teljes összeget, így megmarad az egyensúly és nem lesz váratlan túlköltés.

Végső URL: ez azt a weboldalt jelenti, ahova az érdeklődő megérkezik a kattintás után. Ebben az esetben mindig törekedjen arra, hogy olyan oldalt válasszon, ami minden, a hirdetése alapján felmerülő kérdést képes megválaszolni.

Végső URL

Visszafordulási arány: ez azokat az embereket jelenti, akik konvertálás nélkül távoztak a belépési oldalon.

Most, hogy ismeri az alapokat, bele is vághat a hirdetés készítésbe. Persze ez még messze nem jelenti a tanulás végét! Olvasson tovább, és tudjon meg még többet az AdWords hirdetésekről!

A következő részben egy olyan kérdést szeretnénk boncolgatni, ami biztosan Önt is nagyon érdekli!

 

Vajon mennyibe kerül egy kattintás?

Valószínűleg ez az első kérdések egyike, ami felmerült Önben is, amikor úgy döntött, hogy a Google felületén fogja hirdetni a vállalkozását. Ahogy ebben a témában általában, úgy most sem fogok tudni Önnek egy egyértelmű választ adni. De, ha mondanom kellene valamit, akkor azt mondanám, hogy 3 forinttól akár több ezerig.

Két nagyon fontos paraméter befolyásolja a legjobban, mennyibe kerül egy kattintás. Az egyik a verseny az Ön számára fontos kifejezésekre. Az árat nagyban befolyásolja, hogy a versenytársak mennyit fizetnek egy kattintásért. Sajnos itt mások hozzá nem értése megnehezíti majd az életét, mivel akadnak, akik a magasabb költségkerettel nyomják le a többieket. Szerencsére őket is meg lehet előzni, ha az ember jól ért hozzá.

A másik tényező három elem összefüggéséből áll. A kulcsszavai, a hirdetése tartalma, a landing oldala és a köztük lévő kapcsolat. Ezekből a tényezőkből áll össze a minőségi mutató. Mind a háromnak külön-külön is jónak kell lennie, de egységben is kell működniük. Ezek közül az érkezési oldal szokott a legkényesebb kérdés lenni, de mivel Ön fentebb már olvasott róla, így azt is tudja, hogy milyennek kell lennie.

Akkor most mennyibe kerül egy kattintás?

Ezt a fenti tényezők határozzák meg, és idővel kitapasztalja majd, hogy mennyit érdemes fizetni egy-egy kulcsszóért. Azért, hogy ne ússzon el az árakkal, a fent leírtakat mindenképpen tartsa szem előtt.

 

Ismerkedjen meg közelebbről az AdWords bővítményekkel.

A bővítmények használatával olyan további információkat adhat meg a hirdetéseiben, melyek plusz motivációt adnak majd az érdeklődőknek. A hirdetések iránti érdeklődést nagyban növeli a használatuk. Most bemutatjuk Önnek, hogy milyen bővítményeket használhat az AdWords hirdetésekhez.

Üzenetküldő bővítmény

Ennek a használatával az érdeklődők közvetlen üzenetet küldhetnek a vállalkozásának. Így már csak egy kattintás választja el Őket attól, hogy felvegyék Önnel a kapcsolatot. Így sokkal könnyebb dolguk van, mintha még a kapcsolat menüpontot kellene keresgélniük. Higgye el, nagyon hálásak lesznek a megspórolt időért.

Ez a bővítmény csak azoknak az embereknek jelenik meg, akik olyan készülékkel rendelkeznek, ami képes üzenetet küldeni és fogadni, és a vállalkozása is csak akkor használhatja, ha rendelkezik ilyen készülékkel.

Helybővítmény

Ennek a használatával a felhasználók könnyebben rátalálhatnak a vállalkozására, mivel a hirdetése mellett látható lesz a címe. Emellett megismerhetik a vállalkozása viszonyított távolságát. A bővítményre rákattintva további hasznos információkat tudhatnak meg.

 

Hívásbővítmény

A hívásbővítmény lehetővé teszi Ön számára, hogy telefonszámot adjon hozzá a hirdetéséhez, aminek a használatával nagymértékben növelheti a konverziós arányokat. Ennél a bővítménynél a felhasználók egy gombot fognak látni, aminek a megnyomásával felhívhatják a vállalkozását. Ez azt jelenti, hogy így még könnyebben felvehetik Önnel a kapcsolatot.

 

Kiemelő bővítmény

A kiemelő bővítmény támogatásával felhívhatja a figyelmet a különleges jellemzőire. Ilyen például az ingyenes házhozszállítás. Amikor a felhasználók a hirdetését látják, részletes információkat kaphatnak a vállalkozásról, termékekről, szolgáltatásról.

 

Belsőlink-bővítmény

A belsőlink-bővítmény segítségével további linkeket adhat a hirdetéséhez. Ezek a belső linkek a webhelye bizonyos oldalaira mutatnak, és oda irányítják az érdeklődőket. A használatával lényegesen könnyebben juthatnak fontos információkhoz.

A belsőlinkek a hirdetés alatt jelennek meg. Egy hirdetéshez 2-8 link adható hozzá. Sok link esetén forgóállvány szerűen jelennek meg. Ez azt jelenti, hogy egy sorban helyezkednek el, és ha a felhasználó gyorsan elhúzza az ujját felettük, akkor válogathat közöttük és megtekintheti mind a 8 darabot.

 

Árbővítmény

Itt a keresési hálózaton a felhasználók előtt maximum 8 kártyát jeleníthet meg, amiken az emberek megtekinthetik a különböző termékeket/szolgáltatásokat és hozzájuk tartozó árakat. Ha itt rányom egy kártyára, akkor azonnal az adott termék oldalára ugrik. Ez a bővítmény számítógépen és mobilon is egyaránt használható, éppen ezért lényeges, hogy olyan oldalakra küldje tovább az érdeklődőket, melyek reszponzívak.

 

Véleménybővítmény

A pozitív vélemények mindig is sokat számítottak, ma sincs ez másképp. Ezért ezzel a bővítménnyel növelheti a vállalkozásával szembeni bizalmat. Ennél a bővítménynél a hirdetése alatt megadhat egy véleményidézetet, ami látható lesz az érdeklődők számára.

Alkalmazásbővítmény

Ennek a használatával egy alkalmazásra mutató linket jeleníthet meg a hirdetése szövegében, amelyre ha rákattintanak, akkor letölthetik az alkalmazását. Az egyik nagy előnye ennek a bővítménytípusnak, hogy így egyszerre teheti elérhetővé a weboldalát valamint az alkalmazását.

AdWords hibák, amiket Ön ne kövessen el!

Rossz adatelemzés

A hirdetések eredményeiről érkező adatok értékelése valóban nem könnyű feladat! Nem elegendő tudni, hogy az adott mutató mit jelent, a gyakorlatban is ismerni kell annak a hatásait. Persze idő kell ehhez is, de azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen szenteljen figyelmet erre a területre. A hirdetések megfelelő optimalizálásához ez elengedhetetlen.

Mindenkit célozni

Tudjuk, hogy a vállalkozók általában mindenkit szeretnének elérni. Nincs is ezzel semmi gond, azonban az AdWords hirdetések kapcsán ezt érdemes egy kicsit átgondolni. Persze az jó, ha a Budapesti fodrászszalonját még Győrben is ismerik, csak erre a célra ne a fizetős hirdetéseket használja. Egy jó blog, Facebook oldal, vagy a YouTube kiváló ennek a megvalósítására, és még a megjelenésekért sem kell fizetni. Az AdWords hirdetéseivel legyen annyira lokális, amennyire csak lehet. Egy Budapesti, 6. kerületi fodrászszalonnak az a legjobb, ha elsősorban a kerület lakóinak és a környező kerületek lakóinak hirdet. Ha nagyon jól megközelíthető tömegközlekedéssel, akár a közeli városokat is sorra veheti. A többieknek meg ott van a Google cégem profil.

Nem csak földrajzilag szűkíthető!

A fentiekből kiindulva jutott az eszembe, hogy a demográfiai szűkítést sem annyira szeretik használni. Ha mégis, akkor nagyon nagy célcsoporttal. Készítsen inkább több, személyre szabott hirdetést. Nem lehet ugyanazzal a hirdetéssel megszólítani a nyugdíjasokat és a huszonéveseket.
Újabb három bakit kerülhet el, ha ezeket a tanácsokat is megfogadja. De ne feledje, a jó pap holtig tanul, és a jó AdWords szakértő is!

 

Végső dilemma

Az egyik legnagyobb kérdés, ami egy vállalkozóban felmerül, amikor AdWords hirdetésbe kezd, hogy ki foglalkozzon vele. Kell-e szakértő, vagy rá lehet bízni bárkire? A vállalkozók körében nagyon megoszlanak a vélemények, de a szakma egyöntetűen egyetért ebben: csak olyan emberre bízza, aki ért hozzá. Persze ezt is bárki megtanulhatja, de a kezdetekkor jobb, ha profi segítségét kéri. Ha majd Ön is eljut a kívánt szintre, átveheti a munkát.

Ön egy kezdőt vagy inkább egy profit alkalmaz a vállalkozásában?

Általában az emberek előbb iskolába járnak, és utána kezdenek el gyakorlatban is dolgozni a szakterületükön. Az iskolapadban is rengeteg hasznos tudással gazdagodnak – itt alapozzák meg a jövőjüket, de a vállalkozások általában mégsem őket keresik. Vajon miért van ez így? Nagyon egyszerű: egy nagyon fontos tulajdonság hiányában vannak.

A rutint nem az iskolapadban szedi magára az ember!

Lehet valakinek óriási lexikális tudása, de ha ahhoz nem társul tapasztalat, akkor nem sokat ér. Ez mindenhol így van, de a marketingre hatványozottan igaz. A mi munkánkat nagyon sok olyan tényező befolyásolja, amit csak tapasztalás útján lehet elsajátítani.

Honnan szerezze meg az elméleti tudást?

Első lépésben elegendő elméleti tudást kell elsajátítani, majd jöhetnek a tapasztalatok. Sajnos az egyik nincs a másik nélkül. Ha valaki nem tudja, mi az a kizáró kulcsszó vagy fizetési küszöb, hiába próbálkozik az AdWords rendszerében, nem tud majd hasznos tudást összeszedni. Szenteljen rá sok időt, lépjen be az AdWords rendszerébe minél gyakrabban, és kérje profi segítségét, hogy megússza a kezdeti nagy bukásokat.

Jó tanulást és jó munkát kívánunk!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?