Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

AdWords
Keresőoptimalizálás
Facebook
Instagram
Waze
Blog írása
You Tube
Influencer marketing
Google cégem
Hírlevelek

Ahogyan minden év végén, úgy valószínűleg idén is sorra veszi a terveket, elképzeléseket, és próbálja a jövő évre levetíteni azokat. Ezek között biztosan szerepel a fejlődés, nagyobb ismeretség megszerzése, a több vásárló elérése. Azonban ahhoz, hogy ez sikerüljön is, meg kell választani a megfelelő marketing eszközöket. Azért, hogy ez Önnek is könnyebben menjen, most összegyűjtöttük a legfontosabb marketing eszközök 2020 listát. Ezeket érdemes lesz használni ebben az évben. A nagyon kezdő marketingesek kedvéért minden eszközről írunk egy kicsit. Így könnyebb lesz eldönteni, hogy melyek passzolnak az Ön tevékenységéhez.

AdWords

Ha esetleg nem tudná, akkor ez az a felület, amin keresztül a Google keresőbe, a Display hálózaton és a YouTube felületén adhat fel hirdetéseket. Gyorsan mutatunk is egy példát:

Marketing terv- AdWords

A pirossal keretezett egy Google hirdetés. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön is nap mint nap találkozik velük. Lehet, eddig nem is gondolt rá, hogy ezen a felületen reklámozza a vállalkozását. Ha esetleg ez így lenne, akkor érdemes ezt a jövőben megfontolni. A Google hirdetési rendszere számos lehetőséget tartogat és egyre fontosabb szerepet játszik az online értékesítésben. Ezért ezt emeljük ki az egyik legfontosabbnak a marketing eszközök 2020 listában.

A Google a világ legnépszerűbb keresője és a leglátogatottabb oldala, melyet 1998-ban LarryPage és SergeyBrin alapítottak. A Google AdWords rendszere kiválóan alkalmas arra, hogy célzottan szólítsa meg a lehetséges érdeklődőit. A hirdetéskezelőben olyan paramétereket adhat meg, mint a földrajzi elhelyezkedés, életkor, nem, szülői állapot. Ezek segítségével egészen pontosan megadhatja, kik számára jelenjenek meg a hirdetések. Amennyiben sikerül jól beállítani a célcsoportot költséghatékonya tud majd hirdetni. Kevesebb lesz az esélye, hogy olyan emberek is rákattintanak és ez által költséget generálnak Ön számára, akik valójában nem érdeklődői. A PPC (Pay Per Click), azaz „fizetés a kattintások után” rendszernek köszönhetően Ön csak akkor fizet, ha valaki érdeklődést mutatott a hirdetése iránt. Ez nagyon előnyös a megjelenés utáni fizetéssel szemben. Ebben az esetben sokkal pontosabban mérhető, hogy mennyire volt sikeres a hirdetése. Így lényegesen könnyebb azt a célközönség igényeihez igazítani.

Ahogyan már fentebb írtuk, az AdWords segítségével a Display hálózaton és a YouTube videó megosztón is megjelenítheti a hirdetéseit. Képes, szöveges és videós formában is népszerűsítheti a vállalkozását. Az AdWords rendszere számos lehetőséget kínál, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a hirdetéseiből. Ezeket most nem áll módunkban sorra venni, mert akkor csak erről az egy eszközről több tízezer szavas cikket tudnánk írni. A cikkel most betekintést szeretnénk adni minden egyes reklámeszközbe. Amennyiben úgy dönt, hogy ezt az eszközt használni kívánja a jövőben, keressen meg minket bátran! Segítünk Önnek eligazodni a Google Ads világában. Érdemes a blogunkat is figyelemmel kísérni, ahol rendszeresen új cikkek jelennek meg a témával kapcsolatban.

 

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás lényege, hogy különböző módosításokkal javítunk az oldal minőségén. Három alappillére van a megfelelő kereső optimalizált oldalnak.. A technikai SEO, a tartalmi, on-page SEO és az off-page SEO. Ezt a Google irányelvek mentén haladva javítjuk, hogy ennek köszönhetően az oldal előrébb kerüljön a kereső találati listájában. Ez nem azért került a hirdetések mögé, mert kevésbé fontos. Bár vannak, akik úgy gondolják, hogy ha az egyikkel foglalkozunk és sikeresek is vagyunk benne, akkor az feleslegessé teszi a másikat. Szerintünk viszont kiválóan erősítik egymást. Sőt! A marketing eszközök 2020 listánkon fontosnak tartjuk, hogy az AdWords és a SEO egyaránt prioritást élvezzen.

A keresőoptimalizálás egy nagyon összetett marketingmegoldás. A Google irányelvek igen szerteágazóak és folyamatosan változnak. Ennek okán nem is tudunk most bővebb betekintést engedni a témába. Viszont néhány fontos irányelvet felsorolunk, melyek várhatóan 2020-ban is érvényesek lesznek. Ha szeretne többet megtudni a témáról, akkor Google keresőoptimalizálást bővebben boncolgató cikkünk érdekes lesz Önnek is.

Néhány példa a Google irányelvekre:
Minőségi tartalom: a Google számára évről évre egyre nagyobb figyelmet kap az oldalak tartalma. Azokat helyezi előtérbe, melyek tartalma színvonalasabb, érdekesebb az olvasó számára. Itt gondolni kell a szövegekre, képekre, videókra. Ezért azt tanácsoljuk, hogy próbáljon minél érdekesebb szövegeket, cikkeket közzétenni, melyeket néha videókkal színesít. Legyen könnyű nyelvezete és tagolt. Emelje ki a lényeget a szövegből, hogy a Google és az olvasó is lássa miről is szól pontosan a cikk.

Minőségi linkek: a linképítés történhet az oldalon belül illetve azon kívül. Ez utóbbi esetben arról van szó, hogy más oldalakon helyeznek el olyan linkeket, melyek az Ön oldalára mutatnak. Például weblapokon, videómegosztókon, hírportálokon, fórumokban, közösségi oldalakon. Itt az a kérdés, hogy milyen oldalon található ez a link. Ha ez egy olyan oldal, ami a Google-nak értékes, akkor az jó hatással lesz a weboldalára. Ellenkező esetben pedig inkább hátráltatja majd azt.

Kulcsszó sűrűség: a Google az oldalon található szövegek alapján dönti el, hogy az mennyire értékes egy adott témában. Az oldal tartalmát pedig egy kulcsszóval határozhatja meg. Például egy autógumi műhelynek a weboldalán lehet téli gumikat is vásárolni, így van egy külön téli gumi oldal. Itt a kulcsszó a téli gumi lesz. Abban az esetben, ha ez a szöveg egészét tekintve csak ritkán jelenik meg, nem lesz elég hangsúlyos a Google számára. Azonban ha túl gyakran, azt manipulációnak érzékelheti, amit pedig nagyon rossz néven vesz. Jelen pillanatban a 0,5-0,7%-os kulcsszó sűrűség a nyerő.

Az alábbi képen mutatunk egy példát arra, hogy milyen keresőoptimalizált szövegre van szüksége egy webshopnak.  keresőoptimalizált szövegírás

 

Facebook

Nem is lehet kérdés, hogy a világ legnépszerűbb közösségi oldala kiváló marketing eszköz 2020-ban is. Posztokkal, kiemelésekkel és hirdetésekkel is megszólíthatja a célközönségét. Posztolással rendszeresen tájékoztathatja az érdeklődőket, fenntarthatja az érdeklődésüket. Így amikor legközelebb az Ön termékére vagy szolgáltatására lesz szükségük, akkor azonnal a vállalkozása jut majd az eszükbe. Posztolhat szöveget, képet, videót, gif-et, létrehozhat szavazást, eseményt, listát, történetet és élő videót is. Valójában a lehetőségek tárháza végtelen.

Marketing terv: Facebook posztok

Egy formátumot mindenképpen ki kell emelnünk, ez pedig az élő videó. Még csak néhány éve elérhető, de az egyik legnépszerűbb megoldás jelenleg. Tudjuk, hogy ehhez nagyon nagy bátorság és bizony felkészültség is szükséges. Viszont arra biztatjuk, ha érez magában elegendő kurázsit, akkor mindenképpen vágjon bele!

Az igazán jól sikerült posztokat pedig érdemes kiemelni fizetett hirdetésben. Sajnos be kell látnunk, hogy az organikus poszt elérések elég gyengécskék, egyre nagyobb a konkurencia. Ennek következtében, ha valóban lendületes fejlődést akarunk elérni, akkor egy kicsit költeni is kell. 2018 januárjában visszavettek a vállalkozói poszt elérésekből, ami azóta is megnehezíti a vállalkozók életét. Azzal indokoltak ezt a lépést, hogy szeretnének visszatérni a gyökerekhez, és a közösségi összekovácsoló erőt előtérbe helyezni. Valószínűleg 2020-ban is számíthatunk egy kis visszaesésre a vállalkozói fiókoknál, hiszen a folyamatosan növekvő Facebook-nak is egyre több bevételre van szüksége.

És természetesen hirdetésekkel is népszerűsítheti a vállalkozását ezen a felületen is. Az AdWords-höz hasonlóan itt is PPC alapon működik a dolog, azaz kattintások után fizetünk. A Facebook hirdetési rendszere nagyban hasonlít a Google megoldásához. Itt is nagyon jól lehet szegmentálni és több hirdetési típus áll a rendelkezésére. Bár sokan a Facebook-ra még mindig szeretnek egy ingyenes lehetőségként gondolni, hiszen az oldal használata semmibe nem kerül. Sajnos mára ez a hozzáállás luxusnak számít. Aki valóban a vállalkozása növekedésére szeretné használni, annak számolnia kell valamennyi költséggel is.

 

Instagram


Az Instagram a Facebook kistesója, hiszen ugyanaz az apuci, de egy kicsit mégis más, mint a nagy kék közösségi oldal. Az Instagram esetében inkább a képek, rövid videók vannak központban, a szövegnek sokkal kisebb jelentősége van. Hazánkban egyre erőteljesebben felfutóban ez az oldal. Még közelről sem annyira népszerű, mint az idősebb testvére, de valószínűleg ez már csak néhány évig van így. Azonban Önnek is, mint minden ügyfelünknek, azt javasoljuk, hogy ezt a néhány esztendőt kell kihasználni. Ilyenkor még lényegesen kisebb a konkurencia. Ezért a hirdetésekkel, posztokkal sokkal egyszerűbb felkelteni a célközönség figyelmét. Ne hagyja ki a marketing eszközök 2020 listájából!

 Instagram posztolás

A Poszty segítségével még a céges időzített posztok is könnyebben mennek majd. A Poszty felületén kezelheti egyszerre a Facebook, Instagram, Twitter és Linkedin céges oldalait.

Waze

A Waze egy ingyenes GPSmobil alkalmazás, melyet a Waze Mobile fejlesztett ki. Az ötlet egészen 2006-ig nyúlik vissza, amikor is az alkalmazás fejlesztője, EhudShabtai bemutatta az akkor még Freemap néven létrehozott alkalmazást. Majd 2 évvel később két üzlettársával megalapították a Waze-t, amit 2013-ban a Google Inc. vásárolt fel, és azóta is az Ő szárnyuk alatt működik, azonban külön egységként. Az alkalmazás a Google térképet használja, de plusz információkat is tartalmaz a Google térképhez képest.

Miért érdekes ez Önnek marketing szempontból? Mert itt is (ahogyan a Google térképen is) megjelölheti a vállalkozását, és reklámozhatja is különböző méretű banner képekkel. Sokan nem gondolnak a Waze-re, mint marketingeszközre, pedig valójában érdemes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

 térképes hirdetés

Blog írása

A blog írás az elmúlt években újra egyre nagyobb teret hódít. Amíg a megjelenésekor leginkább a fiatalok használták online naplóként, addig most nagyon sok szakértő is él a lehetőséggel. A jó szakmai cikkekkel sokat segíthet az érdeklődőinek. Miről írjon? Ossza meg szakmai tudását vagy mutassa be, hogy mi mindenre jók a termékei/szolgáltatásai. Higgye el, hogy nagyon hálásak lesznek az olvasói, és folyamatosan növekszik majd az érdeklődőinek a száma.

Mindemellett a keresőoptimalizálásban is a segítségére lesz majd. A folyamatosan frissülő, jó minőségű tartalom megmutatja a Google számára, hogy Ön törődik a weboldalával és a célközönségével is.

Tudjuk, hogy nem mindenkinek kenyere az írás. Ez teljesen természetes, hiszen különböző készségekkel, tudással rendelkezünk ezen a téren. Azonban ez sajnos senkit nem mentesít a feladat elvégzése alól. Ha Ön úgy érzi, hogy a blog írás a jövőben sem lesz a kedvenc elfoglaltsága, akkor 2 dolgot tehet. Vagy erőt vesz magán, és megpróbálja elsajátítani a keresőoptimalizált kreatív szövegírást, vagy megbíz egy profit. Bárhogy is döntsön, a lényeg, hogy valamennyi figyelmet szenteljen ennek a területnek is.

 keresőoptimalizált blog

Egy LED világítással foglalkozó webshopban már több cikket is készítettünk, ami megnövelte a látogatók számát az oldalon és vásárlókat generált.

You Tube

A YouTube egy 2005-ben alapított nyilvános videómegosztó oldal, melyet valószínűleg Önnek sem kell bemutatni. Mivel az elmúlt néhány évben itt is gomba módra megszaporodtak a reklámok, biztosan azt is tudja, hogy lehetősége van a segítségével népszerűsíteni a cégét. Azonban nagyon sokan úgy gondolják, hogy ez a nagyvállalatok terepe. Egy kis- vagy középvállalkozásnak itt biztosan nem teremhet babér.

videós hirdetés

Ez azonban egyáltalán nem igaz, hiszen itt is PPC rendszerrel működik a hirdetés. Ez azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetni, ha valaki érdeklődött a hirdetése iránt, vagy egy bizonyos időnél tovább nézte azt. Mind a két esetben sikerült felkelteni a néző figyelmét, így Ön már nyert vele. A YouTube felületén nemcsak videós hirdetéseket tehet közzé, hanem képeseket is. Valójában itt is több lehetőség közül válogathat, melyek tarifája nagyon változó. Érdemes a Youtube hirdetéseket is felírnia a marketing eszközök 2020-as jegyzékére.

A videómegosztó esetében sem csak hirdetésekben kell gondolkodnia. Egy saját csatorna is sokat dob a latba. A videós tartalmak egyre népszerűbbek az online világban. A segítségükkel sokkal gyorsabban adható át az információ. Például egy több ezer szavas cikk tartalmát akár egy néhány perces videóban is elmondhatja. És persze lényegesen kevesebb energiát is kell fektetni az információ feldolgozásába. Ennek okán a felhasználók sokkal gyakrabban is néznek végig egy pár perces videót, mint olvasnak el egy 3-4 ezer szavas cikket.

 

Influencer marketing

Az influencerek évek óta egyre népszerűbbek, és ez 2020-ban sem lesz másképp! A reklámok tengerében az emberek gyakran közömbösek a hagyományos hirdetésekkel kapcsolatban. Ez persze nem jelent teljes elzárkózást, így nem is szabad elfordulni tőlük. Viszont könnyebben meggyőzhetőek egy ismert személy által. Ha jobban belegondolunk, ez egyáltalán nem újdonság. Gondoljunk csak bele, hogy mióta vannak reklámok, azóta mindig is felhasználták bennük az ismert embereket. Azonban ez annyiban átalakult, hogy vannak, akiknek külön ez a szakmájuk. Régebben egy színésznek vagy sportolónak csupán mellékvágány volt a reklámszereplés. Az influencerek viszont arra törekszenek, hogy egy adott területen elegendő népszerűséget érjenek el, hogy legyen értékük a reklámpiacon. Mára egyre többen vegyítik ezt a szakmát a fő területükkel, hiszen sok énekes vagy színész van, akik aktívan részt vesznek az online világban. 2020-ban is érdemes lesz egy a területéhez szorosan kapcsolódó influencerrel együttműködni.

De nem tudja, merre induljon el?

Akkor érdemes megkeresni az influencer kereső (https://www.influencerkereso.hu/) oldalát. Itt könnyen válogathat a lehetséges partnerek közül. Megtekintheti a top listákat és könnyedén kiválaszthatja az Ön számára legjobb személyt/személyeket.

Lássuk a legtöbb követővel rendelkező Instagram influencerek listáját:

1. Palvin Barbara 9698003
2. Dzsudzsák Balázs 1003689
3. EnjiNight 611292
4. Andy Csinger 540722
5. Tóth Attila 536059
6. Hódi Pamela 417004
7. Istenes Bence 396153
8. Varga Viktória 383550
9. Edina Kulcsár 373160
10. Bercsenyi Balázs 372733

A legtöbb feliratkozóval rendelkező YouTube csatornák listája is érdekes lehet:

1. Videómánia 986863
2. PamKutya 916422
3. Peter Bence 663276
4. TheVR 636870
5. Radics Peti 607365
6. luckeY 592713
7. Peter Gergely 586761
8. UNFIELD 566606
9. Barni. 514596
10. LEGJOBB [MAGYAR TOP 10] 477463

 

Google cégem

Bár a Google bejelentette, hogy a Google plusz bezárja a kapuit, a My Business viszont lényegesen nagyobb figyelmet kapott és kap is a jövőben. Ez nem is meglepő, mert egy érdeklődő nagyon sok hasznosat megtudhat a vállalkozásáról. Közz teheti a nyitva tartást, az elérhetőségeket, az Önhöz vezető útvonalat és a webhelyét is. Valamint megoszthat bejegyzéseket, és véleményeket is írhatnak Önről! Most lehet, hogy arra gondol, hogy mi ebben az olyan érdekes, hiszen ugyanazt tudja a Facebook is. Igen ám, de ha a Google keresőjében is szerepelnek ezek az információk, azzal sokat segít az érdeklődőinek, hogy mindent megtudjanak Önről, amit akartak.

Sokan félnek a véleményektől, hiszen itt az ember kaphat hideget és meleget is, amit nem lehet szerkeszteni. Szinte elkerülhetetlen, hogy egy vállalkozás ne kapjon negatív véleményeket is. Részben azért, mert szinte lehetetlen minden embernek a kedvére tenni. Másrészről pedig sajnos vannak olyanok, akik unalomból gonoszkodnak. De, ha a néhány borúlátó megnyilvánulás mellett ott van sokkal több pozitív visszajelzés is, az jó fényt vet majd Önre. Főleg, ha a negatív kommenteket jól kezeli, és ezzel is mutatja a jó hozzáállását.

Google cégem oldal a keresőben

Így néz ki a Google keresőjében a Google Cégem oldala.

Hírlevelek


Tudjuk, hogy sokan leírták már az e-mail marketinget, hiszen számos modern eszköz van már helyette. A mi listánkon is csak a végén kullog. De ez nem azt jelenti, hogy nem jó marketingmegoldás! Ha ez így lenne, vajon olyan nagyvállalatok, mint a Bookline, a Netrisk vagy Budapest Airport hírlevelekkel szólítaná meg a célközönségét? Nem hinném!

Éppen ezért Ön is bátran számoljon a hírlevelekkel, amikor a következő évi marketingtervén dolgozik. Ha jó eszközöket választ a kivitelezéshez, nagyon kifizetődő megoldás lesz, hiszen saját maga elkészítheti és kiküldheti.

Persze ez sem annyira egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. A sikeres hírlevelezéshez az is szükséges, hogy legyen egy nagyon jó minőségű e-mail címlistája. Ezen a listán csak olyan emberek szerepelnek, akik valóban érdeklődnek a vállalkozása iránt. Fontos, hogy egy olyan megjelenést kell elkészítenie a hírlevelének, ami figyelemfelkeltő, de mégsem hivalkodó. Informatív, jó szöveget kell írnia. Ez mellett pedig mindent meg kell tennie, hogy az e-mail kliensek ne spam-ként azonosítsák, hanem olyan értékes levélként, amit a Beérkezett üzenetek közé helyeznek el.

Ezek a legfontosabb marketing eszközök 2020-ban, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Úgy gondoljuk, hogy kiváló kiindulási pontot jelentenek az online világban. Legyen új szereplő vagy már rutinos marketinges, ezeket az eszközöket vegye számításba az éves tervében.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?