Koronavírus idején: tanácsok vállalkozóknak

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

  Tanácsok vállakozóknak a koronavírus járvány idején:

A koronavírus idején a kis és középvállalkozásoknak meg kell ragadniuk minden eszközt a túléléshez. Ehhez próbáltunk összeszedni pár tanácsot.

 

 1. Kövessük a szabályokat! #followtherules #inthetimeofcorona

Be kell látnunk, hogy az üzleti érdekeinken túl, az első az emberélet védelme. Csak ezt követhetik azok a lépések, amelyek arra irányulnak, hogyan védekezzünk a járvány negatív gazdasági hatásai ellen. Például, hogy milyen marketingstratégiát kövessünk. ( pl.: egy utazási irodának etikátlan volna a jelen helyzetben utazásra buzdítani a célközönségét.)

 

 1. Türelem

Fontos, hogy türelmesek legyünk ebben az időszakban, hiszen ágazatoktól függően, időben eltérően de szinte mindenkit érinteni fog a mostani helyzet, és a koronavírus okozta károk minimalizálását akkor lehet majd igazán hatékonyan megkezdeni a legtöbb szegmensben mikor már látjuk majd a járvány végét.

 

 1. Átszervezés

A folyamatok gyors és hatékony átszervezése. Ahol lehetséges home office bevezetése , mert mindannyiunk jól felfogott, közös érdeke, hogy minél hamarabb és minél kevesebb áldozattal lezajlódjon az elkerülhetetlen része. Nagyon hasznosak ilyenkor a felhő alapú CRM rendszerek! Ezek segítenek a projektek, feladatok menedzselésében otthonról és a munkatársak elvégzett feladatinak rendszerezésében, áttekintésében. Ha van olyan vállalkozás, ahol még nem használnak ilyet, érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen.

 

 1. Válságterv

Fontos, hogy felmérjük az ágazatunkat érintő lehetséges kockázatokat! Ezeknek megfelelően készüljünk válságtervvel a vállalkozásunk számára. Ahhoz, hogy ezt tehessük érdemes követnünk globálisan is az ágazatot érintő változásokat, híreket.

 

Az, hogy egy pozitív hír milyen gyorsan fogja megmozgatni a társadalmat és milyen gyorsan indul újra gazdaságilag a világ, az nagyban függ attól, hogy milyen hosszan fog tartani az előttünk álló helyzet. Az emberek, és a vállalatok mennyire huzamosan lesznek rákényszerítve, hogy feléljék a felhalmozott tőkéjüket.

Magyarországon az embereknek kevesebb a félretett likvid pénze, mint a nyugati országokban. Éppen ezért nálunk lerövidülhet az az egyébként is rövid folyamat, ami után a vásárlóerő még valamelyest gyorsan magához tér, majd vissza az eredeti kerékvágásba. A fejlettebb és gazdagabb nyugati országoknál, ahol nagyobb tőke lesz majd egyaránt a gazdasági résztvevők megsegítésére és ahol erősebb a szociális háló.

 

 1. #BeUptoDate
  A legfontosabb jelenleg up to date-nek maradni és tájékoztatni az embereket a saját szegmensünket érintő változásokról, folyamatokról, viszonyulásunkról. Kövessük az eseményeket és adjunk hírt a célközönségünknek!

 

Érdemes figyelni, hogy számíthatunk-e a kormány részéről válságkezelő programra. Bár egyelőre nincs erre vonatkozó bejelentés az MNB már felszólította a bankokat, hogy alkalmazzanak hiteltörlesztési móratóriumot vállalatok esetében. Hogy érdemes- e erre építeni válságstratégiát? Szerintünk nem, de figyelni azért érdemes lehet. (külföldi hírek a témával kapcsolatban: „A Fed egy héten belül nullára vágta az amerikai kamatszintet.” „ A német szövetségi kormány minden eddigi válságkezelő programnál nagyobb szabású, “a legátfogóbb és a leghatékonyabb” segítségét és garanciavállalását kínálja fel.”)

 

 

 1. Kommunikáljunk

Mindenképpen fontos, hogy reagáljunk a körülöttünk zajló eseményekre! Az egész világ erre fordítja fejét, az emberek figyelmét csak releváns hírekkel lehet felkelteni, és furcsa is lenne, ha -mintha csak egy párhuzamos univerzumban élnénk-  folytatnánk a posztolást, hirdetéseket ugyanúgy, mint a járvány terjedése előtt.

 

 1. Online kereskedelem

Ha még nincsen webshopunk, de van saját vagy forgalmazott termékünk érdemes lehet megfontolni a webshop létrehozását. A versenytársak is biztosan gyorsan reagálnak majd a helyzetre, és amíg nem apad el a vásárlóerő abszolút mértékben, addig nagy százalékban áttevődik az online térbe.

 

 1. Legyünk optimisták

A külföldi utazások-ra való kedv az idei évre bizonyosan lenullázódott, de amennyiben belátható időn belül – a nyári szezon megkezdése után röviddel- rendeződni látszik majd a helyzet, akkor a belföldi turizmus. Akár még az idei év második felére össze is szedheti magát.

 

 1. Content gyártás / Időmenedzsment

Ahogy minden helyzetben ebben is meg lehet (sőt,kell!) találni a pozitívumot!  Igyekezni a javunkra fordítani az elkövetkezendő csendes időszakot. Az esetleges  időtöbbletet felhasználhatjuk  tartalomfejlesztéshez és tartalomgyártáshoz, hiszen az embereknek jelentősen több idejük lesz mostantól, amit az online felületeiken töltenek majd el. Vagyis, sokkal több ilyen tartalmat fognak olvasni, nézni.

 

Köztudott, hogy aki vállalkozást vezet, az mindig görget maga előtt felhalmozott teendőket. Érdemes lehet megpróbálni utolérni magunkat a hétköznapi teendőkkel, adminisztrációs munkákkal. Ezek elvégzése bizonyítottan csökkenti a stresszt!

 

 

 1. Választékgazdaságosság / diverzifikáció

 

Érdekes lehet bizonyos vállalkozások szempontjából a diverzifikáció megfontolása. Vagyis, hogy érdemes lehet- e választékbővítésben vagy éppen szűkítésben gondolkodnunk? Hogy van e éppen a kínálatunkban olyan termék, amelyre nyilvánvalóan csökken majd a kereslet, vagy olyan, ami nem kapcsolódik szorosan a vállalat / vállalkozás struktúrájához de, amelyre egy recessziós időszakban  megnőhet a kereslet?

 

Hiszen minden válság idején vannak olyan ágazatok, melyek profitálnak a helyzetből. A koronavírus idején az abszolút győztes a gyógyszer- és vegyipar, illetve a kereskedelem bizonyos szegmensei, de kisebb szolgáltatók, mint pl.: takarító cégek is profitálhatnak a kialakult helyzetből. De az vitán felül áll, hogy a vállalkozásoknak meg kell ragadni minden eszközt a jelenlegi időszak túléléséhez, ami a rendelkezésükre áll.

 

 

 

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?

MOST TÉRÍTÉSMENTES! KORONA VÍRUS WEBINAR VEZETŐKNEK, CÉGTULAJDONOSOKNAK