Marketing tanácsadó cég kiválasztása

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Magyarországon a kis és középvállalkozók rétegénél a cégvezetők gyakran egy személyben több munkakört is betöltenek. Hol a beszállító, hol pedig a marketing tanácsadó szerepét, hol az ügyfelek kiszolgálást kell magunkra vállalni. Ez óhatatlanul valamely részfeladat rovására válik előbb utóbb, hiszen az ember nem érthet mindenhez egy személyben. Az elsődleges cél a felismerés. A felismerése annak, hogy vannak olyan feladatok cégen belül, amelynek elvégzésére nem vagyunk kvalifikáltak. Nagy előrelépés a kisvállalkozások életében ennek a realizálása. De, csak ez után jön a nagy falat: a megfelelő marketing tanácsadó cég kiválasztása.

Szempontok:
Őszinteség
Személyes szimpátia
Önképzés
Elkötelezettség
Közérthetőség
Célok meghatározása
Kiszervezés
Transzparencia
Türelem
Tapasztalat

Megfelelő marketinges cég kiválasztása
Őszinteség

Az online marketing tanácsadó dzsungelben pedig nagyon sok a résztvevő és ez nem könnyíti meg a választásunkat. Amikor online marketingről beszélünk, akkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy ez egy nagyon széles, tág fogalom, sok alterület tartozik hozzá. A legtöbb marketingesnek pedig megvan az a részterület, amiben nagyon otthonosan és professzionálisan mozog, de biztosan nem 100%-on teljesít mindenben.

Vagyis, figyeljünk arra, hogy olyan marketing tanácsadó céget válasszunk ki, aki pontosan tudja melyek azok a területek, amiben maximálisan professzionálisan tud képviselni másokat. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem látja az összes területet, csak azt, hogy tisztában van a saját korlátaival.

A jó online marketinges nem csupán végrehajt feladatokat, hanem a cég fejlődését tartja szem előtt abszolút mértékben. Ez gyakran azzal jár, hogy más véleményen van szakmai tapasztalatai birtokában, mint az adott cég vezetője. Ha kell kifejezésre is juttatja, ötletel, további lehetőségekről gondolkodik. Ne felejtsük el, hogy ez minden esetben értünk történik nem ellenünk.

Személyes szimpátia

Nem utolsó szempont amikor megbízunk egy marketing tanácsadó céget a személyes szimpátia. Tulajdonképpen lesz egy új munkatársunk, aki nem az irodán belül dolgozik, de bizonyos feladatok megoldása, kidolgozása szoros együttműködést kíván. A fenti okokból kifolyólag is fontos ez, hiszen könnyebb valaki olyannak az ellentétes véleményét elfogadnunk, aki alapvetően szimpatikus a számunkra.
marketing tanácsadó

Önképzés

A jó marketinges holtig tanul! Az online marketing egy rendkívül dinamikusan fejlődő szakterület. Vannak olyan alapok, amelyek elsajátítása intézményi kereteken belül történik. De amikor az ember elkezd dolgozni, onnan kezdődik csak az igazi munka. Nincsenek kőbe vésett, abszolút igazságok. Mivel, ami ma még igaznak bizonyul, azt holnap megcáfolhatja egy újabb algoritmus bevezetése. Éppen ezért, a jó marketing tanácsadó szüntelen képzi magát, minden nap.

Elkötelezettség

Az előbbi pontból következik, hogy csak az képes a folytonos változással lépést tartani, aki elkötelezett, vagyis szereti a munkáját. Bármely szakma jól végzésének elengedhetetlen része, hogy az emberben legyen szenvedély és alázat a munkája iránt.

Közérthetőség

A megfelelő online marketinges képes érthetően megválaszolni egy cégvezető kérdéseit és nem csak képes erre, hanem fontosnak is tartja a jól működő kommunikációt. Nem szakszavakkal akar meggyőzni minket a tudásáról, hanem közérthetően elmagyarázza melyik lépést miért tartja fontosnak.

Célok meghatározása

A közös munka kezdetén egyezteti a célokat. Az Ön cégének sikerei számára is sikernek minősülnek és fontosnak tartja a mérföldkövek meghatározását, viszonyítási alapként. Segít meghatározni a reális fejlődés alapvető követelményeit és alternatívákat kínál ezek megoldásául.

Kiszervezés

Vannak olyan nagyvállalatok, ahol elkerülhetetlen, hogy saját marketingest alkalmazzanak, de ez a cikkünk elsősorban a kis- és középvállakozásoknak kíván segítséget nyújtani, a marketing tanácsadó cég kiválasztásának szempontjaival. A kisebb vállalkozások számára előnyösebb megoldásnak bizonyul a külsős marketing tanácsadó cég megbízása. Így a cégvezetőnek rengeteg hasznos ideje szabadul fel, amit a szakmai feladatok magasszintű elvégzésére fordíthat. Miközben, szintén profi kezekben lesz a cég marketinges feladatainak elvégzése is, vagyis ez egy win-win szituáció.
Marketinges kiválasztása

Transzparencia

Fontos, hogy az általunk megbízott cég transzparens legyen és időről-időre elszámoljon az elvégzett munkával és bemutassa az elért eredményeket. Ennek érdekében viszont alapkövetelmény, hogy megbízzunk a feladatra kijelölt személy vagy cég munkájában és lehetőleg ne hátráltassuk a feladat elvégzése közben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az adandó kérdéseket nem tehetjük fel, ha tanácsra van szükségünk. De ne egyik napról a másikra várjuk a kiemelkedő eredményeket, hiszen ez egy hosszútávú folyamat, amibe időt és energiát szükséges fektetni.

Türelem

A kezdeti időkben türelmesnek kell lenni a marketing tanácsadó ügynökségekkel, hiszen időre van szükségük ahhoz, hogy átlássák a megbízó cég működését és a lehető legjobban tudják képviselni azt. Különösen startup-oknál igaz ez az állítás. Ez alól kivételt képez, ha már van vagy volt olyan ügyfelük, aki ugyanabban a szegmensben tevékenykedik. Ez is lehet szempont a kiválasztás során. Az összecsiszolódás folyamatában nagyon fontos a sűrű kommunikáció. Ennek köszönhetően könnyebben és gyorsabban kialakul a kép arról, hogy milyen értékeket képvisel a megbízó, mik a víziói, milyen irányba szeretne haladni a jövőben.

Marketing feladatok kiszervezése
Tapasztalat

Ez is egy fontos szempont. Sok a lelkes fiatal a szakmában és ez nagyon jó. De lehetőleg legyen köztük valaki, aki már elég régóta dolgozik a szakmában és átlátja minden bugyrát. A marketing – és főleg az online marketing – egy nagyon összetett terület, ahol szükség van a tapasztalt munkaeőre.

Honlap

Nézzünk meg a cég honlapján olyan alapvető dolgokat, hogy mennyire átlátható az oldal, van e fénykép az ott dolgozókról, megadnak-e elérhetőségeket. Ezek fontos részletek, amelyekre érdemes odafigyelnünk az első pillanatban. Nézzük meg a referenciákat, milyen cégekkel dolgoztak együtt korábban, vagy mit emelnek ki saját magukkal kapcsolatban erősségnek. Ha úgy véljük még szükségünk lenne további információra, akkor ne habozzunk kérdéseket feltenni, hogy meggyőződhessünk arról, megtaláltuk e az ideális marketing tanácsadó céget.

Nem csupán marketinges cég lévén, de mindenkit arra buzdítunk, hogy lehetőségei szerint szervezze profik keze munkája alá a feldatokat. Mert, a jól végzett marketing nagyban hozzájárulhat cégük növekedéséhez.

Ha tanácsra van szüksége az online marketingjével kapcsolatban, keressen minket bizalommal: ITT

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?

MOST TÉRÍTÉSMENTES! KORONA VÍRUS WEBINAR VEZETŐKNEK, CÉGTULAJDONOSOKNAK