Milyen egy rossz e-mail címlista?

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Milyen egy rossz e-mail címlista?

Egy e-mail címlista nagyon hasznos egy vállalkozás számára, hiszen a segítségével egy időben több ezer embert is megszólíthat a hírleveleivel. Azonban nem minden esetben igaz ez. Vannak esetek, amikor egy adatbázis teljesen haszontalan, sőt még kártékony is lehet a vállalkozásnak. Most felmerült Önben a kérdés, hogy mitől lesz rossz egy címlista? A cikkben megtalálja a választ.

Ön találkozott már letölthető e-mail címlistával?

Keressen rá a Google-ban!

Ha beírja a Google keresőjébe, hogy „e-mail adatbázis letöltés” vagy „e-mail adatbázis olcsón”, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar talál olyan oldalakat, ahol vásárolhat vagy letölthet kész e-mail címlistákat. Ezek az ajánlatok mindig nagyon csábítóak, mert az ígérik, hogy egy viszonylag kisebb összegért több ezer esetleg 10 ezer címet kap, melyekre azonnal meg is kezdheti a kiküldést. Így megspórolhatja a hosszú hónapokig tartó munkát, amíg saját magának felépít egyet.

De sajnos olcsó húsnak híg a leve…

email adatbázis építés

email adatbázis építés

Egy ilyen e-mail címlista használhatatlan!

Ebben az esetben is igaz, hogy ami olcsó az nem jó. Hiába kap több ezer címet, ha azoknak egy nagy százaléka már nem is él. Mert, hogy ezekre az adatbázisokra az a jellemző, hogy nincsenek karban tartva és a rajta szereplő adatok nagy többsége elavult. Nyilván nem tudják rotálni a leiratkozókat, mert lehet, hogy a feliratkozás sem történt meg vagy nem náluk. Ez abban az esetben is igaz, ha valaki más által épített címlistát szeretne megvásárolni. Lehet, hogy az adott bázis nagyon jó annak a vállalkozásnak, aki elkészítette, de az az Ő célcsoportja és nem az Öné. Ráadásul biztos lehet benne, hogy a rajta szereplő több ezer ember nem adta ez engedélyét hozzá, hogy tovább értékesítsék a róluk szereplő információkat.

Az e-mail címlista gyűjtést szigorú törvények szabályozzák!

A törvény keze is lesújthat

Hazánkban is vannak törvények az adatbázis építésre vonatkozóan, melyek szabályozzák az adatok begyűjtését és a tárolását is. Azonban az ilyen előre elkészített listák 99%-ig biztosan törvénybe ütköznek és, ha máskor nem is a hírlevelek kiküldésénél biztosan akad majd olyan személy, akinél betelik a pohár és jelenti ezt a tevékenységet az adott hatóságnál. Ez akár több százezres vagy milliós bírságot is vonhat maga után. Akkor pedig már jobban megéri sajátot építeni, nem?

Csak az illegális lehet rossz?

Az a sajnálatos hírem van, hogy nem csak a spam adatbázisok lehetnek rosszak a vállalkozása számára. Akár saját magának is építhet olyan címlistát, ami ha nem is káros, de haszontalan lesz, és abban biztosan egyetértünk, hogy az elvesztegetett idő is óriási kárt jelent vállalkozásának. Egy e-mail címlistát felépíteni nagyon sokféleképpen lehet. Vannak online és offline módszerek is, azonban nem mindegyik egyformán jó a vállalkozásának. Ami, az egyik cégnek nagyon jól beválik, az nem biztos, hogy a másiknak is ugyan olyan jó eredményeket hoz majd.

adatbázis

adatbázis

Az email adatbázis építés talán a marketingnek az a területe, ami a legtöbb szaktudást és tapasztalatot igényli! Nagy a rizikó a törvények miatt és könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy az egyszerűbb módszereket választjuk a lassabb, de valóban hatékonyak helyett. De ahhoz, hogy ezt megítélje nagyon sok tapasztalattal kell rendelkeznie. Miért mondom ezt?

Találkozott már olyan nyereményjátékkal az interneten, ahol wellness hétvége, iPhone vagy más kütyü volt a főnyeremény? Biztos vagyok benne, hogy igen! Ilyen értékes és mindenki számára érdekes fődíjakkal nagyon gyorsan lehet óriási bázist építeni (persze ha kellőképpen meg is van promózva). Hiszen ki nem akarna egy jó kis wellness hétvégén részt venni? De éppen ezért egy ilyen email címlista nagyon híg is lesz, mert nagyon sok olyan feliratkozója lesz majd, akik csak a nyeremény reményében vesznek részt a játékon, de a terméke nem érdekli Őket. Persze a TúróRudi vagy a Nivea megtehetik, hogy ilyen eszközökkel építsenek címlistát a hírlevelekhez, hiszen az Ő termékeik nagyon sok mindenki számára érdekesek. De ha Ön ennél specifikusabb termékkel vagy szolgáltatással rendelkezik, akkor az e-mail címlista építésnél is a szűkebb szegmentálásra kell törekednie. Lehet, hogy ezzel a módszerrel egy óriási adatbázisa lesz, de sajnos nagyon kevesen lesznek, akik valóban érdeklődnek majd, így nem is várhat tőle olyan eredményeket, mint egy lassabban, de hatékonyabb módszerrel felépített adatbázistól.

 

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?