Hírlevél kiküldése? Mire figyeljünk előtte?

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

A hírlevél kiküldése olyan egyszerűen csengő feladat, de a gyakorlatban egészen más. Roppant sok tényezőre kell figyelni, hogy ne a kukában landoljon a levele.  Sok-sok folyamattal kell számolni, hogy egyáltalán megkapja a regisztráló, de onnan még hosszú vezet a megrendelésekig. Jöjjenek azok a fázisok, amelyeken át kell essen egy hírlevél a kiküldése kapcsán, de a szövegírást sem rejtjük véka alá.

Ha netán úgy gondolná, hogy a hírlevél írással befejeződött a munka, akkor sajnos téved!

Azt hiszi, hogy befejeződött a munka és kész a hírlevél? Egészen biztos benne, hogy minden működik? Leellenőrizte többször is?

Lehet, hogy egyértelmű, de biztosan tudom, a legnagyobb bakik a legegyszerűbb dolgok figyelmen kívül hagyásából erednek!

Lehet, hogy ez a cikk egy kicsit szigorral telire sikeredett, de a tapasztalataink katasztrofálisak a hazai hírlevelezést illetően. Főként azért, mert a vállalkozások nagy hányada már lemondott róla, mert valakitől hallották, hogy neki nem működött. Az a valaki pedig azért mesélte, mert halvány lila gőz fogalma nem volt róla, hogyan kell hatékonya egy hírlevél rendszert működtetni, így egy frappáns önigazolással élt: “ez már senkinek nem működik”!

A hírlevél kiküldése komoly kihívás, mert a sok befektetett munka elcsúszhat egy bagatell ok miatt. Pl.: nem kapják meg a hírlevelét, mert rosszul van felépítve!

Ezeket fontos megnézni hírlevél kiküldése előtt, mert semmit nem ér a törekvése, ha nem kapják meg a levelét.

Hátrább a hírlevél kiküldése körül versengő agarakkal!

Mert a hírlevél kiküldés egészen biztosan működik! Az tény és való, hogy a nadrágot rendesen fel kell kötni magunkra, hogy minden úgy működjön, mint 15 éve a hőskorszakban, de ma is lehet kimondottan szép eredményeket produkálni. Csakhogy! Bizony itt is van egy csakhogy, mert lehet-e úgy autót szerelni, hogy nem értünk hozz? Lehet-e házat építeni úgy, hogy nem értünk hozzá? Ön lakna egy olyan épületben, amelyet egy kiváló szakács építene? Vagy járna egy olyan kocsival, amelyiken egy pék cserélt fékbetéteket és fékolajat? Nem biztos, igaz?Talán ez sem véletlen, hogy a hírlevél küldések nagy aránya is annyira csapnivaló, mint egy szakbarbár marketinges cserélné le a fékolajat a kocsiján, ezért visszük mi is a kocsijainkat a megfelelő szervizekbe. Ott értik a dolgukat az olajcseréket illetően, mert mi vezetni szeretünk, meg marketingezni.

Nincs mit tenni, a hírlevél küldés egy szakma

Sok-sok könyvet tudnánk megölteni a megszerzett tapasztalatokkal, mert nagyon sok pofára esés volt a sikerek mellett. A siker nem csak úgy terem, azt ki kell kaparni vagy érdemelni, de mindenképpen meg kell érte dolgozni.

Velem van még?

Akkor engedje meg, hogy mégis mondjak néhány fontos momentumot a hírlevél kiküldésekkel kapcsolatban. Mielőtt megkezdené egy hírlevél kiküldését minden egyes alkalommal ellenőrizze le, hogy minden úgy jelenik e meg, ahogyan azt Ön megálmodta. Bár már a padokban is azt verik belénk, hogy legyünk precízek, mi mégis sok olyan hibával találkozunk, amit a kellő alaposság feltárt volna.

Erre valók a hírlevél tesztek

Akkor mi a megoldás? Az, hogy teszteljen.

– Küldje ki a saját email címére, teszt email címekre, esetleg néhány barátéra is a hírlevelét.
– Nézzék meg, hogy minden kliensből egyformán jól működik e? Kell e még valamin változtatni?
– Mobilról is jól olvasható? Ugyanis hiába a szuperül megírt tartalom, a makulátlan hírlevél dizájn, ha nem kapják meg a levelét, mert fennakad egy spam szűrőn.
– A tesztelés az egyik legfontosabb pontja a kiküldésnek.
– A tesztelésre fokozott figyelmet kell fordítani, ha nem egyedi ip címről küldi a hírleveleit.
– Magyarul, ha egy szerveren több száz, netán ezer felhasználóval osztozik a kiküldésen, akkor ott rendszerint egy címről, egy azonosítóról küldik ki a marketing leveleket.
– Ez számos veszélyt rejt magában, de a legfontosabb, hogy ha valaki etikátlan, akkor magával ránthatja a többieket is, mert tiltás esetén nem csak az ő ip címét érinti a bannolás, hanem mindenki mást is az adott szerveren.

Hírlevél kiküldése előtt hírlevél tesztelés!

A hírlevél tesztelésére persze rendelkezésre állnak szoftverek is, de ingyenes nincs igazán, amely nagyobb számban is grátisz volna. Fizetni mindenért kell, így ezért a szolgáltatásért is, ha folyamatosan igénybe szeretné venni. Persze havi vagy napi pár tesztet például itt is elvégezhet: www.mail-tester.com.

– A tesztelésből kiderül, hogy milyen hiányosságok állnak fenn a levéllel vagy kiküldő szerverrel kapcsolatban.
– Ezen felül érdemes Gmail címekkel tesztelni a levelek megérkezését.
– Elsősorban azt figyelje meg, hogy az Elsődleges fül alá érkeznek meg a levelek vagy sem.
– Természetesen ne a saját címére küldje ki, hanem független vagy kifejezetten teszt címekre.
– A Gmail fiókok spam beállításait hagyja a normál, alap paraméterekkel.
– Fontos, hogy a beérkező levelet, ha netán Promóciók fül alá érkezne vagy a Spam mappába, akkor se húzza át onnan az Elsődleges fül alá, mert ezt megtanulja a Gmail.
– Tehát ez már befolyásolná a jövőbeli teszt hírlevelek sorsát, így nem festene valós képet a levelek Gmail általi megítélésével kapcsolatban.

A reklámlevél puding próbája!

A reklám levelek puding próbája nem az evés, hanem a kiküldés, így küldje ki őket, de előtte végezze el a fent felsorolt tesztelést. Különben lehet, meg sem érkezik a levele. Márpedig egy hírlevél hasznos, fontos, így érdemes folyamatosan alkalmazni ezt a marketing eszközt.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?