Mire jó a PR cikk írás? – legfőbb előnyök

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

PR Cikk Írás

A sajtóközlemények, vagy más néven PR cikkek remek és hatásos módja annak, hogy a webhelyek vagy vállalkozások azonnali nyilvánosságot szerezzenek terméküknek vagy szolgáltatásuknak. Hatékony és megfizethető módszer vállalkozásának népszerűsítésére és az üzenet eljuttatására a megfelelő közönséghez.A sajtóközleményekkel kapcsolatban az a helyzet, hogy rengeteg van belőlük, de kevés információ áll rendelkezésünkre arról, hogy miért is olyan fontosak a növekedni akaró vállalkozásoknak. Ebben a cikkben a PR cikkek és sajtóközlemények összes előnyét megvizsgáljuk, és azt elmondjuk, hogy miért érdemes megfontolni, ha azt szeretné, hogy a márkája/vállalkozása és a weboldala új embereket érjen el.

A PR cikkek és sajtóközlemények legfőbb előnyei


Ha csak cikket cikkre halmozunk a weboldalunk blog részén, és reméljük, hogy organikus forgalmat vonzunk be- nem jutunk messzire. Lehet a miénk a legjobb termék a piacon, de ha senki sem tud róla, vagy nem látta, akkor értelemszerűen nem fog túl jól teljesíteni.


Egy professzionális PR cikkíró hatalmas megjelenést segíthet elérni a cégeknek.

Egy jól elkészített sajtóközlemény ereje és hatékonysága felbecsülhetetlen. Nézzük ezek néhány fő előnyét:

 •     Azonnali megjelenés egy – a márkánk iránt potenciálisan érdeklődő – célközönség előtt
 •     Megfizethető költségek
 •     Az értékesítés valószínű növekedése
 •     Jelentős SEO-előnyök
 •     Megnövekedett webes forgalom a weboldalán
 •     Közösségi oldalak forgalmának növekedése megosztásokon keresztül
 •     Korábbi ügyfelek visszatérítése
 •     Új marketingcsatorna létrehozása
 •     Hitelesség / szakmaiság megalapozása

Azonnali megjelenés potenciális célközönség előtt

A sajtóközlemények és PR cikkek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy weboldalát és márkáját azonnal megismertesse egy olyan internetes kiadványon vagy weboldalon keresztül, amely már rendelkezik követői bázissal.


Új márkaként fontos, hogy beinduljon a forgalom és minél többen megismerjék, és ilyen módon gyors ismertséget szerezhet weboldalának és termékének.

A sajtóközlemények hatékonyan segítik a márkaismertség megszerzését, hogy az emberek a megfelelő időben tudják majd, kihez forduljanak, hiszen megismerik kínálatunkat.


Néhány kezdeti kérdés, amely felbukkanhat a fejében a PR cikkekkel kapcsolatban:

 • Milyen típusú tartalmat készítsek az első PR cikkemhez?
 • Milyen hosszú legyen?
 • Melyek azok a főbb pontok, amelyekre összpontosítanom kell?
 • Ki a cikkem (vállalkozásom) célközönsége?

PR Cikk Írás

Ez néhány fontos összetevő, amelyekre érdemes odafigyelni, mielőtt eldönti, hogy mit fog szerepeltetni a sajtóközleményében.

Amint ezeket leszögezte, világos képet kap a célközönségéről és a PR cikk teljesítménye mögötti alapvető elvárásokról.

A legjobb megoldás az, ha szakértő segítségét kéri és közösen válaszolják meg a fenti kérdéseket. Ön a szaktudást hozza és a részletes információkat vállalkozásáról, egy professzionális cikkíró pedig a szövegírói tapasztalatot, az értékes kapcsolati tőkét az internetes online magazinokkal és újságírókkal, valamint a marketing/értékesítési szemléletet. 

Megfizethető költségek

Új vállalkozóként (és régiként is) fontos, hogy a marketing- és reklámköltségeket kordában tartsa. A sajtóközleményekben az a nagyszerű, hogy rendkívül hatékonyak, miközben nagyon megfizethetőek. A sajtóközlemények összköltsége sokkal kedvezőbb, mint a hagyományos fizetett reklám más formái.

A sajtóközlemények kiküldése nem kerülhet túl sokba, sem b2b, sem b2c vonalon.

A PR cikkek költségei az Ön által kiválasztott cégtől és a kiadványtól függően változnak. Érdemes egy PR cikkek írásával foglalkozó ügynökséget felkeresnie (link), hogy részletes ajánlatot kapjon az árakról.

Az értékesítés valószínű növekedése

A sajtóközlemények amellett, hogy megfizethető áron segítik márkája hírét sok emberhez eljuttatni, segíthetnek vállalkozásának az értékesítésben is. Erre persze nincsen garancia,  de elég nagy rá az esély, ha márkája és terméke megfelelően van pozicionálva és megfelel a közönség érdeklődési körének és igényeinek.

Mit teszünk mi ezért?

Annak érdekében, hogy növeljük az értékesítés valószínűségét a PR cikkekben kiemeljük a termék vagy szolgáltatás fő előnyeit és jellemzőit.

Jelentős SEO előnyök

A sajtóközlemények értékes eszközként szolgálnak honlapja keresőoptimalizáltságának növelésére. Amikor PR cikk jelenik meg egy médiakiadványban az Ön cégéről, az általában tartalmaz egy visszamutató linket az Ön weboldalára. Ez erőteljes forgalmat indíthat be, valamint az algoritmusok is kedvezőbben értékelhetik weboldalát.

PR Cikk Írás

Ez lassan növelni fogja webhelye helyezését a keresőmotorokban, és segít az organikus  forgalom növelésében. Fontos tehát, hogy tartalmát profik készítsék el, akik ismerik a SEO optimalizálás követelményeit, annak érdekében, hogy pozitív eredményeket érjenek el.

Megnövekedett webes forgalom a weboldalán

A weboldala tartalmának létrehozásán túl ugyanolyan fontos az is, hogy népszerűsítse is ezt a tartalmat, hogy több látogatót szerezzen a termékeinek. A Pr cikkek nagyszerű eszközként szolgálhatnak arra, hogy a célközönsége felfigyeljen oldalára.

Az, hogy mekkora forgalom érkezik oldalára egy-egy ilyen sajtóközleményből az nagyobb részben attól függ, hogy milyen típusú kiadványt választunk a közlemény terjesztéséhez, és hogy mennyire profin írták meg az adott cikket.

Közösségi oldalak forgalmának növekedése megosztásokon keresztül

Ahogy kikerül a sajtóközlemény, PR cikk- az emberek elkezdenek interakcióba lépni a tartalommal. Ha értékesnek, egyedinek és érdekfeszítőnek találják, nagyobb valószínűséggel osztják meg másokkal is, akik számára érdekes lehet.

A sajtóközlemény tökéletes módja annak, hogy az emberek megosszák a vállalatáról vagy termékéről szóló jól megfogalmazott üzenetet.

A közösségi megosztás rengeteg forgalmat hozhat Önnek, ha a sajtóközlemény üzenete egybeesik a célközönség érdeklődésével. Ha az emberek valóban egyedinek és értékesnek találnak valamit, nem fognak habozni, hogy megosszák azt barátaikkal és családtagjaikkal közösségi oldalaikon keresztül.

PR Cikk Írás

Korábbi látogatók visszatérítése

Amint egy ügyféljelölt kapcsolatba lép az Ön weboldalával vagy márkájával, ez megnyitja a lehetőséget, hogy visszatérő vásárlóvá váljon, ha nagyszerű kezdeti tapasztalata volt és elégedett a látottakkal. Ez a célja a PR cikkeknek, amelyek nagy hasznot hozhatnak webhelye és márkája számára.

Ezért fontos, hogy a PR cikkel nagyszerű első benyomást keltsen közönségében. Annak érdekében, hogy növelje a visszatérő látogatók valószínűségét, fontos, hogy már a kezdetektől fogva olyan tartalom kerüljön ki weboldalára, amelyek javíthatják az általános élményt számukra.

Segít egy új marketingcsatorna létrehozásában

A PR cikkek által vállalkozása egy új marketingcsatornát ad hozzá a marketing stratégiájához. A kiegyensúlyozott marketingstratégia érdekében fontos, hogy a vállalkozások különböző módszereket próbáljanak ki, hogy pontosan felmérjék, mi működik a legjobban vállalkozásuk számára.

Nem javasoljuk, hogy a sajtóközleményeket, PR cikkeket egyedüli marketingstratégiaként használja vállalkozása vagy márkája számára. Ezeknek egy már kialakított marketingstratégia  kiegészítéseként kell szerepelniük annak érdekében, hogy elősegítsék vállalkozása növekedését.

Hitelesség / szakmaiság megalapozása

Minden más előnyén túl, amit már említettünk, hitelességet és szakmaiságát alapozhatja meg vállalkozásának egy jól megírt sajtóközlemény vagy PR cikk.

Az a tény, hogy vállalkozása neve egy olyan kiadványhoz kapcsolódik, amely elismerést ad Önnek, sokat elmond terméke és stratégiája komolyságáról.

Hozzon létre jobb „márka tekintélyt” azáltal, hogy rendszeresen sajtóközleményeket  és PR cikkeket tesz közzé vállalkozásáról.

Azok a vállalkozások és márkák, amelyek gyakran használnak sajtóközleményeket, háromszor nagyobb valószínűséggel szereznek hűséges ügyfélkört. A márka hírnevét is növeli a PR cikkek használata, mivel ezek lényegében bizalomépítő eszközként működnek a márkák és az ügyfelek között.

Ha szeretné, hogy vállalkozásáról kreatív, jól megírt PR cikkek jelenjenek meg a legnagyobb internetes magazinokban vegye fel velünk a kapcsolatot!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?