Seo tippek 2019-re

  • 2019-01-12
  • SEO
No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Seo tippek 2019-re cikk tartalma

Régi cikkek megújítása
Videók
Elemzés, optimalizálás, elemzés, optimalizálás
Minőségi tartalom= jobb helyezés
Honlap gyorsítása
Mobilra optimalizált weboldal
Használjunk „longtail” kulcsszavakat
Kulcsszavak megfelelő használata
Hosszabb cikkek
SOHA ne duplikáljon tartalmat
Belső link
H1-H2… kiemelések
Title tag és Meta description
SSL használata
Minőségi link építés
Yoast WordPress SEO plugin
Ingyenes weboldalak seo-ja
Egy kis segítséget is adunk seo elemző rendszerünkkel!
Mi a tanulság, amit érdemes átvinni a következő évre?

Seo tippek minden évben születnek, így idén is érdemes átgondolni az idei évi komplex marketing stratégiánkat. Így van ez a keresőoptimalizálással is. Mi most ebben szeretnénk a segítségére lenni, és összegyűjtöttünk számos jó tanácsot, melyeket érdemes betartani 2019-ben.

A seo irányelvek folyamatosan megújulnak. Szinte napról napra változnak, így nem tudjuk megjósolni, hogy mi lesz idén a legjobb megoldás, azonban azt össze tudjuk gyűjteni, hogy mik azok a technikák, melyek most működnek, és érdemes átvinni őket a következő évre.

 

Régi cikkek megújítása

Önnek is biztosan számos tartalom van már a weboldalán, melyekkel keményen megdolgozott. Ezeknek a tartalmaknak idővel csökken a látogatottsága, ezért érdemes időnként egy kicsit felturbózni. Esetleg a témával kapcsolatos újításokat meg lehet jeleníteni, vagy a képeket újabbra kicserélni. Ezzel aktuálisabbá teheti őket, és újra érdekessé a Google és az olvasók számára.

Ez azért is nagyon jó megoldás, mert így kevesebb munkával lehet „új” tartalom az oldalán, mely a Google szemében jó pontnak számít.

 

Videók

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a videók mennyire fontosak lettek az online marketingben, így nem túl meglepő módon a keresőoptimalizálásban is jótékony szerepük van. Egy videóval növelheti az oldalon eltöltött időt, és csökkentheti a visszafordulási arányt. Ez a két tényező pedig nagyon fontos a Google számára.

A videókkal 2019-ben is mindenképpen számolnia kell, hiszen egyre népszerűbb ez a formátum. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy az emberek egyre kevésbé szeretnek olvasni. Talán nem is az olvasás tényével van igazán gond, hanem az időhiánnyal. Egy 3-4 perces videóból általában több információt lehet megtudni, mint egy olyan szövegből, amit ugyanennyi perc alatt lehet elolvasni. Ez lehet az oka annak, hogy egy videóba könnyebben vágnak bele, mint egy szövegbe.

Keresőoptimalizálás és a videók

 

Elemzés, optimalizálás, elemzés, optimalizálás…

A Google keresőoptimalizálás is akkor működik jól, ha folyamatosan vizsgáljuk az eredményeket, és azok alapján tervezzük újra a munkafolyamatokat. Majd a változtatás hatásait újra górcső alá vesszük, és ha szükséges, újra módosítunk. A Google rengeteg irányelvvel rendelkezik, melyek egy olyan szövevényes hálót alkotnak, amiben könnyű elveszni. Főleg, ha az ember nem ért hozzá nagyon magas szinten.

A keresőoptimalizálással is nagyon sokan próbálkoznak „házilag”. Ezzel persze semmi baj nincs is, hiszen ezt is megtanulhatja bárki. Azonban azzal is számolni kell, hogy esetleg az első 1-1,5 évben nem találkozik sikerekkel. Sőt, még egy időre visszaeséssel is találkozhat.

 

Minőségi tartalom= jobb helyezés

A Google évek óta hangsúlyozza, hogy a jó minőségű tartalom az egyik legfontosabb paraméterük. Ezért Önnek is kiemelt figyelmet kell szentelnie ennek a megvalósítására. De mit jelent a nagy keresőnek a minőségi tartalom? Nagy körvonalakban:

-A kulcsszó sűrűsége körülbelül 0,5-0,7% legyen. Ez az arány folyamatosan változik, ezt érdemes nyomon követni.
– Tartalmazzon képeket. Sokkal barátságosabb egy olyan szöveg, amit képekkel tördelnek, ezért a Google is elvár legalább 1 képet minden oldalon.

– És persze a tördelés. Ne legyen túl hosszú se egy bekezdés, se egy mondat. Ez riasztóan hat az olvasóra, hiszen azt érzi, hogy nagyon sok időt elvesz majd tőle a szöveg. Jó tördeléssel és képekkel egy hosszabb szöveget is sokkal többen elolvasnak majd.

– Gördülékeny szövegalkotás. Még manapság is akadnak, akik a Google-nek írnak szöveget és nem az olvasóknak. Már a nagy keresőt sem lehet átvágni, hiszen egyre jobban ismeri a magyar nyelvet és az olvasók reakciójából is nagyon sokat leszűr. Például, ha rövid időn belül visszafordulnak az oldalra látogatók, az azt jelenti a számára, hogy a tartalma unalmas, irreleváns, semmitmondó. Ő pedig azt szeretné, ha a keresőből csupa olyan tartalommal találkoznának a felhasználók, amik jó minőségűek.

 

Honlap gyorsítása

Egy újabb nagyon fontos paraméter. A mai rohanó világban az emberek már nem várnak weboldalakra. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön sem várakozik 3-4 másodpercnél tovább. Persze vannak kivételes esetek, amikor az ember kifejezetten attól a vállalkozástól vagy hivatalos szervtől akar valamit, amiért kénytelen várni. Azonban egy normál keresés esetén nem fog többet várni néhány másodpercnél. Ezért Önnek mindent meg kell tennie, hogy a honlapja a lehető leggyorsabban megnyíljon.

És ennek igaznak kell lenni a mobilos verzióra is. Az emberek és a Google is egy kicsit elnézőbb volt a weboldalak mobil eszközre optimalizált megjelenésével, de idén ennek is vége lett a július 9-én élesedett „Speed Update” algoritmussal. 2019-ben Önnek is mindent meg kell tenni a weboldala gyorsaságáért, hogy a Google keresőoptimalizálás törekvései célt érjenek. Néhány tipp, hogyan gyorsíthatja fel a honlapját:

– Használjon minél kisebb méretű képeket. Ezt részben valóban a kép méretének a csökkentésével érheti el. Sok esetben sokkal nagyobb képeket töltenek fel, mint amekkorát megjelenít az oldal az adott területen. Nézzük meg, hogy mekkora kép való oda, vagy az oldal szélessége maximálisan mekkorát képes közzétenni, és ennek megfelelően méretezzük, vágjuk a képi anyagot. Érdemes PNG-ben menteni a felkerülő vektoros képeket. Ezek rosszabb minőségűek lesznek, azonban ez a vektoros képek esetében egyáltalán nem látszik majd. A fotókat továbbra is érdemes JPG fájlként kezelni.

– Szabaduljunk meg a felesleges pluginektől. Manapság rengeteg webes bővítmény áll a szolgálatunkra, melyekkel még jobbá, szebbé tehetjük a weboldalunkat. Azonban érdemes jól megfontolni, hogy melyeket tesszük közzé, mert ezek is lassítják az oldalt. Ha jelenleg is használ bővítményeket, érdemes gyomlálni közülük.

– A közösségi ikonok közül is csak a legfontosabbakat tartsuk meg. Ezek a gombok is sok erőforrást elhasználnak, főleg azok, amik azt is mutatják, hogy melyik platformon mennyi megosztás történt.

– Ha valami oknál fogva sehogy nem tud gyorsítani az oldalán, akkor tegye az így eltöltött időt elviselhetőbbé. Készítsen egy érdekes kis animációt, ami abban a néhány másodpercben szórakoztatja az érdeklődőt. Ezzel elterelheti a figyelmét a várakozásról, és megnövelheti annak az esélyét, hogy megvárja az oldal betöltődését.

 

Mobilra optimalizált weboldal

Talán ezt nem is kellene felvenni a listára, hiszen az elmúlt néhány évben már egyértelművé vált, hogy minden honlapnak jól kell megjelennie mobil eszközökön is. Azonban azok kedvéért, akik még csak most ismerkednek a keresőoptimalizálással, ezt is meg kellett említenünk.

Seo tippek és a mobilok

 

Használjunk „longtail” kulcsszavakat

Járjunk utána, hogy az adott szakterületen melyek a releváns és népszerű longtail kifejezések, és azokat is használjuk a weboldalon. Ezek tovább erősítik az adott oldalt, valamint a verseny is kisebb rájuk, így könnyebb ezekre a szavakra jó helyen szerepelni.

 

Kulcsszavak megfelelő használata

A fent említett longtail kulcsszavak használata is jótékony hatással van a weboldalra, de nem szabad megfeledkezni az egy szavas kulcsszavak megfelelő használatáról sem. Sajnos még mindig akadnak olyanok, akik teleszórják a szöveget a kulcsszóval, és ettől egészen mű hatást kelt. Egyszerűen olvasni is kellemetlen. Bár régebben volt olyan időszak, amikor ez működött, ma már a kulcsszóhalmozás inkább árt az oldalnak, mint használna. Jelenleg 0,5-0,7% az előnyös, de ez az arány is folyamatosan változik, így érdemes ezt is nyomon követni

 

Hosszabb cikkek

Azt már biztosan Ön is tudja, hogy 300 szó a minimum a Google szemében, így ennél rövidebb bejegyzéseket nem érdemes közzé tenni. Persze, ha néha 1-1 szösszenet nem éri el ezt a limitet, nem dől össze a világ, de ezektől ne vájunk seo csodát. Azonban az extrém hosszú cikkek már elég jó hatással lesznek az oldala helyezésére a Google keresőben. Éppen ezért néha egy 5-6000 szavas is kikerülhet vagy egy 10-12 000 szavas. Ezek már olyan hosszú szövegek, amikkel egy nagyon érdekes és olvasmányos témát kell felölelnünk, és egészen komoly mélységekig körüljárnunk. Elég kevés weboldal van manapság, ahol ilyen komoly terjedelmű szövegek látnak napvilágot, így ezekkel (legalább is, ha a Google jó minőségűnek ítéli) könnyen az élvonalba kerülhetünk.

Seo tipp: hosszabb cikkek

 

SOHA ne duplikáljon tartalmat!

Ez most egy tiltó listás tipp, de nagyon fontos, hogy minden körülmények között szem előtt tartsa! Akkor se rakja ki 2x ugyan azt a tartalmat, ha Ön a szerző, így lényegében szerzői jogokat nem sért. A Google látja már az 1-2 mondatos egyezést is, így hátra sorolja majd a később megjelenőt. Tudjuk, hogy nagyon nehéz időt szakítani a tartalmak gyártására (főleg, ha több honlapos stratégiát követ), azonban idő hiányában vagy bízza szakértőre, vagy tegyen közzé ritkábban, de nagyon jó szövegeket.

 

Belső link

Használjon az oldalon belül mutató linkeket. Lehet ilyenkor egy másik bejegyzésre vagy szolgáltatásra hivatkozni. Fontos, hogy ezek a hivatkozások is relevánsak legyenek a szöveggel, mert csak ebben az esetben lesz segítség a Google és az Olvasók számára is. Például az esetünkben ebben a keresőoptimalizálás témában íródott cikkben nem fogunk a logótervezés szolgáltatásunkra hivatkozni, mert irreleváns lenne.

 

H1-H2… kiemelések

A szöveg tagoltsága nagyon fontos olvashatóság szempontjából is, de a Google is sok hasznos információt leszűr a kiemelt részekből. Ezért érdemes legalább egyszer a kulcsszót ebben a kiemelt részben használni. Mivel a cikk főcíme vagy a termék neve H1-es kiemelés szokott lenni, ezért a szövegen belül már csak ennél kisebb szintűt használjunk, mint a H2, H3 és társai. (Például ebben a cikkben minden bekezdés H2-s kiemelésű, ahol pedig a bekezdésen belül adtam címet egy résznek, ott H3-as kiemelést használtam. Így a Google is látja a fontossági sorrendet.)

 

Title tag és Meta description

Ez az a két elem, amit csak kevesen szerkesztenek, pedig seo szempontból elég fontos lenne. Ha esetleg nem tudná, akkor eláruljuk, hogy a Title tag a Google keresőben megjelenő találat címe, a Meta description pedig az alatta megjelenő nagyon rövid leírás. Ezeket a Google saját maga szerkeszti, az oldal címéből és az első bekezdésből, ha mi nem adunk meg valami mást. Azonban mi határozottan azt javasoljuk, hogy adjon meg valami mást! Bár a Google által készített összefoglalók sem kifejezetten rosszak, azonban biztosak vagyunk benne, hogy Ön sokkal jobbat tud készíteni annál.

 

SSL használata

Az SSL biztonságos adatkapcsolatot jelent, ami mostanra minden weboldal számára kötelező lett! Ha eddig valami oknál fogva mégis elmulasztotta volna ennek a beállítását, akkor 2019-ben ezt mindenképpen tegye meg.

 

Minőségi link építés

A minőség szó a Google keresőoptimalizálással foglalkozók szótárában nagyon rangos helyen szerepel, mivel a nagy kereső elég szigorú ezen a téren! Ahogyan a szöveges tartalom esetén, úgy a linképítésnél is kiemelten fontos, hogy az oldalra mutató linkek nagyon jó minőségűek legyenek. Ezért olyan partneroldalt kell választani, ami jó minőségű! A linkgyűjtő oldalak többsége nem számít ilyennek, és a Google nem is veszi figyelembe ezeket a hivatkozásokat (bár azért itt is vannak olyan oldalak, amikkel érdemes gondolkodni). Most már nemcsak a partneroldalt nézi, hanem a körülötte található szöveget is.

Seo tipp: minőségi linképítés

 

Yoast WordPress SEO plugin

Bátra kérjen segítséget! A Yoastseo egy azon weboldal bővítmények közül, melyek segítenek az oldalak tartalmát seo szempontból jobbá tenni. Nagyon egyszerűen működik. A szerkesztő szöveges részébe beírjuk vagy beillesztjük. (Ne feledkezzünk meg róla, hogy word-ből soha nem illesztünk be!) Előtte vagy másoljuk be a szöveget egy jegyzettömbbe és onnan másoljuk a weboldalba, vagy használjuk az erre rendszeresített gombot (a Word tartalmazhat olyan elemeket, melyek megzavarják a weboldal működését), és a Yoastseo megmutatja, hogy mely területeken kell még javítani és melyek felelnek már meg a Google irányelveknek. Egy listában láthatjuk mindezt. Nagyon hasznos és jól értelmezhető bővítmény, alkalmazása hasznos lehet Önnek is.

 

Ingyenes weboldalak seo-ja

Manapság már számos lehetőség van teljesen ingyenes weboldal készítésére. Ezek kiváló lehetőséget kínálnak a hobbi bloggereknek, a mellékállásban kreatív munkát végzőknek, magántanároknak és olyanoknak, akik csak szeretnék bemutatni a munkáikat, de nincs pénzük saját honlapra, és komolyabb bevételre sem számítanak. Azonban egy profitorientált vállalkozás (amilyen gyakorlatilag minden komoly cég) mindenképpen rendelkezzen saját weboldallal! A Google szemében sem számítanak teljes értékűnek ezek az oldalak, így a keresőoptimalizálni is sokkal nehezebb őket. Sőt, az kell, hogy mondjuk, felesleges is, mert a találati lista élére nem lehet felküzdeni őket. Persze lehetnek olyan egyedi témák, amelyek területén nem nagyon van konkurencia, így a kereső, amit csak tud, megjelenít. Sőt, biztosan vannak nagyon népszerű blogok is, amikre könnyen rábukkanhat. Azonban Ön ne ebből induljon ki.

 

Egy kis segítséget is adunk seo elemző rendszerünkkel!

Érdemes időnként átnézni az oldalát, webshopját. Seo elemző rendszerünk teljesen díjmentesen átböngészi oldalát és szisztematikusan, pontokba szedve, teljesen transzparensen leküldi Önnek a javításra szoruló pontokat. Ezzel komoly segítséget nyújt seo elemző rendszerünk, mert rávilágít a hibás pontokra.

 

Mi a tanulság, amit érdemes átvinni a következő évre?

A Google egy nagyon bonyolult rendszer, melynek megfelelni egyáltalán nem könnyű. Nagyon sok tapasztalat és próbálkozás kell ahhoz, hogy egy honlapot a kereső elejére juttathasson. A fent összegyűjtött tanácsok megfogadása már nagyon sokat segít majd Önnek ebben, azonban még minidig nem borítékolják a sikert. Ennek az az oka, hogy minden weboldalnak egy picit másra van szüksége. Lehetnek olyan egyedi problémák, amik hátráltatják Önt, de nem is sejti. Ezért vannak a seo szakértők. Ők nem csak sokkal gyorsabban és hatékonyabban viszik előre a weboldalát, de olyan problémákat is láthatnak, melyeket Ön biztosan nem venne észre a legnagyobb igyekezete ellenére sem. Ha esetleg úgy döntene, hogy a jövő évet már egy profi seo szakértővel szeretné elkezdeni, akkor reméljük, hogy minket választ majd. Ha mégis saját maga szeretné megpróbálni, akkor pedig a cikkeinkkel szeretnénk Önnek segíteni.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?