Webszövegírás! Van lelke?

4 Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

A webszövegírás lelke

A webszövegírás lelke az a hatásmechanizmus, amelyen egy ügyes szövegíró végigvezeti az olvasót, amit szavak megfelelő ragozásával és sorrendjével el lehet érni. A szövegírás olyan, mint az építészet. A tégla, a habarcs és a gerenda önmagában nem olyan vonzó, nem szoktak róla esztétikus tájképeket festeni. Viszont az épület, ami belőlük készült egy műalkotás lehet, olyan, amit több száz év múlva is megcsodálnak.

Az írás is ilyen, a szavak önmagukban nem mindig váltanak ki érzelmeket vagy vágyakat, de ha megfelelő környezetbe helyezik őket elementáris hatásra képesek. Nem egy politikus, közéleti szereplő köszönheti sikereit meggyőző erejű beszédeinek. Nem egy áru azért olyan keresett, mert jó a reklámja, aminek nagyon fontos része a hatékony marketing szöveg vagy webszöveg. A politikus is egy áru, ő is el akarja magát adni, de az ő esetében a haszon a szavazat. Mögöttük is remek szövegírók állnak. Nem a saját kútfőből jönnek az érzelmeket felkorbácsoló mondatok.

A jó honlap szöveg lényege a hatás, ami arra sarkallja az olvasót, hogy úgy érezze, hogy neki a hirdetett árura vagy szolgáltatásra szüksége van.

A webszövegírás ezt a célt kétféleképpen tudja elérni.

A marketingszöveg első útja

A szövegírás olyan, mint az építészet.

Webszövegírás? Lelke van? A szavak megfelelő ragozásával és sorrendjével lehet elérni.

Ezt el lehet érni úgy, hogy a potenciális vevő értelmére hatunk, elmondjuk, hogy ez a termék mi miatt jó, miért hasznos. De egyet ne feledjünk! A leendő vásárló nem buta, nem szabad hülyére venni. Nagyon kevés az olyan ember, akit meg lehet arról győzni, hogy az adott termék vagy szolgáltatás tökéletes, nincsen hibája és ezzel az ő egész élete valami olimposzi magasságokban fog szárnyalni. Sajnos ilyen áru nincsen. A hatékony marketingszöveg kiemeli a „termék” jó tulajdonságait, hasznait, de nem titkolja az esetleges nehézségeket. Ezzel lehet, hogy egy – két lehetséges vásárló inkább visszahátrál a termék megvételétől, de hosszútávon mindenképpen ez a stratégia a célravezető. Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy a vásárlót egy primitív eszközökkel manipulálható organizmusnak nézik, akinek elég ennyit mondani: ez jó, ettől egy sikeres és boldog ember leszel, ettől két   hét  múlva már a felső tízezer  tagjaként Hawaii-on fogsz napozni, és máris rohan vásárolni. Gondolom, Ön is látott vagy hallott már hasonló elrettentően bugyuta reklámot.  A vásárló nem ostoba és a hatékony webszövegírás ezt figyelembe veszi. És mi kell még?

A hatékony szövegírás második útja

Webszöveg? A marketingszöveg első útja.

A webszövegírás ezt a célt kétféleképpen tudja elérni.

A hatékony webszövegíráshoz még kell valami. Ez nem más, mint az érzelmek, az, hogy a lehetséges vásárló megkívánja a terméket. Ehhez nem kell hazudni vagy olyat állítani a termékről, ami lehetetlen. Egyszerűen ki kell emelni a jó oldalát, kellemesen bemutatni és az emóciókra hatni. Néha a környezettől függnek a dolgok. Egy lábos készlet teljesen máshogy mutat egy omladozó vakolatú, piszkos konyhában és egy vadonatúj gáztűzhely mellett egy csillogó – villogó pulton. A találás is nagyon fontos – ahogy az ebédnél úgy a reklámozásban is -, de a túlzások sem célravezetők. Rengeteg mosópor reklámban 200 m2-es mosókonyhában látjuk az üde háziasszonyt. Ez egy nagyon rossz megközelítés, mert a legtöbb valódi fogyasztó nem tud vele azonosulni. Ők nem is fogják megvásárolni a terméket, tehát nagyon fontos, hogy beleérezzen a leendő ügyfél a „termékbe”. Ne mutassunk elérhetetlen illúziókat…

A hatékony webszövegírásnak nagyon sok kritériuma van, ezeknek nehéz mind megfelelni, de egy igazán jó webszövegíró ezt meg tudja tenni.

Szövegírás online?

Bár biztosan sokan örülnének annak, ha létezne egy szövegírásra kifejlesztett online szoftver vagy mesterséges intelligencia, amely gombnyomásra kidobja a meggyőző, ellenállásokat, kifogásokat kiiktató szöveg. Sajnos azonban ez egyelőre emberi munkát és komoly tapasztalatot követel.

Érdemes szakértőre bízni? Mindenképpen, mert egy rátermett szövegíró megfelelő arányban tudja pengetni az érzelmi és racionális húrokat. Ezek az arányok pedig talán nem is sejti, mennyire fontosak. Tetszett a cikkünk? Szóljon hozzá vagy ossza meg. Köszönjük.

Webszövegírás árak?

Nehéz lenne forintosítani egy olyan szolgáltatást, amely önnek akár több milliós bevételt is termelhet hónapok vagy évek leforgása alatt. Inkább leírom azt, hogy miben más a mi szövegírásunk. Először is egy cikk vagy szöveg létrehozása sokszor napok alatt történik meg, mert mi rászánjuk az időnket egy tartalom felépítésére. Nálunk nem futószalagon készülnek a tucat cikkek, amelyek elolvasása után a közönségből sokan megbántódnak, hogy ilyen rondán visszaéltek a drága idejükkel. A mi tartalmaink ugyanis tudományosan alapokon íródnak, amely alatt nem pusztán az értjük, hogy a közönség korára, képzettségére, de státuszát is figyelembe vesszük a szövegek formálásánál. Így 99%-ban olyan online marketing szövegírás, amelyek elolvasása után a megrendelő is azonnal leszűri, hogy ezek: rendkívül jó szövegek. Lehet szó honlapszöveg írásról vagy jó hirdetési szövegek megalkotásáról is. Minden esetben az egyedi és valóban gazdag tartalomgyártásra koncentrálunk.

Megbízható szövegíróra van szüksége?

PR cikkek, SEO elemzéseken alapuló weboldal, webáruház szövegek, blog cikkek, hírek, hírlevelek és posztok kerülnek ki kezeink alól napi szinten. Nem tömegesen, hanem manufaktúra alapon hozzuk létre vagy gondozzuk ügyfeleink szöveges tartalmait. Válasszon Ön is minket és meglátja gördülékeny és bizalmat ébresztő szövegeinkkel Önnek is több figyelmet szentel majd egy-egy olvasó.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset
4 Comments
  • Zoltán
  • 2017-05-22
  Válasz

  Mi inkább a Facebookon posztolunk. Szerintem már semmi értelme sincs ennek a blogolásnak

   • Bökönyi Norbert
   • 2017-05-24
   Válasz

   Kedves Zoltán!

   Az nagyon hasznos, hogy a Facebook oldalukat életben tartják, mert rengeteg “tetszhalott” oldallal találkozunk, amelyeken 2015. január, 2016. február az utolsó posztolás ideje…
   Ez nem vett valami jó fényt a vállalkozásra, mert az emberek megnézik a Facebook oldalt manapság.
   És mit látnak? Mit gondolnak egy ilyen oldal láttán?
   Semmi jót…

   A vásárlás előtt sokan infót gyűjtenek.
   Főleg, ha értékesebb termékről vagy szolgáltatásról van szó.

   Azért a blogolást se vessék el, a kreatív szövegírással még mindig lehet hatni a Google keresőben elfoglalt pozíciójukra.
   Valamint remek lehetőség a folyamatos figyelem fenntartására.

   Üdvözlettel:

   Bökönyi Norbert

  • Molnár Jenő
  • 2017-05-18
  Válasz

  Gondolkoztunk egy céges blogon.

  De van ennek még értelme?

  Jenő

   • Bökönyi Norbert
   • 2017-05-18
   Válasz

   Kedves Jenő!

   Egy céges blog remek hírforrás.
   Ráadásul kapcsolható a közösségi oldalakhoz és a hírlevélhez is, így összefonható a kommunikáció.
   Vagy egyenesen apropót teremthet egy hírlevél kiküldéséhez vele.
   Tehát még van értelme.

   Ugyanakkor a keresőoptimalizálás szerves részét képezi a mai napi egy életben tartott, fejlődő, tartalmilag értékes blog.

   Üdvözlettel:

   Bökönyi Norbert

Ön mit szól ehhez?