Adaptív hirdetés, amit ne hagyjon ki az AdWords kampányából

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Tartalomjegyzék:

Mi is az adaptív hirdetés
Milyen előnyökkel jár ez a hirdetés típus
Tippek a jó hirdetéshez
Adaptív hirdetés minta

Úgy érezi elég rutinos az Adwords hirdetések kezelésében és az optimalizálási pontszáma is elég magas. Aztán jön egy új Google módosítás és az optimalizálási pontszám a felére esik vissza. Kutakodásba kezd, ez vajon mitől lehet. Az Adwords fel is hívja a figyelmét, hogy ez bizony azért van mert nem használja az új adaptív hirdetés funkciót. Amennyiben elindít egy új hirdetés csoportot, a harmadik hirdetési szöveg variációnál automatikusan felajánl a rendszer egy adaptív hirdetést.

Adaptív hirdetés? Már megint egy újabb fogalom a Google szótárában. Mit is jelent ez pontosan?

Az adaptív hirdetés automatikusan úgy módosítja a hirdetés méretét, megjelenését és formátumát, hogy pontosan kitöltse a rendelkezésre álló hirdetési területet. Az adaptív hirdetés ezért megjelenhet kisméretű szöveges hirdetés formájában, vagy akár nagyméretű képes hirdetésként. A hirdető megadja a tartalominformációkat például címsorok, leírások, képek. Ezután a Google Ads-ra bízza hogyan hozza létre az interneten megjelenő hirdetést. Az adaptív hirdetés a Display Hálózaton szuperül illeszkedik bármilyen hirdetési helyhez. Natív formázást is alkalmazhat rájuk a megjelenítési webhely színvilágának és hangulatának megfelelően.

A legtöbben mégsem használják az adaptív hirdetést. A fő oka az, hogy nem ismerik jól és úgy gondolják a Google majd úgy dobálja össze a mondatokat, hogy azok értelmetlen egységet alkotnak majd.
Akkor mégis hogy lehet, hogy sokan mégis használják ezt a Google Adwords hirdetési formát?

Az adaptív hirdetés előnyei

A Google gondolkodik helyettünk

Eddig létrehozott legalább 2-3 hirdetés variációt és ezeken filózott közben: Vajon melyik mondatot rakja előre? Milyen sorrendben legyenek a mondatok? A 2. leírás lehet már nem lesz látható, de lehet hogy pont az a nyerő mondat?
Az adaptív hirdetés ezeket a kérdéseket mind megválaszolja ön helyett! A Google gépi tanulási modelljének köszönhetően a teljesítményelőzményekből elkészített előrejelzések alapján megállapítja ezt. Megmutatja milyen kombináció az optimális, hogy nagyobb eséllyel rákattintsanak a hirdetésére.

Időt takarít meg

Az előzőekben leírtak alátámasztják, hogy így bizony a hirdetéskezelőben eltöltött időt is lefaraghatja. Kevesebb időt vesz igénybe a kampányokon és hirdetéscsoportokon belüli hirdetésportfóliók kezelése. Több időt fordíthat a teljesítmény fokozására az adaptív hirdetéseken belül.

Szélesebb elérést kap a hirdetés

A különböző méreteknek és elemeknek köszönhetően gyakorlatilag bármely rendelkezésre álló hirdetési helyet kitöltenek. Egy adaptív vizuális hirdetés az egyik weboldalon natív szalaghirdetés formájában, a következőn már dinamikus szöveges formában jelenik meg. Maximalizálható ez a hirdetési forma videók felvételével. Ha a Google Adwords azt állapítja meg, hogy a videók jobb teljesítményt nyújtanak, akkor képek helyett ezt a hirdetési lehetőséget használja.

Tovább gondolhatja a hirdetéseit dinamikus remarketiggel

Az adaptív vizuális hirdetések jól támogatják a dinamikus remarketinget. A kampányokhoz feedet is kapcsolhat. Ezek a hirdetések olyan feedből jelenítenek meg személyre szabott tartalmakat, amelyet ön szabályozhat és vehet fel a kampányához.

adaptív hirdetés trükkök

Tippek a jó adaptív hirdetés elkészítéséhez

Ne ragaszkodjon a maximális karakterszámhoz.

Persze szuper, ha pont belefér a 30 karakter a címsorba és a 90 karakter a hosszú címsorba. Viszont ne ezen legyen a lényeg!

A címsoroknál ne csak mondatokban gondolkodjon.

A címsorban akár lehet egy kulcsszó vagy egy long tail kulcsszó. Ezek tökéletesen elmondják miről is szól a hirdetés. Könnyen illeszkedik minden hirdetés variációban, ha így építi fel az összes címsort.

A címsorok közelítsék meg több oldalról a terméket vagy szolgáltatást.

Milyen problémákra ad megoldást a terméke? Milyen élethelyzetben használható? Milyen érzékszervekre hat? Ha vannak fő célcsoportok emelje ki őket. (Pl. orvosok) A lényeg, hogy mutasson meg több indokot miért jó a terméke. Az egyik biztosan célba talál.

Használja ki az 5 címsort.

Persze nem kell erőltetett munka árán, de jó ha minél több variáció áll rendelkezésre a Google számára.

Használjon népszerű kulcsszavakat.

A címsorokban használjon népszerű és egyben releváns kulcsszó variációkat. Ebben segítségére lehetnek a korábbi hirdetései vagy az Adwords kulcsszó tervezője.

A leírásban legyen benne cselekvésre ösztönzés.

Itt már egészen nyugodtan gondolkodhat hosszabb mondatokban. Kifejtheti mit is ajánl pontosan a hirdetésében. Legyen benne mindenképp egy cselekvésre késztetés. Mit vár el az érdeklődőtől? Például: Kérjen tőlünk árajánlatot! Nézze meg a részletek weboldalunkon! Kattintson a vásárláshoz! Vegye meg most!
Nem kell attól sem tartani, ha a megjelenített oldalon nem fér ki a teljes szöveg. A rendszer három pontot tesz a végére, így egyik mondat sem lesz értelmetlen.

Használja itt is a hirdetési URL beállításokat.

Az adaptív hirdetéseknél is fontos a követő URL beállítása ahhoz, hogy mérni tudja a hirdetés teljesítményét. Ne felejtse el ezt a beállítást sem!

Továbbá az adaptív vizuális hirdetéseknél attraktív képeket használjon, ami minél kevesebb szöveget tartalmazzon. Itt is a Google által megszabott képméreteket használhatja. Az embléma használata nem kötelező, de javasolt.
Ha jól fogalmazza meg a mondatokat, akkor attól sem kell félnie, hogy a Google értelmetlen variációkban jeleníti meg. Használja a hirdetés írásakor az előnézet funkciót. Megmutatja, hogy a különböző variációk olvasható képet mutatnak-e.

Segítünk egy marketing szöveg minta példában a Moodo illatosítón keresztül a jól felépített adaptív hirdetésre.

szöveg minta az adaptív hirdetéshez

adaptív hirdetés szöveg minta

Versenyeztesse a kibontott szöveges hirdetést és a reszponzív keresési hirdetést. Figyelje meg milyen eredményeket hoznak. Persze nem kell egyiket sem szüneteltetni, ha rosszabb eredményt hoz. Próbáljuk meg inkább a rosszabbul teljesítettet feljavítani. Minél több hirdetési formát használ a Google Adwords-ben, annál szélesebb körhöz jut el az üzenete.
Itt is érvényes az a szabály, aki a gyorsabb az piaci előnyt szerez. Tehát nem érdemes várni az adaptív hirdetés elindításával. Ha bizonytalan a használatában érdemes Adwords szakemberre bízni ezt a feladatot.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?