No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Miért érdemes megfontolnod az Instagram hirdetések futtatását? Ebben a cikkben választ adunk minden kérdésedre.

A Instagrammozók nagy része azt állítja, hogy az Instagrammon futó hirdetések segítségével találja meg az új márkákat és különböző termékeket. Kutatások kimutatták, hogy az Insta hirdetésekkel a világ lakosságának 20%-át lehet elérni, vagyis körülbelül 1,2 milliárd embert.

Tartalomjegyzék:

Instagram hirdetések
Milyen típusú Instagram hirdetések léteznek?
Hogyan találd meg a számodra megfelelő hirdetési formát
Hogyan hozd létre Instagram hirdetésed?

Ennek a bejegyzésnek a célja az, hogy áttekintse a hirdetési lehetőségeket, ha az Instagram-ot választanád hirdetési felületként.

10 ok, amiért az Instagram használat fontos a vállalkozásodnak – Kattints a képre és ismerd meg!

Instagram hirdetések

Az Instagram hirdetések lényege, hogy egy vállalkozás fizet az Instagram, mint szolgáltató számára, hogy posztjának nagyobb elérést adjon a fizetségért cserébe.

Egészen hasonló elven működik, ahogy azt a Facebook-tól megszokhattuk, ha valaki használta korábban ezt a platformot hirdetésre. A hirdetések megjelennek a hírfolyamban, az explore felületén, az Instagram Stories-ban, és természetesen más területeken is. Hirdetéseid úgy néznek ki, mint egy poszt, de minden esetben tartalmaznak egy „sponsored” feliratot, amellyel jelzik a közönség felé, hogy reklámról van szó. A másik, ami megkülönbözteti őket a többi poszttól az, hogy linkeket, cselekvésre felhívó gombokat és akár egész termékkatalógusokat helyezhetünk el benne.


Milyen típusú Instagram hirdetések léteznek?

Videós Instagram hirdetés

Ezek a hirdetések lehetővé teszik a márkák, különböző vállalkozások számára, hogy a közönség megismerhesse őket kicsit közelebbről is. Felfedezzék a vállalkozás személyesebb oldalát és azon keresztül a termékeket, szolgáltatásokat is.

Ezek a videók extra hosszúságúak is lehetnek (60 percesek), de az ennél rövidebb videók általában nagyobb hatásfokkal működnek.

Instagram képes hirdetések

Ezek a hirdetés típusok lehetővé teszik, hogy egy erős vizuális tartalmú képen keresztül kommunikáljunk vállalkozásunkról a közönség felé.

Ezeknél az Instagram hirdetéseknél nagy figyelmet kell fordítanunk a meggyőző tartalom létrehozására, amelyek határozott üzenetet hordoznak. A képes hirdetések készülhetnek termékfotókból, de akár lehetnek illusztrációk, infógrafikák is.

Szöveget is adhatunk a képes hirdetésekhez. A hirdetési útmutatóban azonban, azt ajánlják a hirdetők számára, hogy a hatékonyság érdekében csak annyi szöveget helyezzünk el a képen, amennyit nagyon szükséges.

Instagram Stories – hirdetések

Ezek olyan hirdetések az Instagramon, amelyek a 24 órán belül az eltűnő képek között jelennek meg. Ráadásul, ugyanazon a felületen, ahol a felhasználók barátainak, családjának, követésinek a történetei.

Az Instagram Stories-t naponta körülbelül 500 millió felhasználó követi. Másik nagy előnye, hogy lefedi a teljes képernyőt, ezért több lehetőségünk van megfogni a közönség figyelmét vele.

Akkor a legjobb egy Stories hirdetés, ha azt a benyomást kelti, mint egy teljesen átlagos, normál történet és nem lehet egyből észrevenni, hogy valójában ez egy hirdetés. Ezeknek a hirdetéseknek a létrehozásánál használhatjuk az összes szuper funkciót, mint matricák, filterek, GIF-ek, megjelölések.

Instagram Explore hirdetések

Ezek a típusú hirdetések a felfedezésekben jelennek meg, azon a felületen, ahol a felhasználók felfedezhetik a legújabb tartalmakat és fiókokat. Az Instagramot használók közül az emberek több, mint 50%-a minden hónapban használja ezt a funkciót – vagyis érdemes kihasználnunk az Explore adta lehetőségeket.

Ezeket a hirdetéseket akkor jeleníti meg az Instagram, ha valaki rákattint egy másik fiók által létrehozott képes, vagy videós tartalomra. Mivel ez mindenki fiókjában dinamikusan változik, ezért ez lehetővé teszi, hogy a hirdetésünk a releváns tartalmak mellett jelenjen meg.

Instagram IGTV hirdetések

Ezek a hirdetések az Explore-hoz hasonló módon, akkor jelennek meg, amikor a felhasználó rákattint egy IGTV videóra a hírfolyamból. Itt az időlimit 15 mp hosszúság és teljes képernyős, függőleges képernyőre kell őket tervezni.

Ezek az IGTV hirdetések jelenleg még nem elérhetőek nálunk, de reményeink szerint az USA, UK és Ausztrália után hamarosan nálunk is bevezetik őket. Itt kihasználhatjuk majd azt is, hogy más tartalom készítők dönthetnek úgy, hogy videóikban megjelenítenek hirdetéseket a YouTube-hoz hasonlóan, melyek megtekintéséből 55% reklámbevételt kapnak meg.

Katalógus hirdetések

Ezeknek a hirdetéseknek a lényege, hogy lehetőséget nyújtanak a közvetlen vásárlásra is.

Azoknak kedveznek leginkább, akik webshopot üzemeltetnek vállalkozásuk részeként, mivel így a felhasználók akár a hirdetésből közvetlenül is megvásárolhatják a terméket. A felhasználó kattintás után az Instagramon belül egy webshop jellegű helyre kerül, ahol megismerheti a terméket részletesen és meg is vásárolhatja azt.


Hogyan találd meg a számodra megfelelő hirdetési formát

A számos hirdetési típus közül nem könnyű megtalálni a számodra megfelelőt. Ezért érdemes kísérletezni és minél több formátumot letesztelni, hogy megnézd neked melyik teljesít a legjobban, mielőtt nagyobb szabású kampányba kezdenél.


Hogyan hozd létre Instagram hirdetésed?

Néhány dolog, amit érdemes tisztázni:

1: Mi a hirdetésed célja?

Határozd meg a célod és tartsd szem előtt a social media marketingstratégiádat.

Jó lenne, ha:

Növekedne a weboldalad forgalma

Sokan néznék az Instagram fiókodat

Többen megismernék a márkádat

Többen vásárolnának a webshopodból, vagy többen lépnének veled kapcsolatba a szolgáltatásoddal kapcsolatban?

Ha megvan az egyértelmű kampánycélod, válassz ki néhány Instagram hirdetés típust és készítsd el első kampányaid egyikét. Ha szeretnéd a nézettséget ösztönözni hirdess a Reels, vagy a Stories felületén, ha pedig a terméked eladását szeretnéd növelni, válaszd a Shopping hirdetéseket.

2. Kinek hirdetsz?

Vizsgáld meg, hogy kiket szeretnél megcélozni hirdetéseiddel, mert egyes típusok jobban teljesíthetnek, mint mások.

Hirdetés létrehozása előtt gondolj a közönséged szokásaira és viselkedésére. Sok videót néznek? Szeretnek online vásárolni? Többet időznek a Stories megtekintésével, ahelyett, hogy a saját feedjüket görgetnék?

Válaszd ki azokat a hirdetéstípusokat, amelyek céljai megfelelnek a közönséged szokásainak.

Hogyan készíts remek képeket az Instagramra? – Kattints a képre és tudd meg!

3. Mi teljesített a legjobban a fiókod posztjai közül?

Valószínűleg a követőid sok hasonlóságot mutatnak azokkal a felhasználókkal, akiket az Instagram hirdetéseiddel megcélzol. Nézd meg a fiókodban, hogy melyik tartalmak teljesítettek jól, mert ez támpontot adhat neked, hogy milyen formátumok találhatnak tetszésre a közönségednél.

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket írd meg véleményed a témában, vagy tedd fel kérdésed, oszd meg barátaiddal! Amennyiben segítségre van szükséged közösségi média marketing területén, írj nekünk e-mailt a kapcsolati oldalunkon!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?