10 ok, amiért az Instagram használat fontos a vállalkozásoknak

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Ma az online marketingesek egyöntetűen egyetértenek abban, hogy az Instagram a közösségi média oldalak üdvöskéje. Az okok nagyon egyszerűek, az Instagram havi 1 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet, akiknek a fele vállalkozásokat is követ.

Instagram használat fontossága
Miért fontos, hogy használjuk vállalkozásként az Instagram felületét?

Az Instagram használat hatékony marketing eszköze azon vállalkozásoknak, amelyek javítani kívánják jelenlétüket és ismertségüket. Ami az Instagram használatot illeti, lehet, hogy nagyon rosszul teszi, ha nem csatlakozik az Instagram felhasználók közösségéhez…

Íme 10 ok, amiért az Instagram használat valóban fellendítheti az Ön vállalkozását:

1. Egyre több felhasználó az Instagramon

2019 januárjában az Instagram a 6. helyet szerezte meg a világszerte legnépszerűbb közösségi hálózatok felmérésében, a felhasználók száma szerint. Az Omnicore szerint a közösségi oldal napi aktív 500 millió felhasználójának 80% -a az Egyesült Államokon kívül található, 35% – az ezredfordulós Y generáció tagja, és 37% -uk naponta többször is megnézi a feed-et (üzenőfalat).

Instagram felhasználók növekedése
Egyre több felhasználó megtalálható a felületen

Az Instagramon a követők elkötelezettségét lájkokkal, kommentekkel és megosztással mérik. Az Instagram használat azért is fontos, mert a felhasználók sokkal szívesebben használják itt a lájkolást és a kommentelés funkciókat, mint a Facebookon, vagy a Twitter-en. Szám szerint a lájkolási/hozzászólási kedv tízszer nagyobb, mint a Facebook-on, 55-ször nagyobb, mint a Pinterest-en és 85-ször nagyobb, mint a Twitter-en. Vagyis nyitott szemek óceánjának is nevezhetjük, ahol a vállalkozások jól kidolgozott Instagram marketingstratégiával hatalmas sikereket érhetnek el.

2. Bármely vállalkozás sikeres lehet

A legismertebb márkák, mint az Adidas vagy az Apple is hatékonyan kihasználják az Instagram hatalmát vállalkozásuk számára. Az Instagram használat segítségével több ezer kis-, közép- és multinacionális vállalkozás is felvirágzott.

Instagram használat előnyei
Az Instagram használat előnye, hogy még sikeresebbek lehetünk

Nemcsak vállalkozások, hanem egész szegmensek is fellendültek az Instagram használatnak köszönhetően. A turizmus például az egyik ilyen kiemelkedő ágazat, ahol fellendülés tapasztalható, mivel az utazási célpontok és felfedezésre váró helyek népszerűsítésének remek eszköze. Emellett az Instagram kibővítette alkalmazását olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a turizmusban tevékenykedő vállalkozásoknak a „Foglalás” gombok hozzáadását a oldalukhoz.

3. Keressen pénzt közvetlenül!

Az Instagram lehetővé teszi a kereskedelmi típusú bejegyzéseket, amelyekhez a vállalkozások úgynevezett címkéket adhatnak a fotókon szereplő elemekhez. Ezek tartalmazzák az árat, a termékleírást és a „vásárlás most” funkciókat, amely átirányítja a felhasználót vállalkozás webáruházába. De további fejlesztésként megjelent az Instagram Shoping is, ahol a követők közvetlen megvásárolhatnak termékeket a cégek kínálatából.

Instagram shopping
Közvetlenül is kereshetünk pénzt az Instagrammal

A közösségi média megjelenése valódi és tartós változásokat eredményezett a kereskedelemben is. Most a vásárlási döntést megelőzően a felhasználók egymástól kérnek információt a termékről, nem pedig a multik marketingeseire hagyatkoznak.
Ezen túlmenően az Instagram-felhasználók nagy százaléka arról számol be, hogy vásárlási döntéseket hozott az alapján, amit Instagram használat során látott. Tehát, mindenképpen fontos beépíteni az Instagram-ot a közösségi média marketingjébe.

4. Instagram használat közben a hashtagek nagyobb láthatóságot jelentenek

Tulajdonképpen a hashtagek olyan kulcsszavak, amelyek összefoglalják az Instagram-bejegyzésbe ágyazott üzenetet. A Coca-Cola #ShareaCoke és Calvin Klein #MyCalvins meghatározók lettek abból a szempontból, hogy elindították a saját hashtag vonalat. Nem csak felismerhetőbbé tette ezeket a vállalatokat, hanem meg is különböztette őket másoktól, ami marketing szempontból nagyon fontos kitétel.

Instagram hashtag
Találjunk ki saját hashtaget!

Lehet, hogy a kisvállalkozások kisebb számú követővel bírnak csupán, de az Instagram használat segítségével pozitív előrelépés várható az értékesítésben. A trendekhez való felzárkózás ösztönzőleg hathat a követők vásárlási kedvére. A márkák pedig sokkal közvetlenebb kapcsolatot ápolhatnak a közönségükkel és személyesebb pillanatokat oszthatnak meg egy saját hashtag-gel kísérve.

5. Ápolja hatékonyan az ügyfélkapcsolatokat!

Minden vállalkozás álma, hogy elérje a lehetséges ügyfeleket és tájékoztassa őket arról, hogy létezik, egyben elérje, hogy vissza is térjenek és vásároljanak a jövőben. Az Instagram és a közösségi média olyan hely, ahol az emberek és a vállalkozások összekapcsolódnak. A vállalkozások ismertetik termékeiket, szolgáltatásaikat, üzletpolitikájukat az Instagram használat segítségével, az emberek pedig inspirálódnak, kérdéseket tesznek fel, és megosztják véleményüket.

Instagram használat
Az instagram segíti a kapcsolattartást

Érdemes felkeresni egy profi ügynökséget azért, hogy minél több kiváló tartalmat tegyenek közzé vállalkozása nevében. Mert az emberek nyilvánvalóan ezeket részesítik előnyben és vállalkozása annál több kedvelést kap, és annál többen köteleződnek el mellette, minél profibb tartalmakat tesz közzé.

6. Kísérje figyelemmel konkurenciáját!

Az Instagram használat során Önnek lehetősége nyílik versenytársait figyelni, hogy felfedezze mi az ő stratégiájuk és hogy ez mennyire válik be. Figyelheti például, hogy mit és milyen gyakran tesznek közzé, hogyan lépnek kapcsolatba követőikkel, és az összegyűjtött információ alapján finomíthatja Instagram marketingstratégiáját.

Instagram konkurencia
Figyelje versenytársait!

7. Élje meg kreatívitását az Instagram használat során!

Az Instagram hatékony marketing eszközként való használata lehetőséget kínál arra, hogy bebizonyítsa közönségének a márkája egyediségét és ezzel nagyon megkönnyíti a vásárlási döntések meghozatalát…

kreatív tartalmak

A színes képek, az interaktív videók és a személyes hangvételű bejegyzések mind kiváló módon vegyíthetők az Instagramon ez pedig remek lehetőséget biztosít a növekedésnek és az elérések megtöbbszörözésének.

8. Működjön együtt influencerekkel Instagram használat során!

A közösségi médiában van a közönség és vannak influencerek. Az influencerek olyan hírességek, celebek, akik – főleg online -gyakran népszerűsítenek egy terméket vagy márkát, és arra ösztönzik a követőiket, hogy vásároljanak tőlük.

Instagram influencer

Az igazán jó influencerek képesek arra, hogy soha nem látott szintre emeljék a marketing erőfeszítéseit és értékesítéseit, ezzel is növelve a megtérülést. Egy-egy ismert influencer közreműködésével több ezer követőnek terjesztheti a vállalkozásának hírét. Ez ügyben is érdemes kikérni marketing ügynökség segítségét, mert számtalan olyan influencer létezik, aki csupán megvásárolta követőinek jó részét.

9. Mutassa be vállalkozása történetét, képekben!

Az Instagram nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy Ön nem csak egy újabb arctalan vállalat. Az Instagram használat által kínált számos előny egyike, hogy valóban maradandó benyomást kelthet a történeteivel és vállalkozása mindennapjának képeivel.

Instagram használat

Engedjen betekintést követőinek a vállalkozása életébe, a kulisszák mögé. Készítsen videókat, live-okat, story-kat, vagy adjon lehetőséget arra, hogy kérdéseket tegyenek fel Önnek és ossza meg a válaszait a közössége többi tagjával is. Az olyan vizuális hírcsatornák, mint az Instagram tükrözik vállalkozása egyediségét és megkülönbözteti másoktól.

10. Kövesse nyomon teljesítményét!

Az Instagram analitikai rendszere lehetővé teszi, hogy elemezze teljesítményét ezáltal Ön folyamatosan finomíthatja marketingstratégiáját. Az Instagram-betekintéssel megismerheti a legjobb időpontokat a posztolásra.

Instagram marketing

+ TIPP

Időzítse Instagram bejegyzéseit előre és tervezze meg mikor mit fog posztolni! Erre kínál megoldást a Poszty.hu, mellyel egy helyről kezelheti összes közösségi oldalát és automatizálhatja vele posztolását.

Ha Ön is szívesen belevágna és felzárkózna a trendekhez, de nem tudja hogyan kezdjen bele, vagy csak idő híján van, akkor keressen fel minket, hogy profi segítséget nyújthassunk Önnek ebben!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?