Megszűnik a konvertált kattintások mutató

No Comments

Búcsúzik az AdWords konvertált kattintások mutató, megint újított vagyis sokkal inkább elvett egy eddig elérhető funkciót a Google. Bár ez nem hangzik valami jól, mi mégis transzparensebbnek látjuk a laikusok szemszögéből ezt a változtatást. Azon vállalkozók miatt gondoljuk így, akik eddig nem voltak tisztában a konvertált kattintások és a konverziók pontos fogalmával. Tapasztalat szerint ezt sokan keverték. Ebből adódóan sokan nem látták tisztán a hirdetéseik hatékonyságát, így nem is tudták megfelelően optimalizálni azokat. Vajon milyen hatással lesz az újítás az AdWords hirdetőkre?

Nincs több félreértés, avagy búcsúzik a konvertált

kattintások mutató

Azonban ez mostantól megváltozik, mert nem is lesz lehetőségük a félreértésre, hiszen a Google megszüntette a „konvertált kattintások” lehetőséget az AdWords reklám rendszerben. Tavaly szeptember óta a Cél CPA és Intelligens CPC licit stratégiák már nem működnek együtt ezzel a funkcióval. Idén Márciustól pedig már a riportokban és oszlopokban sem használhatjuk.

Az AdWords megszüntette a konvertált kattintásokat.

A konvertált kattintások mutató mára elavulttá vált.

 Egy elavult eszköz volt, ezért mennie kellett!

Ez egy olyan kattintásokat mérő mutató volt, amiből csak azt ismerhettük meg, hogy hányan kattintottak a hirdetésünkre, de azt nem hogy Ők hány és milyen típusú konverziót hajtottak végre. Azaz ha valaki egyszer kattintott a hirdetésünkre, de vásárolt is és fel is iratkozott a hírlevelünkre, akkor a konvertált kattintások mérőszámból csak az derült ki számunkra, hogy egyszer átlépett az oldalunkra a hirdetés segítségével. Így nem tudhattuk meg, hogy azon hirdetés milyen konverziók generálására volt képes vagy mely területek erősítése lett volna szükséges. Mint már fentebb is hivatkoztunk rá sok az AdWords rendszerében járatlanabb hirdető ezeket a számokat vette figyelembe elsősorban, így a hirdetései valós eredményeiről nem kapott pontos képet. Ez mostantól sokkkal átláhatóbb lesz számukra.

Ezzel szemben a konverziók méréséből sokkal több kiderül…

Ha a konverziókat követjük nyomon sokkal pontosabb adatokat kapunk hirdetéseink és kampányaink sikerességéről. Pontosan látjuk, hogy mely kattintásból milyen további cselekedet történt. Lehetőségünk van felmérni, hogy mely hirdetés melyik célcsoportnál hogyan teljesít, így a szükséges változtatásokat is sokkal könnyebben el tudjuk végezni.

Miért volt erre szükség?

A Google belső fejlesztései előre le vannak fektetve. A konvertált kattintások, mint eszköz már elavultnak számított, ezért nem volt maradása, mert már nem illett bele az “új képbe”. Az AdWords folyamatos fejlesztésének köszönhetően mára sokkal hatékonyabb mérési eszközök állnak a szolgálatunkra. Emellett a konverziók mutató és a konvertált kattintások egyidejű jelenléte sok félreértéshez vezetett, így az AdWords jobbnak látta az idejétmúlt eszközt száműzni és transzparensebb megoldást kínálni.

Néhány példa, hogy miért nyújtott korlátozottabb lehetőségeket a konvertált kattintások mutató, mint a konverzió mérés:

– Kiválaszthatjuk, hogy mely konverziók szerepeljenek a „konverziók” oszlopban, azonban ugyan ez nem tehető meg a „konvertált kattintások” lehetőség alatt.
– A konvertált kattintások oszlop nem szegmentálható a konverziók neve vagy kategóriája szerint. Ami probléma, mert nem minden konverzió azonos értékű. Egy eladás (a pillanatnyi bevételt figyelembe véve) értékesebb, mint egy hírlevél feliratkozás.
– Lehetőségünk van beállítani, hogy egy kattintásból származó több konverziót is figyelembe vegyen a rendszer, azonban a konvertált kattintások ezeket csak egynek számítja. Így kizárólag ezen eredmények nyomon követése könnyen tévútra viheti az embert.

Ezzel a változással sokkal egyértelműbbé válik a Google hirdetések optimalizálása, még számára is akik kevésbé jártasak az AdWord kampányok világában. Bízunk benne, hogy Ön számára is hasznos ez a változás, amennyiben úgy érzi problémát jelent az újítás használata és pontos értelmezése keressen minket bizalommal, mert szívesen segítünk. Tisztában vagyunk vele, hogy senki nem lehet képben mindennel, ráadásul az AdWords útvesztőjében nem is könnyű kiigazodni.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset