Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Tartalomjegyzék:
Keresőmarketing fogalma
A keresőmarketing és a SEO kapcsolata
Miben tud segíteni egy keresőmarketing ügynökség?
Miért jó szakemberre bízni a SEO-t?
Miért jó a fizetett hirdetéseket szakemberre bízni?

 

Az online piactérbe belépve megeshet, hogy egyszerre túl sok ismeretlen marketing fogalommal találkozunk. A legjobb baráttól azt halljuk, hogy bízzunk meg egy keresőmarketing ügynökséget, de egyáltalán mi is az, hogy keresőmarketing? Miért lenne érdemes keresőmarketing ügynökség munkáját kérni? Cikkükben ezt taglaljuk.

Keresőmarketing fogalma

A keresőmarketing (röviden SEM) egy gyűjtőfogalom a marketing szótárban. Magába foglal minden olyan cselekvést, amit azért teszünk, hogy a keresők figyelmét felkeltsük. A keresők alatt főként a Google-t értjük. Az a cél a keresőmarketinggel, hogy a lehető legmagasabb besorolást kapjuk a Google keresési listájában. A keresőmarketing kampány része pedig a keresőoptimalizálás.

A keresőmarketing és a SEO kapcsolata


A keresőoptimalizálás természetes úton próbálja meg feljebb juttatni az adott oldalt a keresési listán, a keresőmarketing ezzel szemben fizetett hirdetés stratégiát is követ. A SEO és a SEM kiegészítik, erősítik egymást. A fizetett hirdetés hosszút távon csak viszi a pénzt, a SEO azonban változékony eredményeket hoz, melyet bebiztosít egy fizetett hirdetés. A fizetett hirdetésekben a licit sokszor túl nagy lehet egy kisvállalkozásnak, a SEO azonban segít versenyben maradni a tőkésebb nagyvállalatokkal szemben. A keresőoptimalizálás azonban egy hosszabb folyamat, amit segít ellensúlyozni egy azonnali Google Adwords hirdetés. Egy hosszas SEO munka után is lesznek olyan kulcsszavak, amire nehéz lesz előre jutni. Ilyenkor is jól jöhet, ha ezekre a kulcsszavakra Adwords kampányt indítunk.
Ezért jó egyensúlyban tartani a keresőoptimalizálást és a keresőmarketinget, ebben pedig egy jó szakember tud segíteni.

keresőmarketing

keresőmarketing fogalma

Miben tud segíteni egy keresőmarketing ügynökség?


A keresőmarketing ügynökség elkészít egy stratégiát a vállalkozás számára. A stratégia lényege, hogy több forrásból érkezzenek látogatók a webhelyre és a látogatók száma folyamatosan nőjön.
Tehát nem elég megkérni egy SEO szakértőt, hogy írjon keresőoptimalizált szövegeket az oldalra és építsen linket. Nem egy marketing eszközre kell koncentrálni és a többit egyáltalán nem vagy csak néha-néha használni. A keresőmarketing ügynökség összeállítja a marketing eszközök listáját és az ahhoz kapcsolódó kampányokat. Így egyensúlyba hozza a bevételi forrásokat.

A keresőmarketing ügynökség jól kezeli nem csak a SEO-t, de a Google Adwords kampányokat is. Ez mellett profin reklámoz a social media oldalakon és hírlevélben. Tehát a keresőmarketing ügynökség átfogóan tudja kezelni az összes marketing csatornát és összhangba tudja hozni.

Egy cégvezetőnek vagy alkalmazottnak, aki részmunkaidőben végzi az online marketinget, annak nehezére esik minden csatornánk rendszeresen helytállnia. Ha ideje engedi elkészít 2-3 hirdetést, aztán hónapokig nincs ideje ránézni. Eközben lehet már aktualitását veszti a hirdetés vagy viszi a pénzt egy rossz beállítás miatt, amit nem kontrolláltak. Részmunkaidőben lehet akad egy kis időnk blogot írni, de aztán gyorsan eltelik egy év és a vevő azt látja, hogy az oldallal nem is foglalkoznak. Lehet, hogy időközben már SEO szempontból is javítást igényel a cikk.
Tehát rengeteg hátulütője lehet annak, ha cégen belül próbáljuk meg elvégezni a keresőmarketinget.
Ne csak részfeladatokat osszunk ki a keresőmarketing ügynökségre, hanem hagyjuk, hogy összhangban kezelje a teljes marketing stratégiánkat. Így fogunk látványos eredményeket elérni az online marketingben.

seo szakember előnyök

keresőoptimalizálás ügynökség segítségével

Miért jó szakemberre bízni a SEO-t?

 • Egy specialista pontosan tudja, hogy aktuálisan mit vár el tőlünk a Google.
 • Nem csak termékszakértőként ír meg egy cikket az oldalra, de egyben SEO szakértőként is. Tehát úgy írja meg a blogbejegyzést, hogy az a lehető leghamarabb a találati listák első helyén szerepeljen.
 • Nem csak úgy tölt fel egy képet a webshopba, hogy az a vásárlónak vonzó legyen, hanem arra is gondol, hogy a Google is be tudja azonosítani azt.
 • Tudatosan használja a kulcsszavakat és annak szabályait a kategória és termék oldalakon.
 • Ismeri a linképítési trükköket és szabályokat, így gyorsabban hozhat eredményeket a SEO-ban.
 • Ismeri azokat a trükköket is, amitől gyorsabban betöltődhet a weboldal, ezzel pedig csökkenti a visszafordulási arányt és jó pontot szerez a Google szemében.

Tehát egy SEO szakember gyors és hatékony munkát tud végezni az oldalon és ami nagyon fontos, hogy mindezt rendszerességgel teszi.

Miért jó a fizetett hirdetéseket szakemberre bízni?

 • Beszélhetünk itt Google Adwords kampányokról vagy Facebook fizetett kampányokról, mind a kettő igen nagy szakértelmet kíván és odafigyelést. Egy jó szakember már a kampány elindításakor is pontosan tudja milyen beállításokat végezzen el és mindezt gördülékenyen teszi.
 • Tudja pontosan milyen mérőszámokat figyeljen a fizetett hirdetéseknél és ennek megfelelően milyen korrigálást végezzen el.
 • Egy kampánymenedzser a kreatív szövegírásban is szakember. Pontosan tudja milyen hirdetési szövegeket írjon, ami beválik a vásárlóknál.
 • Jól kezeli a képszerkesztőt, mert mint tudjuk egy képen sok múlik. Fontos egy vonzó, kreatív kép a hirdetésben.
 • Folyamatos kontroll alatt tartja a hirdetéseket, így nincsen többé lejárt hirdetési szöveg vagy rossz keresési kulcsszavak listája, ami viszi a pénzt.

Bízzuk tehát keresőmarketing ügynökségre a SEO-t és a fizetett Google és Facebook kampányokat! Nézzük meg milyen eredményeket tud felmutatni egy szakember!

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset
2 Comments
  • Németh Zoltán
  • 2021-01-30
  Válasz

  Mi a harci helyzet? Van értelme optimalizálni egy oldalt a Covid alatt?

   • Bökönyi Norbert
   • 2021-02-01
   Válasz

   Kedves Zoltán,

   Köszönöm a hozzászólását a keresőmarketinges írásunkkal kapcsolatban.

   Úgy gondolom, hogy ez nem is lehet kérdés. Hiszen mindig harci helyzet van, mert a vírus csak még inkább kiélezte az egyébként is erős SEO versenyt. Most a túlélés még kiélezettebb lesz…

   Sok téves vagy félrevezető információ jelenik meg az interneten keresőoptimalizálással kapcsolatban. Főként a B2B hírlevelekben kaphat egy cégvezető zavarbaejtő ajánlatokat. Pl.: “egyszeri keresőoptimalizálás”.

   Az ilyen információs morzsák egy rossz edukációval is felérnek! Hiszen azt feltételezhetik azok a vezetők, akik nem látnak rá erre a területre, hogy egy ilyen SEO-s munkához ennyi befektetett energia is elég. “Egyszeri SEO”

   Mi sem áll távolabb az igazságtól!

   A SEO-s helyezések eléréséért folytatott harcokat a tőzsdén pörgő részvények árfolyamihoz tudnám hasonlítani. Bár a helyezések megszerzése rendkívüli felkészültséget igényel és lassan érik be a keresőoptimalizálás. A figyelem és a munka a háttérben egy brókerhez hasonlóan rendkívül feszített és állandó kell legyen a siker érdekében.

   Az eredmény pedig elképesztő, mert fokozatosan egyre több, akár rengeteg érdeklődő talál rá a weboldalára vagy a webshopjára a keresőmarketing miatt.

   Tehát véleményem szerint folyamatosan, megállás nélkül kell a SEO vonalon dolgozni. Az pedig, hogy valaki keresőmarketing ügynökség által vagy saját maga végzi ezt a feladatot már egy szubjektív kérdés.

   A nagy kérdés ebben az, hogy van elég ideje? Vagy van rá marketing kerete, hajlandósága és eltökéltsége, hogy jobb Google pozíciókat és szabad időt vásároljon magának?

   Remélem, hogy a válaszom megadta a várt információt.

   Keressen minket bizalommal.

   Üdvözlettel:

   Bököny Norbert
   Pallas Communication

Ön mit szól ehhez?