Remarketing kampány tippek, nem csak a válságos időszakra

No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Tartalomjegyzék
Hatásos remarketing kampány egy kedvezménnyel
Lokális hirdetés
Raktár kisöprés hirdetése
A remarketing ereje a márkára
Blog hirdetése
Technikai beállítások

A keresési kampányokat már biztosabb alapokon kezeli, de a remarketing hirdetés még sokszor kérdéseket vet fel Önben? Egyáltalán milyen remarketing kampány indításába kezdjen? A járványhelyzetben még fontosabb ezt a kérdést átgondolnia és jó lépést tenni. A remarketing kampány most nagyobb segítséget nyújthat az online marketingjében, mint gondolná.
Vegyük sorba azokat az eseteket, amikor kifejezetten jól jöhet egy remarketing kampány.

Remarketing kampány egy kedvezményre kiélezve

 

Az offline boltjában és a webáruházában akciót tart vagy valamilyen kedvezményt biztosít. Például ingyen kiszállítás a hétvégén vagy ajándék jár minden vásárlás mellé. A határidőhöz kötött kedvezményeket pedig minél több vásárlónak reklámoznia kell rövid időn belül, hogy eredményesen zárja a kampányt. Ezt kifejezetten jó megoldás lehet egy remarketing kampány elindításával támogatni.
Készítsen egy listát a korábban már Öntől vásárolt közönségből. A legjobb vevői lehetnek itt a visszatérő vásárlók. Ők már tudják milyen jól járnak a termékével. A plusz kedvezmény fejében pedig könnyebben rá tudja venni őket, hogy vásároljanak még akkor is, ha az elkövetkezendő hetekben ezt nem is tervezték.
Ehhez a listához csapja hozzá azokat, akik már legalább 3 oldalt megnéztek a weboldalán, de vásárlás nélkül távoztak. Ők lesznek azok, akiknek kell egy kis ösztönzés még a vásárláshoz. Gyakran előfordul az is, hogy egy vevőnek megtetszik egy termék, de soknak véli a kiszállítási költséget. Ezért inkább lemond a vásárlásról. Ha most ingyen kiszállítást kommunikál a kreatív remarketing hirdetésében, akkor ez a vevő biztosan visszatér és befejezi a félbehagyott vásárlást.
A remarketing listáját bővítse még a vásárlóihoz és weboldal látogatóihoz hasonló célközönséggel. Lehet, hogy még nem hallottak a webshopról, de egy jól irányzott kreatív reklámmal azonnali vásárlók lesznek.

követő reklám

Hívja fel magára újból a figyelmet követő reklámmal.

Lokális remarketing kampány az offline bolt támogatására

 

Az offline boltját is hirdetheti remarketinggel. Teljesen be kellett zárnia a boltot? Most a környékbelieknek ingyen házhoz szállítást kínál? Már újból nyitott, de kedvezménnyel csalogatná be újból a vevőit? Készítsen egy remarketing listát közönség kizárásokkal. Itt most az lesz a lényeg, hogy a környékbelieket elérje. Támogassa a személyes boltját remarketin stratégiával. Ezzel támogatja a webshopját is, mert a vevő mérlegel mi a jó neki. Lehet, hogy így szoktatja majd rá azokat a vevőket az online vásárlásra akik eddig csak személyesen tudták azt elképzelni.

Raktár kisöprés az életben maradásért

 

A koronavírus okozta válsághelyzetben a szezonális termékek nagy veszteséget eredményezhetnek egy vállalkozásnak. Gondoljon csak bele, hogy a járványhelyzet legalább 3-4 hónapig eltart és biztosan kihatással lesz a következő 3-4 hónapra. Az már a teljes tavaszi-nyári szezon vesztét okozza a cégeknél. A kereskedők pedig pont a járványhelyzet előtt szerezték be a tavaszi-nyári árut. Ezt, ha nem sikerül kiárulniuk, akkor nem lesz miből új árut beszerezni. Tehát akárhogy is nézzük a korai kiárusítás elkerülhetetlen. Nem szabad a szezon végi kiárusításra várni, itt időben el kell kezdeni a raktárkisöprést. Persze nem kell, hogy drasztikus legyen ez a leértékelés. A vásárlónak már az előny, hogy az áruhoz a szezon elején legalább 10-20%-kal olcsóbban juthat hozzá. Jó megoldás lehet a csomag ajánlat vagy a mennyiségi árkedvezmény is. A lényeg, hogy pörgesse fel a vásárlást. Ezt egy remarketing kampány elindításában eredményesen teheti. A közönség listája nagyobb eséllyel fog élni az akciókkal, mint egy teljesen új látogató. Ráadásul egy visszatérő vevő kedves gesztusnak veszi, hogy időben értesül a kedvezményekről. Állítson be dinamikus remarketinget az akciós termékeire.

leárazás hirdetése remarketing kampánnyal

Minden eddiginél gyorsabban kell kisöpörni a raktár készletet.

Márka építés remarketing segítségével

 

Ez a kampány nem csak a válság idején jöhet jól. A követő hirdetés segít abban, hogy megtanítsa a látogatóinak a domain címét, a márka nevét. A keresések nagy része már telefonon zajlik, így bármikor szembe találkozhat a látogató az Ön hirdetésével, oldalával. Az viszont kérdéses éppen ki zavarja meg a böngészésben, van-e ideje az online vásárlásra. Amikor legközelebb ráér és rákeresne az oldalára, akkor pedig nem találja. Nehezen megjegyezhető a domain címe vagy a márkája? Akkor mindenképp érje utol ezeket a vevőket remarketing kampány segítségével! Itt állítsa be azt a listát, akik legalább 2 oldalt megnéztek a weboldalán. A reklám kreatívjában pedig mindenképp szerepeljen a weboldal neve, márkája.

 

Blog hirdetése

 

A blog írásra érdemes időt szentelnie és ennek segítségével elindítani egy vásárlási tölcsért. A válság helyzetben kétszer meggondolják a vevők, hogy kell-e nekik az a termék vagy sem. Egy cikk nagy segítséget nyújt, hogy még többet megtudjanak az Ön termékéről és elinduljon bennük a szükség érzet. Ráadásul a vírushelyzet teljesen más szükségleteket alakított ki a társadalomban. Világítson rá a cikkében, hogy ebben a helyzetben miért jó az Ön terméke.
Aki már járt egyszer az oldalon és vásárlás nélkül távozott, annak valószínű még információra van szüksége. Készítsen számukra egy blog bejegyzést és építsen köré remarketing kampányt. Érje utol ezt a közönség listát egy kreatív reklámmal, amibe a blogot hirdeti. Nem kell, hogy a követő hirdetés egyből a termék oldalra irányítsa az olvasót. Az túl direkt módszer. A blogban viszont adjon lehetőséget arra, hogy tovább kattintsanak a termékére.

Érdemes Facebook remarketing beállításban is gondolkodni, ha a blog bejegyzéseit szeretné hirdetni. A Facebookon böngészve a látogató nem vásárolni szeretne, hanem információt szerezni. Ha viszont egy érdekes cikket olvas, ami mondjuk a problémájára ad megoldást, akkor már felmerül benne az igény, hogy megvásárolja a terméket.

Remarketing technikai beállítások

 

A remarketinet sokan idegesítő reklámnak titulálják. Azonban, ha ügyesen használja pont az ellenkezőjét fogja kiváltani a vásárlóból. Örül majd, hogy egy csak neki szóló hirdetéssel találkozott szembe.
Nem elég a beállításoknál a megfelelő célcsoport célzása a megfelelő tartalommal. Itt figyeljen oda az időzítésre és a gyakoriságra. Az egyik legbosszantóbb az ilyen típusú online reklámokban, ha napi szinten többször találkozunk vele. Főleg a YouTube csatornán szörfözve akadályozhatja az internetezőt. Ezt egy egyszerű beállítással elkerülheti. Javasolt, hogy egy személynek egy hirdetést heti 1-2 alkalommal jelenítsünk meg. Ez bőven elég ahhoz, hogy előbb utóbb célba érjen az üzenetünk.
A határidős akcióknál, eseményeknél pedig figyeljen oda, hogy a remarketing kampánya a határidő előtt pár órával leálljon. Nehogy egy félreértés rossz vevői véleményt hozzon maga után.

A vírushelyzetben még fontosabb a vásárlókkal való folyamatos kommunikáció. Használja fel ehhez a remarketing eszközeit is. Építsen fel egy márkahűséget, mert a válság elmúltával ez az előnyére válik majd. A visszarázódott piacban már nagyobb versennyel fog találkozni a Google hirdetési felületein. Több költséggel jár majd egy vásárló figyelme. Tartsa meg ezért most a figyelmüket és szerezzen verseny előnyt a remarketing kampányokkal.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?