No Comments
Kérjük, hogy ossza meg, mert az ismerőseit is érdekelheti. Köszönjük

Tartalomjegyzék:
Mi a Facebook marketing stratégia?
Milyen kérdéseket kell megválaszolni a Facebook stratégiában?
Ki a célcsoportunk?
Milyen problémát old meg a termékünk / szolgáltatásunk?
Mi az erősségünk?
Milyen üzleti célokat támogat a Facebook marketingünk?
Hogyan fogjuk mérni az eredményeket?
Marketing költségvetés felállítása
Miben segíthet egy Facebook menedzser?

A Facebook marketing az évek múltával egyre nehezebb lesz, legalábbis ami az ingyenes elérést érinti. A fizetett hirdetések azonban egyre intelligensebbek és ezáltal egyre jobb eredményeket lehet velük elérni. Ahhoz, hogy sikeressen elérjük a célközönségünket a közösségi médiában, ahhoz megfelelő Facebook marketing stratégia tervezés szükséges.
Ha úgy érzi sok időt tölt el a Facebook posztok és hirdetések összeállításával és nem hozzák a várt eredményt, akkor ideje átgondolni milyen stratégiát is kell folytatnia ezen a felületen. Cikkünkben segítünk mire is lesz szüksége.

Mi a Facebook marketing stratégia?

A Facebook marketing stratégia meghatározza azt az utat, amin keresztül elérjük a célcsoportot és a végén vásárlóvá válnak. Tehát felépítünk több vásárlói csatornát, felállítunk több alternatívát és ennek megfelelően végezzük a marketing tevékenységünket.
A stratégiában meg kell fogalmaznunk a célcsoport jellemzőit, a marketing mixet, a kulcsüzeneteket, az ajánlatokat.
A Facebook marketing stratégiával kitűzünk magunk elé célokat. Érdemes dokumentálni a stratégiánkat, mert sokkal összeszedettebb lesz a munkánk és így nagyobb valószínűséggel érjük el a célokat is.

Milyen kérdéseket kell megválaszolni a Facebook stratégiában?

Vegyük végig a fontos kérdéseket amire, ha választ ad már könnyebben építi fel a Facebook marketing stratégiáját.

Ki a célcsoportunk?

Felállíthatunk konkrét perszonákat és minden perszonának külön stratégiát építhetünk. Ha nagyon nehéz behatárolni a perszonákat és nem is szeretnénk ennyire beskatulyázni a vásárlóinkat, akkor próbáljunk meg néhány csoportot felállítani. A célcsoport meghatározása nagyon fontos a Facebook marketing stratégia tervezésben. Ez mindennek az alapja. Hiszen minden vásárlói csoportot máshogy kell megszólítani, más kreatívokkal kell felhívni a figyelmet. Nem mindegy, hogy mikor szólítjuk meg a Facebookon a fiatalokat és mikor az idősebb korosztályt. Más-más érvekkel lehet őket megfogni. A problémáik, amire megoldást nyújtunk is eltérőek lehetnek. Tehát különböző vásárlói csatornán kell végigvezetnünk őket. Ha megfelelően felállítjuk a célcsoportokat, akkor a Facebook hirdetési célzásokat ennek megfelelően gördülékenyen be tudjuk állítani.

célcsoport felállítása Facebookon

Kiket célzunk meg a Facebook marketing üzenetünkkel?

Milyen problémát old meg a termékünk / szolgáltatásunk?


Vegyük végig milyen problémákra megoldás a termékünk vagy szolgáltatásunk. Segítség lehet, ha végig gondoljuk, hogy a személyes boltunkban vagy telefonon milyen problémával fordulnak hozzánk a vevők, amire a megoldást is nálunk találja meg. Írjuk fel az összes ilyen problémát a stratégiánkban, mert ennek megfelelően kell majd kommunikálni.

Mi az erősségünk?

Miben másabb a mi termékünk vagy szolgáltatásunk a versenytársakéhoz képest? Soroljunk fel érveket! Ezeket az érveket a Facebook kommunikációnkba bele kell majd fogalmazni.

Milyen üzleti célokat támogat a Facebook marketingünk?

Tűzzük ki a célokat, mert anélkül nehéz lesz mérni az eredményeket. Szeretnénk még több látogatót a webshopunkba? Támogatni szeretnénk az offline boltunkat és növelni annak bevételét? Szeretnénk még több Facebook követőt, hogy aztán ennek az adatbázisnak folyamatosan hirdethessünk? Szeretnénk hírlevél feliratkozókat gyűjteni? Sok célja lehet a Facebook marketing stratégiának. Ezeket jegyezzük fel és próbáljuk meg számszerűsíteni is, mit várunk el egy-egy Facebook kampánytól.

Hogyan fogjuk mérni az eredményeket?

Állítsunk fel minden egyes üzleti célhoz egy mérési pontot. A webshop látogatókat mérjük Facebook képpont segítségével, ezt állítsuk is be mielőtt nekilátunk a munkának. A hírlevél feliratkozók számát mérhetjük úgy, hogy a Facebook kampányból érkezőket egy egyedi landoló oldalon iratkoztatjuk fel. A boltba betérőknek adhatunk egy kedvezményes kupont, amihez csak a Facebook hirdetés láttán juthatnak hozzá.
Tehát a lényeg, hogy állítsuk fel a stratégiánkat és készítsük elő, hogyan tudjuk majd mérni az egyes konverziókat.

Marketing költségvetés felállítása

Állíthatunk fel 3-4 vásárlói tölcsért, de felesleges, ha nincs elég pénzügyi keretünk hozzá. A kampányokat nem érdemes pár száz forintos napi keretre felosztani. Ha szűkös a keretünk, akkor koncentráljunk egyenlőre egy fő célra. Hosszabb távon már gondolkodhatunk több kampányban és nagyobb napi keretben, hiszen a cél a vállalkozás fejlesztése.
Itt pedig gondolnunk kell az emberi erőforrásra is. Lesz olyan a vállalkozásban, aki szakmailag el tudja látni a Facebook marketing feladatokat és lesz elég ideje rá? Esetleg szükségünk lesz egy szakember felkutatására, aki végrehajtja a Facebook stratégiát?

Facebook marketing stratégia tervezés

Miben tud segíteni egy Facebook marketing szakértő?

Miben segíthet egy Facebook menedzser?


Az is lehet, hogy elakadunk már a Facebook marketing stratégia tervezési folyamatában. Egy marketing szakember ezt a problémát is megoldhatja. Az itt elhangzott kérdéseket és feladatokat alapos kutatás és korábbi tapasztalatok alapján összeállítja. Rutinosan kezeli a képszerkesztőt és figyelemfelkeltő kreatívokat készít. A posztolás minden formáját használja. Jól ismeri a Facebook hirdetéskezelő felületét. Pontosan tudja hogyan kell mérni az eredményeket.

A Facebook kampány menedzser a több éves tapasztalat segítségével könnyedén felépíti és végrehajtja a Facebook marketing stratégiát. Ha házon belül állunk neki egy ilyen projektnek, akkor időhiány miatt elkövethetjük azt a hibát, hogy hetekig a hirdetések felé sem nézünk. Ez viszont sok pénz vehet ki a zsebünkből. Egy marketing szakember folyamatosan rajta tartja a szemét a hirdetéseken, mér, optimalizál, rendszeresen posztol és mindig friss aktuális témákat publikál a Facebookon. Minden hónapban elkészíti a jelentését. Egy jól felépített stratégia segítségével pedig könnyedén átlátjuk majd az elért eredményeket.

Érdemes tehát első körben egy Facebook marketing tanácsadáson részt venni, hogy átlássuk pontosan mire is van szüksége a vállalkozásunknak a közösségi médiában. Ezután tervezzük meg közösen a Facebook marketing stratégiát az ügynökséggel és bízzuk rá a közösségi marketingünket.

A Pallas Communication Reklámügynökség sokkal többet rejt magában egy klasszikus marketing tanácsadó vállalkozásnál. Bökönyi Norbert - az alapító - állandó lendülettel és lelkesedéssel keresi ügyfeleinek az újabb és újabb értékesítési megoldásokat. Valódi, hamisíthatatlan gyakorlati szakember, aki az életben is adott már el ezernyi terméket! Nem csak meséket sző arról, hogy hogyan kéne valamit felépíteni, hanem meg is valósítja a klienseinek a vágyait, elérendő céljait. Olykor a nulláról épít fel egy vállalkozást a terméktől, a weboldalán át, a komplett marketing kampányig. Már működő, profitot termelő vállalkozásoknak is szívesen segít a folyamatos, biztonságos megtérülés növelésében. Ezért azonban sokat kell dolgozni! Az áldozatos és folyamatos munka biztosítja az előrehaladást. Lépésről-lépésre meghozza a várt eredményeket. Legfőbb erőssége a konkrét eredmények realizálása mellett a komplex online marketing szemlélet. Úgy sakkozik a marketing eszközökkel: Google SEO, Google AdWords kampány, Facebook kampány, Email adatbázis építés, Hírlevél marketing, Hírlevél szövegírás, EDM kampány, Tartalomfejlesztés, Videó marketing, Affiliate marketing, Komplex médiavásárlás és kampány kivitelezés, hogy abból kézzelfogható, folyamatosan növekvő értékesítés történik. Bár rendszeresen hívják előadónak, folyamatosan publikál, mégis a legnagyobb kitüntetés egy őszinte köszönet, hála az ügyfeleitől.

Rólunk és a blogról

Bökönyi Norbert Online marketing expert

Bökönyi Norbert - Online marketing expert/Database marketing specialist

Hogyan érheti el Ön is üzleti céljait? Hogyan fog Önnek is teljesülni az online értékesítésben áhított célkitűzése? Mi ismerjük a receptet! Kipróbáltuk, megsütöttük, működik. Megkóstolja? A puding próbája...

Jelentkezzen INGYENES elemzésünkre! (Rövidesen elérhető)

Az internetes ügyfélszerzés egyik alapját azok az érdeklődők képezik, akik a Google keresőből találnak rá a weboldalára. Ezzel a látogatószerzési módszerrel egy folyamatos, masszív ügyfélkört tud képezni Ön is, amelyet aztán más marketing eszközökkel tovább atud bővíteni. ITT ÉS MOST EGY INGYENES SEO ELEMZÉST KÍNÁLUNK ÖNNEK!

101 hasznos tipp... Rövidesen!

Online marketing segítségre van szüksége? Keressen minket bátran!

Csaba Mile
Csaba Mile
12:34 17 Jun 20
after 2 years of collaboration, professionalism and flexibility resulted in a Google Ads business that produced very... good metrics. I can only recommend :)read more
Andrea Kovács
Andrea Kovács
12:40 20 Apr 20
Norbert, We are very grateful for your resilient attitude in a crisis situation, for your loyal behavior towards us.... Thanks for the "Free Webinars" from which we got a lot of good ideas too. And thank you for the extra time you took to get us out of the chase as well. Andrea Kovácsread more
István Szabó
István Szabó
17:40 23 Nov 19
During the ordering process, Google Ads ads management, SEO building and Facebook ad management were discussed. I... didn't have any problems. While the Pallas Communication team is not lightning fast, it puts on the table extremely precise work and I thank them for their outstanding results. A professional team, they do an outstanding job in our online marketing. Norbert Bökönyi is the best Adwords and Internet marketing expert for me. We need to slowly increase the quantities we order from our suppliers, and we have received as many orders as he has managed our Google Adwords account and marketing. Thank you for the results.read more
László Németh
László Németh
09:48 19 Nov 19
Slowly For two years we have been working with the agency, the service I received and the ideas have exceeded my... expectations. We use Google Ads, AdWords and SEO services and we achieved good results in all three areas.read more
Ádám Kiss
Ádám Kiss
07:29 25 Oct 19
Thank you very much for your work on our Facebook and Instagramm pages and for all the great ideas and friendly... attitude!read more
See All Reviews

Még több izgalmas poszt?

Nézze meg az összeset

Ön mit szól ehhez?